



Match Center
Ήττα στη Τούμπα και το μυαλό στον Βόλο / ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία 3-0
Ο ΠΑΣ Λαμία προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, είχε τις ευκαιρίες του αλλά ηττήθηκε από τον ανώτερο «Δικέφαλο του Βορρά».
Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο γήπεδο της Τούμπας τον ΠΑΣ Λαμία, με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει τρεις σημαντικές απουσίες από τον αγώνα καθώς εκτός ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Νταβίντ Σιμόν και ο Κρίστοφερ Νούνιες.
Η ομάδα της Λαμίας ηττήθηκε με 3-0 σκορ από τον ΠΑΟΚ, παρόλο αυτά είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να καταφέρει να μειώσει το σκορ, όμως τις σπατάλησε. Κάτι που δεν έκανε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία στα τελευταία ματς.
Το ματς:
Ωραία κίνηση και γύρισμα του Καρλίτος από τ’ αριστερά στο 7΄, έδιωξε όμως με κεφαλιά ο Μιχαηλίδης από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Λίγο αργότερα, γύρισμα του Ράφα Σοάρες από τ’ αριστερά για τον ΠΑΟΚ, η μπάλα περνάει παράλληλα χωρίς πρόβλημα για τον Κοσέλεφ.
Στο 12΄ ‘ενα σουτ του Τάισον, η μπάλα φεύγει μακριά από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Λαμίας. Δύο λεπτά αργότερα, σέντρα του Ράφα Σοάρες από τ’ αριστερά, με τον Τζανετόπουλο, να έχει σωστή θέση και να διώχνει τον κίνδυνο.
Η ομάδα του Λουτσέσκου απείλησε ξανά λίγο αργότερα, με την πάσα του Σβαμπ να βρίσκει τον Σάστρε και ο τελευταίος τροφοδότησε τον Μπράντον όμως το τελείωμά του ήταν κακό με τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Στο 18΄επικίνδυνη σέντρα του Ντεσπόντοφ με τον Κοσέλεφ να διώχνει με γροθιά ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπράντον επιχείρησε αδύναμο σουτ με τον Μολδαβό γκολκίπερ να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Η Λαμία είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 20΄, όταν ο Καρλίτος από μακρινή απόσταση προσπάθησε να «πιάσει στον ύπνο» τον Κοτάρσκι, όμως ο Κροάτης μπλόκαρε εύκολα.
Ένα λεπτά αργότερα και μετά από ένα 20λεπτο πίεσης με την μπάλα ψηλά και καλή κυκλοφορία, ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ. Ο Τάισον έβγαλε στην αντεπίθεση την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έδωσε την τελική πάσα στον Κωνσταντέλια και αυτός πλάσαρε για το 1-0 τον Αλεξέι Κοσέλεφ.
Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 26΄ με τον Σβαμπ να βρίσκει τον Τόμας με υποδειγματικό τακουνάκι και ο Ισπανός φορ εξαπέλυσε σουτ όμως ο Κοσέλεφ απέκρουσε με το δεξί πόδι, κρατώντας το 1-0. Στο 34΄ σέντρα του Σοάρες από τ’ αριστερά, ο Ντεσπόντοφ δεν κατάφερε να βρει κάποιον με δύσκολο γύρισμα της μπάλας που κατέληξε στον Κοσέλεφ.
Τεράστια ευκαιρία για τον «Δικέφαλο» στο 35΄ να σκοράρει καθώς πρώτα ο Μπράντον και έπειτα ο Ντεσπόντοφ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κοσέλεφ και την προβολή του Τζανετόπουλου!
Η Λαμία απειλεί ξανά με τον Μαρτίνεθ στο 41΄, όταν ο Ισπανός έκανε το γυριστό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Κοτάρσκι είχε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.
Λίγο αργότερα καλό σουτ του Σάστρε έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ. Παρόλο αυτά, ότι δεν κατάφερε ο Σάστρε το κατάφερε ο Ράφα Σοάρες στο 43΄. Ο Μπράντον έκανε γύρισμα από τ’ αριστερά με τον Πορτογάλο μπακ να εκτελεί ακαριαία τον Κοσέλεφ στην αριστερή του γωνία κάνοντας το 2-0.
Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-0 σκορ, χάρη σε τέρματα του Κωνσταντέλια στο 22΄και του Ράφα Σοάρες στο 43΄.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να μπαίνει αρκετά δυνατά. Στο 50΄ καλή στιγμή για τον ΠΑΣ με τον Καρλίτος να σουτάρει δυνατά από τα δεξιά της περιοχής όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Καρλίτος, ο Κορνέζος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Φθιώτιδας απειλεί ξανά! Ο Καρλίτος έκανε την κίνηση προς το κέντρο, απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε το σουτ αλλά ο Κοτάρσκι και πάλι του είπε όχι…
