Match Center
«Κατέρρευσε» μέσα σε 4 λεπτά ο ΠΑΣ Λαμία – «Έγραψε ιστορία» ο Κοντονίκος!
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη.
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη.
Το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου, αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτερο από του Άρη έχοντας μάλιστα και μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μάλτσι, στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα μέσα σε 4 λεπτά κατέρρευσε.
Στο 55΄ο Σουλεϊμάνοφ άνοιξε το σκορ για το 1-0, στο 56΄ο Μανού Γκαρθία έκανε το 2-0 και ο Μπράμπετς στο 59΄πέτυχε το 3-0.
Στο 89΄ο Βασίλης Κοντονίκος έγραψε ιστορία, καθώς σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λαμίας, σε ηλικία 18 ετών μειώνοντας στο τελικό 3-1. Ο νεαρός μεσοπιθετικός είχε περάσει στη θέση του Μάλτσι, στο 84΄του αγώνα.
Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-4-2 παρέταξε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Στην εστία ο Κουέστα και οι Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι στην άμυνα. Ζουλ, Νταρίντα τα δύο χαφ, οι Σουλεϊμάνοφ, Μανού Γκαρθία στα πλάγια και δίδυμο στην επίθεση οι Ανσαριφάρντ, Μορόν.
Με 4-2-3-1 κατέβασε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο Κοσέλεφ στο τέρμα και οι Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας. Στάνκο, Σλίβκα στον άξονα, οι Τσιλούλης, Νούνιες, Μαρτίνεθ στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μάλτσι στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς
Τον έλεγχο του πρώτου μέρους είχε ο Άρης, χωρίς όμως να είναι ουσιαστικός. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 7’ όταν ο Μορόν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κοσέλεφ έκανε μια εκπληκτική επέμβαση και κράτησε καθαρή την εστία του. Η Λαμία είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 14ο λεπτό, με τον Τσιλούλη να γυρίζει ωραία αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Τα λεπτά περνούσαν, η νευρικότητα δεν έλειψε και ο διαιτητής έδειχνε την κίτρινη κάρτα όπου χρειαζόταν. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, ενώ στο 41’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μάλτσι, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από την άλλη το σύνολο του Άκη Μάντζιου δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί καμία φάση του και κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).
Όσα δεν είδαμε στο φτωχό πρώτο μέρος σκοπεύαμε να τα δούμε στο δεύτερο. Και αυτό διότι ο Άρης είχε ένα τετράλεπτο φωτιά, όπου πέτυχε τρία γκολ! Αρχικά στο 55’ ο Σουλεϊμάνοφ με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ, ένα λεπτό αργότερα ο Μάνου Γκαρθία με σουτάρα διπλασίασε τα τέρματα και στο 59’ ο Μπράμπετς με κοντινό τελείωμα μετά από κεφαλιά-πάσα του Φαμπιάνο έγραψε το 3-0!
Στη συνέχεια ο Άκης Μάντζιος όπως είναι λογικό προχώρησε σε αλλαγές, με τον Λεωνίδα Βόκολο να κάνει και εκείνος το ίδιο λίγο αργότερα. Ο Άρης συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και δημιουργούσε συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.
Το παιχνίδι είχε τελειώσει και τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικά, με τον Κοντονίκο στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό 3-1, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους.
Οι συνθέσεις:
Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ζουλ, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία, Μορόν, Ανσαριφάρντ (Σαβέριο 46′), Σουλεϊμάνοφ.
Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Νούνιες, Σλίβκα, Στάνκο, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Μάλτσι.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
O Kαρλίτος τον καθήλωσε στον πάτο / ΠΑΣ Λαμία – Ατρόμητος 0-3
Η Λαμία μετά το ντέρμπι των ουραγών κόντρα στην Καλλιθέα, και σε ένα βροχερό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί ο αγωνιστικός χώρος, δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε το εμπόδιο του Ατρομήτου. Οι Φθιωτοί έχασαν με 3-0 από τους Περιστεριώτες, οι οποίοι είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον, πρώην παίκτη της Λαμίας, Καρλίτος με δύο τέρματα, για την 18 αγωνιστική της Stoiximan Super League και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.
Η Λαμία βρίσκεται μόνη τελευταία στην 14η θέση του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς και στο -8 από τον 12ο Βόλο, ο οποίος βέβαια έχει παιχνίδι λιγότερο. Ο Ατρόμητος που επανήλθε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, βρίσκεται στην 9η θέση με 22 βαθμούς και κηνυγάει τις θέσεις 5-8.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ:
Για τη Λαμία τιμωρημένος ήταν ο Σιόβας, ενώ εκτός παρέμειναν οι νεαποκτηθέντες Κλωναρίδης, Τσάβες και Ιμπάνιεθ. Ο Λεωνίδας Βόκολος ξεκίνησε με 3-4-3. Ο Ρατόν κάτω από τα δοκάρια, Γιαννούτσος, Κορνέζος και Αντράντε στα στόπερ, σε ρόλο μπακ-χαφ ο Ραντόνια δεξιά και ο Βιτλής αριστερά και οι Ενρίκεζ, Φουρτάδο κοντά στον φορ Μπιλάλ.
Για τους φιλοξενούμενους, ανέτοιμοι παρέμειναν οι Γιουμπιτάνα και Μίχορλ, ενώ ντεμπούτο στην αποστολή έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο 25χρονος Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός, Παλμεζάνο. Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε με 4-3-3. Ο Χουτεσιώτης κάτω από την εστία, Αθανασίου, Μπρόρσον, Μανσούρ και Κίνι η τετράδα της άμυνας, Καλοσκάμης, Ουεντραόγκο και Τσιγγάρας στον άξονα, Καραμάνης, Ουάρντα στα άκρα της επίθεσης και ο Καρλίτος στη γραμμή κρούσης.
