



Match Center
Ήταν ανώτερος, ισοφαρίστηκε στο φινάλε / Άρης – ΠΑΣ Λαμία 1-1
Ο ΠΑΣ Λαμία πραγματοποίησε την πιο ώριμη και μεστή εμφάνιση τους στο φετινό καλοκαίρι και ο Μιχάλης Γρηγορίου σίγουρα θα είναι ικανοποιημένος από την εικόνα και τη σοβαρότητα της ομάδας του μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κόντρα στον Άρη των αρκετών και ακριβών μεταγραφών.
Μέσα από μία εξαιρετική εμφάνιση, ο ΠΑΣ Λαμία με γκολ-φάουλ του Ταϊρόν έφτασε κοντά στο να πάρει το διπλό μέσα στο Βικελίδης επί του Άρη, όμως ένα γκολ του Ασλανίδη στο 98΄έσωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Το ματς:
Πρώτη καλή φάση του αγώνα, ήταν για τον ΠΑΣ Λαμία στο 7΄. Η ομάδα της Φθιώτιδας κέρδισε ένα κόρνερ έπειτα από σέντρα του Σαραμαντά και επέμβαση του Σάκιτς. Ήταν χαμηλή η εκτέλεση του Γκέντσογλου, αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους, με Τζανετόπουλο και Μανούσο να μην μπορούν να τη σπρώξουν στα δίχτυα του Ντένις.
Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει στην ευκαιρία της Λαμίας με μία γρήγορη αντεπίθεση, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 10΄μία ακόμη καλή ευκαιρία για τη Λαμία, με τον Ρόμανιτς να βγάζει σέντρα και να κερδίζει το κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιτούρμπε προσπάθησε να απειλήσει με σουτ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γκαραβέλη χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε πολύ ωραίες ιδέες όσο αφορά τις αντεπιθέσεις και σε μία τέτοια ο Μανούσος προσπάθησε να φύγει στην κόντρα, έβγαλε την πάσα στον Μανουσάκη αλλά αυτή ήταν κακή, χαλώντας επί της ουσίας τη φάση για τον ΠΑΣ.
Στο 22΄ ο Γκέντσογλου είδε την κάθετη κίνηση του Μανούσου και δοκίμασε να τον βρει με συρτή πάσα, όμως η μεταβίβαση ήταν πολύ δυνατή. Ο έλεγχος του αγώνα ανήκε στο πρώτο μισάωρο ξεκάθαρα στον ΠΑΣ Λαμία, έχοντας και τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες.
Ο Άρης με κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Ιτούρμπε ο οποίος ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του, προσπάθησε να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΣ, όμως μία η αμυντική του λειτουργία και μία ο Γκαραβέλης τον κράτησαν όρθιο.
Αυτός βέβαια που κέρδισε για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις ήταν ο Ντάνιελ Αντέτζο. Ο Νιγηριανός «καθάριζε» ότι φάση πήγαινε προς την άμυνα της Λαμίας, ενώ δεν άφηνε σε καμία περίπτωση τον Αμπουμπάρ Καμαρά να «μπει» στον αγώνα.
Στο 40′ ωραία κάθετη πάσα του Γκαρσία προς τον Λούμορ, κάλυψε ωραία όμως ο Αντέτζο με το σώμα και πήρε το άουτ. Ανέβηκε η ομάδα του Άκη Μάντζιου στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όμως η άμυνα της Λαμίας δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Καμαρά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γκαραβέλη με σουτ, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα. Στο σουτ του Μαυριτανού απάντησε ο Ρόμανιτς, όμως το τελείωμά του δεν ήταν αρκετά καλό και έφυγε άουτ.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Άρης έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ καλή η σέντρα του Σάκιτς από τα δεξιά, πήδηξε μόνος του ο Δεληζήσης αλλά αστόχησε, με τους αμυντικούς της Λαμίας να έχουν ξεχασμένο τον αρχηγό του Άρη, παρόλο αυτό δεν το «πληρώσανε».
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, έχοντας από μία καλή ευκαιρία. Η ομάδα της Λαμίας ήταν αυτή που είχε παρόλο αυτά τον έλεγχο του αγώνα στα περισσότερα λεπτά του αγώνα, δείχνοντας πως μπορεί και με αρκετές αλλαγές και κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους να ανταπεξέλθει άψογα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης με διάθεση να απειλήσει. Αρχικά ο Καμαρά με ωραία κίνηση προσπάθησε να γίνει απειλητικός, όμως τον πρόδωσε το κοντρόλ του, ενώ ο Ντιαγέ λίγο αργότερα θέλησε να αιφνιδιάσει τον Γκαραβέλη, ο οποίος παρόλο αυτά δεν «τσίμπησε» και το 0-0 παρέμεινε.
Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο 51΄. Ο Ντιαγέ έκανε το μπάσιμο, άνοιξε στον Ματέο Γκαρσία και τον έβγαλε μόνο με τον Γκαραβέλη, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να αποκρούει σε κόρνερ το τετ-α-τετ.
Ένα λεπτό αργότερα, παρέμβαση του Τζανετόπουλου στην κάθετη κίνηση του Ντιαγέ, ο αμυντικός της Λαμίας κέρδισε το άουτ. Καταπληκτική εμφάνιση και για τον Τζανετόπουλο σήμερα, καθώς μαζί με τον Αντέτζο θύμισε το περσινό δίδυμο της άμυνας.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία για τον ΠΑΣ Λαμία να κάνει το 0-1!
Στο 55΄εξαιρετική σέντρα του Σαραμαντά στο δεύτερο δοκάρι, συστημένη για το κεφάλι του Μανουσάκη που όμως αστοχεί, με το 0-0 να παραμένει. Πραγματικά τεράστια ευκαιρία για τον εξτρέμ του ΠΑΣ, ο οποίος λίγο αργότερα άφησε τη θέση του στον Καραμάνο.
Μία ακόμη φάση για τους «κυανόλευκους» Έπειτα από εκτέλεση φάου, ήρθε η κεφαλιά του Καραμάνου προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Τζανδάρη όμως να μην προλαβαίνει και να στέλνει την μπάλα άουτ με προβολή.
Μετά την συμπλήρωσε μίας ώρας αγώνα, το παιχνίδι στο «Βικελίδης» έχασε τον ρυθμό του, καθώς είχαμε αλλαγές και για τις δύο ομάδες ενώ είχαμε και μερικούς τραυματισμούς όπως αυτόν του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος σε μαρκάρισμα στον Σαραμαντά κατάφερε να τραυματιστεί στο δεξί πόδι και να αποχωρήσει, ως αλλαγή.
Τον τραυματισμό του Καμαρά, ακολούθησε αυτός του Τζανδάρη. Ο μέσος της Λαμίας βρέθηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο οι φυσικοθεραπευτές της ομάδας και να οδηγήσουν υποβασταζόμενο τον Τζανδάρη εκτός αγωνιστικού χώρου. Λίγο αργότερα και αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στον αγώνα κανονικά.
ΓΚΟΛ με Ταϊρόν!