Δυστυχώς, ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε για ακόμη μία φορά. Η Λαμία δεν κατάφερε στις ευκαιρίες που είχε να πετύχει κάποιο γκολ και ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα ακόμη… Στο ο Κωνσταντέλιας πάσαρε ωραία στον Σάστρε που πάτησε περιοχή σαν τρέιλερ πλασάροντας με το δεξί τον Κοσέλεφ για το 3-0.
Στο 60΄δύο αλλαγές για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Λεωνίδα Βόκολο. Στο παιχνίδι πέρασαν οι Τόσιτς και Μάλτσι στις θέσεις των Ομάρ Σαντάνα και Ρούμπεν Μαρτίνεθ.
Η Λαμία απειλεί ξανά στο 62΄, με τον Σωτήρη Τσιλούλη να χάνει τεράστια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Ο Έλληνας εξτρέμ, ξέφυγε από τον Μιχαηλίδη υποδεχόμενος την ωραία κάθετη του Καρλίτος πλασάροντας όμως άστοχα.
Σουτ του Κωνσταντέλια στο 67΄, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοσέλεφ. Στο 72΄ο Καρλίτος άφησε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο για τον Σαμουέλε Λόνγκο, στην τρίτη αλλαγή της Λαμίας στο ματς.
Στο 74΄καλή συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ με τον Σάστρε να βρίσκει τον Ντεσπόντοφ αλλά το σουτ του Βούλγαρου εξτρέμ ήταν άστοχο. Στο 85΄ο Τσιλιανίδης πέρασε στο παιχνίδι για να πάρει τη θέση του Τσιλούλη.
Ευκαιρία για τον «Δικέφαλο» στο 85΄να σκοράρει ξανά καθώς ο Σαμάτα έκανε ωραία κίνηση από τ’ αριστερά και πάσα στον Τάισον που εξαπέλυσε σουτ όμως ο Κοσέλεφ απέκρουσε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Τάισον πάσαρε στον Οζντόεφ, ο οποίος πάτησε περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ από καλή θέση.
Στο 89΄ο Τσιλιανίδης χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία να μειώσει το σκορ! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σίντκλεϊ έπιασε ένα καλό σουτ, όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε σε κόρνερ το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε η Λαμία.
Στα τρία λεπτά επιπλέον χρόνου που κράτησε στο παιχνίδι ο Σιδηρόπουλος, δεν άλλαξε κάτι με τη Λαμία να φεύγει για ακόμη μία φορά από την Τούμπα χωρίς βαθμό ή βαθμούς.
Οι αρχικές ενδεκάδες του αγώνα:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Ντεσπότοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Λύρατζης, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Α. Ζίβκοβιτς, Τζήμας, Σαμάτα
ΠΑΣ Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Σαντάνα, Σλίβκα, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Καρλίτος
Στον πάγκο βρίσκονται: Γκέργκελι, Αμαράλ, Γιαννούτσος, Στάνκο, Τσιλιανίδης, Τόσιτς, Λόνγκο, Μάλτσι, Μούλα
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1


Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!
Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.
Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.
Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.
Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.
Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.
ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης
ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Παρασκευή 13/3 η κλήρωση για τη 2η και 3η φάση της Γ’ Εθνικής
-




Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Πλήρης και αποφασισμένος ο ΠΑΣ Λαμία για το ξεκίνημα των Play Offs
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
-






Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Aud | Πριν το πρώτο σφύριγμα: Οι προπονητές της πρώτης εξάδας μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα Play Offs της Γ’ Εθνικής
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου
















