Νέα
Η μπάλα στη σέντρα! / Άρης – ΠΑΣ Λαμία στις 18:15


Με τον αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία ξεκινά το 62οπρωτάθλημα από καταβολής Α’ Εθνικής και 15ο από την ίδρυση της Super League.
Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πρεμιέρα πρωταθλήματος Παρασκευή.
Έχει να συμβεί από το 2010, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Ξάνθη στην άδεια Λεωφόρο, 1-1, ενώ πηγαίνοντας πιο πίσω βλέπουμε παιχνίδι Παρασκευή το 1996, Καστοριά – Ολυμπιακός 0-5, στο ντεμπούτο του Μπάγεβιτς στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».
Αλλά δύο αγώνες, που γίνονται αυτή τη φορά, είναι κάτι πρωτόγνωρο.
Ο Άρης
Με την πέμπτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα το εξαργυρώσει την ερχόμενη εβδομάδα, ο Άρης ξεκινά το πρωτάθλημα κρατώντας μόνο την κανονική διάρκεια από το περσινό και όχι την άτυχη πορεία των πλέι οφ. Αυτή που τον υποχρέωσε να χάσει τέσσερα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
Και αυτό γιατί το ρόστερ του ήταν ιδιαίτερα αδύνατο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του δεν έχασε τέσσερα στη σειρά εντός έδρας σε ένα πρωτάθλημα.
Τώρα στοχεύει να γυρίσει στις νίκες, έχοντας μόνο δύο στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια του, αυτές με τον ΟΦΗ στα πλέι οφ.
Ο Άρης θα εμφανιστεί με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο του και φέτος, αλλά με πολλές αλλαγές, ιδιαίτερα στην επίθεσή του.
Πέρσι ο Άρης είχε ξεκινήσει με ισοπαλία στην έδρα του με τον ΟΦΗ, ενώ πρόπερσι είχε εντυπωσιάσει με 3-0 μέσα στη… Λαμία.
Έχει να χάσει σε πρεμιέρα σεζόν από το 2013, τη σεζόν που έπεσε, όταν ηττήθηκε από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Σε πρεμιέρα στην έδρα του έχει να ηττηθεί από το 1985, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ 3-0 στο Καυτανζόγλειο.
Και το 1963 ξεκίνησε με ήττα γηπεδούχος, αλλά στην Τούμπα. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε πρεμιέρα πρωταθλήματος έχει να χάσει από το 1961, όταν τον νίκησε ο Ηρακλής με 3-1.
Η Λαμία
Για τη Λαμία είναι η τέταρτη σεζόν στην κατηγορία. Με το νεότερο προπονητής της κατηγορίας στον πάγκο της, το Γιώργο Πετράκη, θα ήθελε να επαναλάβει την δεύτερη σεζόν, με τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας και πορεία στο Κύπελλο.
Η περασμένη σεζόν την βρήκε στην 10η θέση μετά τα πλέι οφ. Από τότε που την ανέλαβε ο Πετράκης έχει μόνο ισοπαλίες. Δεν θα της ήταν άσχημο αποτέλεσμα και μια ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη.
Η Λαμία μετείχε και πέρσι στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της, μάλιστα πέτυχε και το πρώτο γκολ της σεζόν με τον Λάζαρ Ρόμανιτς. Από τις τρεις πρεμιέρες της, οι δύο ήταν ισόπαλες και μόνο το 2018 έχασε, με 3-0 στην έδρα της από τον… Άρη.
Στα πλέι άουτ έκανε τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας, ενώ έχει να κερδίσει από τις 5 Ιανουαρίου, 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Από τότε έχει δύο ήττες και επτά ισοπαλίες.
Άλλωστε με 12 ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια και πέντε στα πλέι άουτ, η Λαμία αναδείχτηκε ομάδα της ισοπαλίας.
Μεταξύ τους
Δύο ισοπαλίες έφεραν την περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες. Στο Χαριλάου 1-1, με τη Λαμία να προηγείται και τον Μίκαελ Ένινγκ να έχει την πρώτη απώλεια εντός έδρας. Και στη Λαμία 2-2, αφού προηγήθηκε 2-0 η Λαμία.
Το 2018-19 ο Άρης κέρδισε και τα δύο παιχνίδια τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει χάσει ακόμα από τη Λαμία.
Και στα τέσσερα παιχνίδια τους δεν υπάρχει ούτε πέναλτι, ούτε αποβολή.
Η ιστορία
Νίκες Άρη: 2
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Λαμίας: 0
Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 1
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Λαμίας: 0
Το περσινό παιχνίδι
01.12.2019: Άρης – Λαμία 1-1
(31’ σουτ Λάρσον – 16’ σουτ Τουράμ)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Μεταγραφές
Kοντά στην απόκτηση του Άρη Δουβάρα ο ΠΑΣ Λαμία!


Κοντά σε μία ακόμη προσθήκη στην επιθετική γραμμή του ρόστερ βρίσκεται ο ΠΑΣ Λαμία, με τον Άρη Δούβαρα του Κηφισσού Κάτω Τιθορέας να βρίσκεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiara.gr.
Ο ικανός επιθετικός έχει αφήσει το στίγμα του στα γήπεδα της Φθιώτιδας, έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία στη Μαλεσίνα, στην Αταλάντη κατά τη συμμετοχή της στη Γ’ Εθνική, αλλά και στον Παρνασσό Αμφίκλειας.
Την περσινή σεζόν αποτέλεσε βασικό στέλεχος του Κηφισσού Κάτω Τιθορέας στην πορεία προς την άνοδο, σημειώνοντας 16 γκολ και συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της ομάδας.
Τη φετινή χρονιά, ωστόσο, δεν έχει βρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε και όλα δείχνουν πως βρίσκεται κοντά στην αποχώρησή του από τον Κηφισσό, με επόμενο σταθμό της καριέρας του τον ΠΑΣ Λαμία.
Οι «κυανόλευκοι» αναζητούν λύσεις στην επιθετική γραμμή, με στόχο να πλαισιώσουν τον Χριστόφορο Αρβανίτη και να ενισχύσουν τις επιλογές τους ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο ΠΑΣ Λαμία θα προσθέσει στο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία από τα τοπικά πρωταθλήματα και αποδεδειγμένη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ο οποίος γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο της Φθιώτιδας.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-




ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




Κυανόλευκος και επίσημα ο Θωμάς Αρσενίδης
-




ΑΟ Νέας Αρτάκης: Ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία με υψηλές βλέψεις και ενισχυμένο ρόστερ
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ
-




ΠΑΣ Λαμία – Νέα Αρτάκη: Πρεμιέρα στο Κύπελλο με φόντο την πρόκριση
-




Κυανόλευκα μάτια στο Αστέρας Σταυρού – Κατσαντώνης Αγράφων
-




Α.Ο. Άγραφα: Ιστορική πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική – Το νέο ρόστερ και η προετοιμασία






































