Κύπελλο
Παπαϊωάννου: «Αν ήμουν κοινής αποδοχής θα με ενδιέφερε για πρόεδρος»
Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, υπογραμμίζει στο SDNA την ανάγκη εκλογής προέδρου κοινής αποδοχής, αποκαλύπτοντας και την δική του πρόθεση να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή.
Η παραίτηση του Γιώργου Μπαταγιάννη δημιουργεί κενό στην θέση του προέδρου της Super League. Από τα ονόματα που έχουν «επισημοποιηθεί» ως υποψήφιοι αντικαταστάτες υπάρχει αρχικά εκείνο του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου. Στο προσκήνιο, πάντως, βρίσκεται και η Κάτια Κοξένογλου, α’ αντιπρόεδρος του Ατρομήτου, η οποία δεν αποκλείεται να θέσει και η ίδια υποψηφιότητα.
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της Τρίτης (16/4), ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου σχολιάζει στο SDNA την διαδικασία και στέκεται στην ανάγκη ανάδειξης ενός ατόμου κοινής αποδοχής.
«Καλό είναι στην λίγκα να υπάρχει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για το καλό του ποδοσφαίρου και το καλό του πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο μεν αλλά πιστεύω ότι είναι εφικτό να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν ξέρω αν η κυρία Κοξένογλου εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ. Βρίσκεται στον Ατρόμητο.
Νομίζω ότι για το καλό του ποδοσφαίρου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πρέπει να στηρίξουν μία επιλογή που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων. Πρέπει να αφήσουν στην άκρη οι μεγάλοι τις διαφωνίες και να κοιτάξουν έναν κοινής αποδοχής και εκτίμησης άνθρωπο. Αν αυτό δεν συμβεί στο πρόσωπο της κυρίας Κοξένογλου, μακάρι να συμφωνήσουν και οι δύο για να προχωρήσουν μπροστά».
Πώς όμως μεταφράζεται το πρόσωπο κοινής αποδοχής; Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας από την Φθιώτιδα δίνει την εκτίμησή του, αποκαλύπτοντας ακόμη και την δική του πρόθεση να βγει μπροστά, εφόσον ζητηθεί η συνδρομή του.
«Σίγουρα θα μπορούσε να προέρχεται από μία “μικρή” ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω σκεφτεί σοβαρά για τον εαυτό μου. Αν ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου και των ομάδων και μόνο θα με ενδιέφερε. Για τον εαυτό μου, δεν μου αρέσει να αυτοπροτείνομαι. Εφόσον μου το ζητούσαν όμως θα το εξέταζα. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι στην Λίγκα. Μιλάμε βέβαια πάντα για “μικρή” ομάδα. Πρέπει να φύγουμε από αυτό των “μεγάλων”.
Πιστεύω ότι ο θα μπορούσε ο κύριος Κωστούλας του Παναιτωλικού. Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον λέγοντας ονόματα. Υπάρχουν άνθρωποι για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα όλων. Δεν είναι καλό να έχουμε πάλι “εμφύλιο” μέσα στην Λίγκα».
Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση από πλευράς του αλλά θα κινηθεί με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, επισημαίνει στο sdna.gr ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας.
Να καθίσουμε να σκεφτούμε όλοι λογικά χωρίς τα εγώ μου και τα θέλω μου για το καλό της Λίγκας. Ο κύριος Λυσάνδρου είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις του ποδοσφαίρου ο οποίος χαίρει εκτίμησης. Δεν ξέρω αν θα κατέβει ο Μάκης Γκαγκάτσης. Είναι άτομα μορφωμένα. Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι δεν θα ήταν η καλύτερη λύση. Με τον Γιώργο Σπανό μας συνδέει φιλία. Νομίζω ότι είναι μία καλή επιλογή και η Κάτια Κοξένογλου. Όποιος είναι πρέπει να αφήσει τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μακριά. Πρέπει να κοιτάξει το καλό της Λίγκας. Αν κατεβούμε για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα μία από τα ίδια θα είναι. Πρέπει να δούμε το προϊόν, το ποδόσφαιρο και να το αναβαθμίσουμε. Το έχουν καταλάβει. Μην ξεχνάμε τι έγινε πέρσι το καλοκαίρι με τα τηλεοπτικά. Κάθε ημέρα υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να πηγαίνουμε βήματα μπροστά. Όταν αφήνεις το ατομικό συμφέρον στην άκρη τα καταφέρνεις. Να είναι καλύτερο και πιο αναβαθμισμένο το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς, για αυτό δίνουμε το καλύτερο από τον εαυτό μας. Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο».
Όσον αφορά τα ημιτελικά του Κυπέλλου και την ρεβάνς (2-0 υπέρ της ΑΕΚ), ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου αναγνωρίζει τα εμπόδια, δεν χάνει ωστόσο την πίστη του για τους παίκτες του Μάκη Χάβου που μέχρι στιγμής έχουν αποκλείσει στον θεσμό κατά σειρά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
«Ας μην κρυβόμαστε, η ανατροπή σε ένα 2-0 σκορ είναι δύσκολη. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα είναι εφικτά. Αν η ομάδα βγάλει την ψυχή και την δύναμη όπως τα προηγούμενα παιχνίδια θα τα καταφέρει. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και το σκορ είναι δύσκολο. Αν βγεις στο γήπεδο πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Κύπελλο
Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία


Την Παρασκευή η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών – Στην κληρωτίδα Αστέρας Σταυρού, ΑΠΣ Κηφισσός και ΠΑΣ Λαμία
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Marriott η κλήρωση της 1ης και 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2026-2027, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στις ομάδες της Φθιώτιδας που θα μπουν στη «μάχη» της διοργάνωσης.
Στην κληρωτίδα θα βρίσκονται ο Αστέρας Σταυρού, ο ΑΠΣ Κηφισσός και ο ΠΑΣ Λαμία, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο 9ο γκρουπ, μαζί με ομάδες από τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία.
Οι τρεις εκπρόσωποι της Φθιώτιδας θα διεκδικήσουν την πρόκριση απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Α.Ο. Θήβα, ο Α.Ο. Νέας Αρτάκης, ο Ταμυναϊκός, ο Φωκικός, η Αναγέννηση Σχηματαρίου και η Α.Ε. Μαλεσίνας, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γκρουπ.
Το 9ο γκρουπ της κλήρωσης
- Α.Ο. Αγράφων «Ο Κατσαντώνης»
- Αναγέννηση Σχηματαρίου
- Απόλλων Ευπαλίου
- Αστέρας Σταυρού
- Α.Ο. Θήβα
- Α.Ο. Καρύστου
- ΑΠΣ Κηφισσός
- Κιθαιρών
- ΠΑΣ Λαμία
- Α.Ε. Μαλεσίνας
- Α.Ο. Νέας Αρτάκης
- Α.Ε. Προποντίς Χαλκίδας
- Ταμυναϊκός Αλιβερίου
- Φωκικός
Συνολικά, στην 1η φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν 130 ομάδες από τη Γ’ Εθνική και οι Κυπελλούχοι ή φιναλίστ των ΕΠΣ που δήλωσαν συμμετοχή. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 14 γεωγραφικά γκρουπ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα προκύψουν 68 ομάδες που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της 2ης φάσης, από την οποία θα διαμορφωθούν οι 64 ομάδες που θα συνεχίσουν στην 3η φάση του θεσμού.
Η διαδικασία της κλήρωσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Hellenic Football Family της ΕΠΟ στο YouTube, με καλεσμένο τον προπονητή του Α.Ο. Τρικάλων, Νίκο Μπαδήμα, του περσινού Κυπελλούχου Ερασιτεχνών.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΠΑΣ Λαμία – Στον Σαρωνικό Αναβύσσου οι Τρούμπουλος και Στάγκος
-




Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα εντός έδρας με Κατσαντώνη Αγράφων για τον ΠΑΣ Λαμία – Στις 27/9 η σέντρα
-




ΠΑΣ Λαμία: Υπάρχει επόμενη μέρα! Παραμένει ο κορμός και ξεκινά η νέα εποχή
-




Διπλό Μαρκάρισμα: Εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΠΑΣ Λαμία – Ποιοι βρίσκονται στο επίκεντρο
-




Στον Ανδρούτσο Γραβιάς ο Τσάτσος / Επιβεβαίωση για το Διπλό Μαρκάρισμα
-




Μεταγραφικά: Στον Κηφισσό Κάτω Τιθορέας ο Λάππας – Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




Vid | Επιβεβαίωση για Διπλό Μαρκάρισμα: Στη Δόξα Μασχολουρίου ο Τσόφλιος
-




Μεταγραφική επιβεβαίωση για το «Διπλό Μαρκάρισμα»: Στην Κόρινθο ο Ντότης
-




Μεταγραφικά: Στην Κύπρο και τον Αχυρώνα – Ονήσιλο ο Δημοσθένης Λιοπύρης
-




Από τη Λαμία στον ΑΟ Σκιάθου ο Αποστόλου
-




Γ’ Εθνική: Όλες οι αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα – Κλήρωση, σέντρα και νέο σύστημα playoffs
-




ΠΑΣ Λαμία: Η νέα σεζόν ξεκινά – Τη Δευτέρα η πρώτη ανοιχτή προπόνηση
-




Kύπελλο Ερασιτεχνών: Με AO Nέας Αρτάκης ο ΠΑΣ Λαμία στην Α’ Φάση – Αναλυτικά τα ζευγάρια
-




Το «αντίο» του Βασίλη Τρούμπουλου στον ΠΑΣ Λαμία: «Κρατάμε τα καλά και προχωράμε. Ευχαριστώ για όλα»
-




Εποχή Ζαχαρόπουλου στον ΠΑΣ Λαμία / Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




ΠΑΣ Λαμία: Τέλος και ο Τσιάκας – Συνεχίζει στο Αιγάλεω
-




Τίτλοι τέλους και για τον Βασίλη Γιώτη στον ΠΑΣ Λαμία – Το συγκινητικό «αντίο»
-





Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία
-




Pics & Vid | Ξεκίνησε το χτίσιμο ο ΠΑΣ Λαμία
-




Φιλικά: Κυριακή στις 18:00 το ΠΑΣ Λαμία – Αίαντας Σούρπης





































