Ακολουθήστε μας
 

Χωρίς κατηγορία

H Super League αφιερώνει την 21η αγωνιστική στην εκστρατεία στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας – 15 Φεβρουαρίου – η Super League σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «η ΠΙΣΤΗ», αφιερώνει την 21η Αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, στις 16-18/02/2019, στον αγώνα στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Οι παραπάνω Σύλλογοι προσπαθούν με την σωστή ενημέρωση να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Super League έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις δυνατότητες κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς από όλους εμάς για την καλύτερη ιατρική ψυχική και κοινωνική φροντίδα έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη προσφορά των υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους γονείς τους.

Οι σύλλογοι «ΦΛΟΓΑ», «ΛΑΜΨΗ» & «η ΠΙΣΤΗ» βασίζονται σημαντικά στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας και η Super League συμβάλλει προωθώντας το κεντρικό μήνυμα

«Ο Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας μπορεί να ιαθεί».

Οι σύλλογοι «ΦΛΟΓΑ», «ΛΑΜΨΗ» και «ΠΙΣΤΗ», έκαναν την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Η Λάμψη, η Φλόγα και η Πίστη ως σύλλογοι γονέων παιδιών που έχουν νοσήσει, γνωρίζοντας βιωματικά τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από κάθε είδους νεοπλασία, ενεργούν άμεσα σε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας των παιδιών αυτών, όσο και μετά από αυτήν.

Τα έσοδα των συλλόγων, προέρχονται από τις συνδρομές των εγγεγραμμένων γονέων σε αυτούς ως τακτικά μέλη, από τις συνδρομές των αρωγών μελών, από τα bazaar των συλλόγων και από δωρεές διαφόρων εταιρειών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Για το λόγο αυτό, τα Δ.Σ. και των τριών συλλόγων εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, προς το Δ.Σ. της Super League, για αυτήν την ευγενική παροχή στήριξης, αφιερώνοντας μία αγωνιστική της στα παιδιά μας, φορώντας οι αθλητές της, το λογότυπο των Συλλόγων μας, με στόχο την προβολή τους.

Με αυτήν την κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλληλεγγύης, η Διοίκηση της Super League, αναδεικνύει το ωραιότερο κομμάτι του αθλητισμού, αυτό που παράγει πολιτισμό και αγκαλιάζει τον άνθρωπο.

Ο αθλητισμός μας φέρνει κοντά και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, με τη δύναμη του συγκεκριμένου αθλήματος, ως δημοφιλέστερου όλων των αθλημάτων, συντάσσονται μαζί μας και μας βοηθούν να αγωνιστούμε και να νικήσουμε στο γήπεδο της ζωής.

Εκ μέρους των νοσούντων παιδιών και των οικογενειών τους, τα Δ.Σ. των Συλλόγων της «Λάμψης», της «Φλόγας» και της «Πίστης», σας ευχαριστούν από βάθους καρδιάς!»

Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά.

Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:

• στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και

• στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα», «Πίστη» και «Λάμψη» :

• βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

• Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας

ΦΛΟΓΑ

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί – Αθήνα

Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421

E-mail: [email protected] Web: www.floga.org.gr

ΛΑΜΨΗ

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες – Β. Ελλάδας

Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου, Τ.Κ. 54453, Θεσσαλονίκη

Τηλ./Φαξ 2310-943396

Email: [email protected] Web: www.lampsi.org

ΠΙΣΤΗ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις

Νίκου Ξυλούρη 7 – 9 & Αγίας Λαύρας, 15773 Ζωγράφου

Τηλ: 210-7488961, Φαξ: 210-7488961

Email: [email protected] Web: www.pisti.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χωρίς κατηγορία

Κ-19: Εκτός έδρας ήττα για τους κυανόλευκους / Μήνυμα συμπαράστασης στον Βρέττα

Η Κ19 του ΠΑΣ Λαμία φιλοξενήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκό στο αθλητικό κέντρο Γ. Καλαφάτης γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-0.

Οι Πράσινοι του Ανδρέα Ντρένοβα κυριάρχησαν στο γήπεδο απ’ το πρώτο λεπτό και έφτασαν στη νίκη με δύο γκολ του Λάζαρη κι ακόμα ένα του Ορμενάι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών είχε πάρει ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων! Μόλις στο 2′ ο Λάζαρης άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Σκαρλατίδη, ενώ στο 10′ και πάλι ο Λάζαρης ήταν εύστοχος από κάθετη πάσα του Ορμενάι φτάνοντας τα 13 γκολ στη σεζόν. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 38′ απ’ τον Ορμενάι μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Λιατίφη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κυανόλευκοι του Λάκη Παπανικολάου, πριν την έναρξη της αναμέτρησης φωτογραφήθηκαν κρατώντας τη φανέλα του Γιώργου  Βρέττα ο οποίος υπέστη μερική ρήξη χιαστών και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Παναθηναϊκός: Παναγάκος, Σκαρλατίδης, Δουβίκας (60′ Νότας), Λιναρδάκης, Μπεβάρδος, Βαγιαννίδης, Λιατίφης (60′ Τακεσιάν), Ορμενάι (60′ Παπαποστόλου), Ρομάνο (60′ Καραγκούνης), Γεωργουλάκης, Λάζαρης (60′ Τόμπρας).

Λαμία: Μοσχίδης, Σαββάκης, Νικολόπουλος, Γυφτομήτρος, Γιωργαλής, Τσάτσος, Καψάλης, Μαργαρίτης, Τετριμέλης, Καλόγηρος, Τσιάκας.

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα περαστικά της και γρήγορη ανάρωση στον νεαρό αθλητή του ΠΑΣ Λαμία

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή