Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Αναβολή στη Β’ Εθνική ζητά ο ΠΣΑΠ!



Και ξαφνικά προέκυψε θέμα… Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ζητά να μη διεξαχθούν τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Αιτία το γεγονός ότι η ασφαλιστική εταιρεία «Ευρωπαϊκή Πίστη», όπως αναφέρει ο ΠΣΑΠ, κατήγγειλε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Β’ Εθνική, λόγω χρεών προς αυτή από την διοργανώτρια αρχή.
Πάντως το πιθανότερο είναι να βρεθεί λύση και να υπάρξει κανονικά σέντρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19/3).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Τον μη ορισμό παιχνιδιών και διαιτητών στο πρωτάθλημα της Football League, αρχής γενομένης από την προσεχή αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου και μέχρι να τακτοποιηθούν οι υφιστάμενες ασφαλιστικές εκκρεμότητες, ζήτησε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Football League, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, κατήγγειλε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Football League.
Οι δύο επιστολές που έστειλε ο Π.Σ.Α.Π., κοινοποιήθηκαν επίσης στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Βασιλειάδη, την Super League, στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και την Ευρωπαϊκή Πίστη.
Το πλήρες περιεχόμενο των επιστολών :
Η επιστολή του Π.Σ.Α.Π. προς την Ε.Π.Ο.
ΠΡΟΣ: Ε.Π.Ο.
ΥΠΟΨΙΝ:

• ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
• ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
• ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
• ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (ΚΕΔ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
• ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
• FOOTBALL LEAGUE
• SUPER LEAGUE
• AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ»
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
με την παρούσα επιστολή μας, επιθυμούμε να Σας ενημερώσουμε ότι αιφνίδια πληροφορηθήκαμε, ότι η ασφαλιστική εταιρεία με την επωνυμία «Ευρωπαϊκή Πίστη», κατήγγειλε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών Β΄ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου από 01.02.17 και να αιτηθούμε από την Ομοσπονδία Σας και Εσάς προσωπικά και από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, να μην ορίσετε κανέναν διαιτητή στα παιχνίδια της Football League που έπονται στις 18 – 19.03.17, πριν Σας χορηγηθεί από την ασφαλιστική εταιρεία βεβαίωση ασφάλισης για όλα τα παιχνίδια και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, για την αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού και ατυχήματος σε καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας οποιουδήποτε συναδέλφου μας ποδοσφαιριστή.
Προς γνώση, για την επέλευση των εννόμων συνεπειών, καθώς και για την ανάληψη ευθυνών από τους ενδιαφερόμενους υπεύθυνους φορείς του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, από τη διενέργεια αγώνων υπό καθεστώς πλήρους ανασφάλιστης εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 85 του ν. 2725/1999.

Η επιστολή του Π.Σ.Α.Π. προς την Football League:
ΠΡΟΣ: FOOTBALL LEAGUE
ΥΠΟΨΙΝ:
• ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Δ.Σ.)
• ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
• ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
• ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
• ΕΠΟ
• ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (ΚΕΔ)
• SUPER LEAGUE
• AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ»
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
με την παρούσα επιστολή μας, επιθυμούμε να Σας ενημερώσουμε ότι αιφνίδια πληροφορηθήκαμε, ότι η ασφαλιστική εταιρεία με την επωνυμία «Ευρωπαϊκή Πίστη», κατήγγειλε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών Β΄ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου την οποία εσείς εκπροσωπείτε, από 01.02.17 και να αιτηθούμε από την Ένωσή Σας και Εσάς προσωπικά, να συστήσετε στα μέλη Σας να καταβάλουν τα ασφάλιστρα για την ασφάλεια των μελών μας, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 άμεσα, άλλως, να μην ορίσετε κανέναν αγώνα ομάδος της Football League που έπονται στις 18 – 19.03.17 πριν Σας χορηγηθεί από την ασφαλιστική εταιρεία βεβαίωση ασφάλισης και καταβολής των ασφαλίστρων από όλα τα μέλη Σας, για όλα τα παιχνίδια και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, για την αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού και ατυχήματος σε καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας οποιουδήποτε συναδέλφου μας ποδοσφαιριστή, την οποία βεβαίωση και να μας αποστείλετε.
Προς γνώση, για την επέλευση των εννόμων συνεπειών, καθώς και για την ανάληψη ευθυνών από τους ενδιαφερόμενους υπεύθυνους φορείς του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη διενέργεια αγώνων ποδοσφαιρικών υπό καθεστώς πλήρους ανασφάλιστης εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 85 του ν. 2725/1999.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Απόψεις

ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου

Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.

Γράφει ο Νίκος Μώκος

Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.

Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.

Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.

Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.

Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.

Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.

Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή