Χωρίς κατηγορία
Εντυπωσίασε και στην Τούμπα η Λαμία
Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα μας στη Θεσσαλονίκη και 0-1
Η Λαμία ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 3-5-2 Οι βασικοί έντεκα που επέλεξε ο Μπάμπης Τεννές ήταν οι Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παντελειάδης, Μπλάζιτς, Όμο, Βασιλαντωνόπουλος,Ακόστα, Βουό και Πίτι.
Η ομάδα μας είχε καθαρά την υπεροχή του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, και αυτό μπορεί να αποδειχτεί από τις φάσεις του αγώνα αφού η πρώτη σημαντική φάση για την ομάδα μας έγινε μόλις στο 7ο λεπτό όταν και το σούτ του Βουό πέρασε ελάχιστα άουτ από την αριστερή γωνία του Πασχαλάκη, η δεύτερη μεγάλη φάση ήρθε στο 12 όταν Βασιλαντωνόπουλος έκανε συρτή σέντρα από δεξιά στο ύψος της περιοχής με τον Πίτι να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
Στο 22 ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να σουτάρει μετά από ωραία συνεργασία με τον Αθανασιάδη, και τον Βασιλαντωνόπουλο να προλαβαίνει πάνω στην γραμμή.
Στο 30 η ομάδα μας έγινε και πάλι απειλητική με τον Ιβοριανό Φορ να σουτάρει με το δεξί αφού μετά από προσποίηση βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα μας επιχείρησε δύο αλλαγές με τους Καραγιάννη και Μπουλούλη να περνάνε στις θέσεις των Πίτι και Κουκόλη αντίστοιχα. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ποιο ήρεμα. Στο 61 ο Τεννές πέρασε στο παιχνίδι τους Βάντερσον, Φράγκο και Παπαργυρίου, με τους δύο πρώτους να κάνουν αρκετά καλή εμφάνιση και ανακατεύουν αρκετά την νεανική άμυνα του Δικέφαλου,
Η πρώτη μεγάλη στιγμή του 2ου ημιχρόνου ήρθε για τους γηπεδούχους μετά την σέντρα του Λημνιού, ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Στο 76 πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα μας ο Τσούκαλος αλλά και το νέο μεταγραφικο απόκτημα της ομάδας μας ο Λινάρδος,
Και έτσι φτάνουμε στην φάση του γκολ όπου ο Αλέξάνδρος Καραγιάννης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και με κεφαλιά ο Νίκος Τσούκαλος έγραψε το 0-1.
Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την ομάδα να αφήνει για ένα ακόμα παιχνίδι θετικές εντυπώσεις και να μένει αήττητη για 5ο σερί φιλικό.
Η ομάδα γενικά ανά διαστήματα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και άρεσε στο φίλαθλο κόσμο, οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Βασιλαντωνόπουλος ο οποίος κυριάρχησε από τα δεξιά. Επίσης πολύ καλή εντύπωση άφησαν και οι Ακόστα και Βουό, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισαν ο Βάντερσον και ο Φράγκος. Το νέο πρόσωπο της ομάδας ο Λινάρδος έμεινε σε ρηχά νερά και δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αφού έπαιξε λίγα λεπτά.
Η φωτογραφία έιναι από Paokfc.gr
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Απόψεις
ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου


Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.
Γράφει ο Νίκος Μώκος
Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.
Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.
Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.
Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.
Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.
Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.
Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.
Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




ΠΑΣ Λαμία: Η «μαύρη τρύπα» του 60’-65’
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ
-




Α.Ο. Άγραφα: Ιστορική πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική – Το νέο ρόστερ και η προετοιμασία
-




Στον Φωκικό ο Λάκης Παπανικολάου!
-




Vid | Ο αρνητής πέναλτι Τσίντζας και η παγκόσμια “πρώτη” με την αποβολή(;) γιατρού!
-




Πρεμιέρα με τρίποντο στο φινάλε / ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Αγράφων 1-0
-




Kοντά στην απόκτηση του Άρη Δουβάρα ο ΠΑΣ Λαμία!
-




Γ’ Εθνική: Πλησιάζει η πρεμιέρα για ΠΑΣ Λαμία, Αστέρα Σταυρού και ΑΠΣ Κηφισσός στον 5ο όμιλο
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Στη Μακρακώμη για το Ένωση 2010 – Εθνικός Κομποτάδων πριν την πρεμιέρα του ΠΑΣ Λαμία
-




Γ’ Εθνική: Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής
-




Πρώτο διπλό για τους κυανόλευκους / Αναγέννηση Σχηματαρίου – ΠΑΣ Λαμία 1-2
-




ΠΑΣ Λαμία – Φωκικός: Το παρελθόν, η τελευταία μονομαχία και το ραντεβού της Κυριακής!
-




Mεταγραφικά: Απέκτησε τον Ηλία Παναγάκο ο ΠΑΣ Λαμία




