Στο 70΄ και λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε περάσει στο παιχνίδι ο Ταϊρόν στο παιχνίδι, εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, στέλνοντας με δύναμη τη μπάλα προς το τέρμα του Σιαμπάνη. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε το κεφάλι του Σάσα, ο οποίος δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα της ομάδας και το 0-1 ήταν γεγονός!


Η Λαμία πήρε αυτό που άξιζε σε όλο τον αγώνα έως εκείνο το λεπτό με μία ωραία εκτέλεση φάουλ του Ισπανού μεσοεπιθετικού.
Ο Άρης του Άκη Μάντζιου προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ, με τον Χαΐροβιτς να κάνει ένα «σλάλομ» αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε με ευκολία στα χέρια του Γκαραβέλη.
Οι Φθιωτοί πραγματοποίησαν την πιο ώριμη και μεστή εμφάνιση τους στο φετινό καλοκαίρι και ο Μιχάλης Γρηγορίου σίγουρα θα είναι ικανοποιημένος από την εικόνα και τη σοβαρότητα της ομάδας του μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κόντρα στον Άρη των αρκετών και ακριβών μεταγραφών.
Στο 83′ ωραίο σουτ του Σάσα, σταθερός για άλλη μια φορά ο Γκαραβέλης στη γωνία του. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί βασικός σε ένα δύσκολο εκτός έδρας φιλικό, την οποία και «άρπαξε» από τα «μαλλιά».
Μία κεφαλιά του Μάνου, στο 86΄έπειτα από φάουλ, η μπάλα πέρασε αόυτ. Δυστυχώς, η Λαμία δεν κατάφερε να πάρει τη τρίτη της νίκη στα φιλικά του καλοκαιριού καθώς ο Ασλανίδης στο 98΄με κεφαλιά έκανε το τελικό 1-1.
Πολύ καλή εμφάνιση της Λαμίας στο εκτός έδρας φιλικό, 8ο κατά σειρά για τους Φθιωτούς, όμως η τύχη στο τέλος δεν της χαμογέλασε…
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Άκης Μάντζιος): Nτένις, Λούμορ, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ασλανίδης, Ντιαγέ, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Καμαρά
ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Adejo, Γκέντσογλου, Nunez, Μανούσος, Μανουσάκης, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Τζανετόπουλος, Romanic
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1


Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!
Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.
Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.
Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.
Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.
Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.
ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης
ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Παρασκευή 13/3 η κλήρωση για τη 2η και 3η φάση της Γ’ Εθνικής
-






Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Πλήρης και αποφασισμένος ο ΠΑΣ Λαμία για το ξεκίνημα των Play Offs
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
-




Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Aud | Πριν το πρώτο σφύριγμα: Οι προπονητές της πρώτης εξάδας μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα Play Offs της Γ’ Εθνικής
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου