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και τη Λαμία να προσπαθεί να επιτεθεί από τα δεξιά με τον Ραντόνια. Ο Ατρόμητος, ωστόσο πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 5′. Ο Καρλίτος με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, απέφυγε δύο αντιπάλους και με ένα εκπλητικό τελείωμα έκανε το 1-0 γι τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να πανηγυρίσει το τέρμα του σεβόμενος το πέρασμα του από την ομάδα της Φθιώτιδας.
Η Λαμία και μετά το γκολ που δέχτηκε συνέχισε να πιέζει ψηλά, όμως στο 9′ πάλι ο Καρλίτος έχασε τρομερή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα για τον Ατρόμητο. Από απευθείας εκτέλεση φάουλ σε καλή θέση, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρατόν και πέρασε άουτ. Ό,τι δεν πέτυχε, βέβαια ο Καρλίτος, το πέτυχε ο Καλοσκάμης στο 19′ μετατρέποντας σε 2-0 το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασίου, ο νεαρός μεσοεπιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρατόν.
Έπεσε ο ρυθμός στα επόμενα λεπτα με τη Λαμία να βρίσκει μια φάση στο 42′. Ο Μπιλάλ με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Χουτεσιώτη, όμως η μπάλα πήρε “περίεργα” φάλτσα και πέρασε άουτ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ατρόμητο να προηγείται με 2-0 και τους Φθιωτούς να ψάχνουν τρόπους να ανασυνταχθούν.
Η συνέχεια και το δεύτερο μέρος εξελίχτηκε με τον ίδιο τρόπο. Η Λαμία προσπαθούσε να πιέζει ψηλά, αλλά ο Ατρόμητος βρήκε εκ νέου γκολ. Ο Τζοβάρας πήρε μια κεφαλιά και έβγαλε τον Καρλίτος σε θέση βολής. Ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Ρατόν και πλάσαρε ιδανικά, κάνοντας το 3-0 στο 51′.
Οι γηπεδούχοι έβγαλαν μια αντίδραση με την κεφαλιά του Κορνέζου στο 53′, με την μπάλα ωστόσο, να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 54′ ο Ρινγκ εξαπέλησε ένα σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να διώχνει σε κόρνερ. Χωρίς ιδιαίτερες στιγμές στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης με το σκορ να παραμένει στο 3-0 υπέρ της ομάδας του Ατρομήτου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος
BΟΗΘΟΙ: Ψύλλος, Χριστακόγλου
4ος: Ανδριανός
VAR: Κατοίκος
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Ρατόν, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε (46′ Αντράντε), Ραντόνια (62′ Βλαχομήτρος), Βιτλής, Δοϊρανλής (46′ Σακόρ), Σουρλής (72′ Αθανασακόπουλος), Ενρίκεζ (46′ Ντεντάκης), Φουρτάδο, Μπιλάλ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Μπρόρσον, Μανσούρ, Κίνι, Καλοσκάμης (38′ Τζοβάρας), Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας, Καραμάνης (83′ Παλμεζάνο), Ουάρντα, Καρλίτος (74′ Βαν Φερτ).
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Μεταγραφικός οργασμός στον ΠΑΣ Λαμία: Τελειώνει ο Φουρταδο – Τη Δευτέρα στη Λαμία ο Μπιλάλ – Τα υπόλοιπα μέτωπα!
-
Του Νίκου Μώκου: Μια ιστορική αδιαφορία και ένα γυαλί που έχει ραγίσει!
-
Όγδοος σκόρερ στον κόσμο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Λαμία!
-
Mεταγραφικά: Κοντά σε συμφωνία με τον “Κομαντάντε” Τσάβες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Φαντομάδες: “Εμείς θα απέχουμε σήμερα γιατί το σπίτι μας σε άλλους νοικιάστηκε”
-
Aποκάλυψη! Τελειώνει από τον ΠΑΣ Λαμία ο Νούνιες!
-
ΠΑΣ Λαμία: Προχωρά ο σχεδιασμός για ενίσχυση και αποχωρήσεις / “Κοντά στην έξοδο ο Άνχελο Ενρίκεζ”
-
Μεταγραφικά: Μια ανάσα από Σαπρίσα ο Νούνιες – Τι είπε για τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Η Λαμία δίνει Φουρτάδο ως αντάλλαγμα για τον Χασάν!”
-
Σατσιάς: “Δυστυχώς δεν εισακούστηκα στην Λαμία – Χρειαζόμασταν μεταγραφές μεσοεπιθετικά”
-
Παπαϊωάννου: «Προκαλώ τον Γκαγκάτση να πει ποιος κάνει κουμάντο στην ΚΕΔ» (video)
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Διπλό Μαρκάρισμα: Τα μεταγραφικά σενάρια, ο Σάμαρης και η περίπτωση Ανσαριφάρντ!
-
Μεταγραφικά: “Συμφώνησε με Ηρακλή ο Σιμόνι”
-
Μεταγραφικά: Συμφώνησε και έρχεται ο Τσάβες
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Pics | Το χειροκρότημα για τους 2 ήρωες του ΟΑΚΑ!
-
ΠΑΣ Λαμία: Χάνει Αντράντε, Ρίνγκ και Νούνιες ενόψει της συνέχειας!
-
ΠΑΣ Λαμία: Χωρίς Κλωναρίδη αλλά με τις υπόλοιπες μεταγραφές κόντρα στην Καλλιθέα
-
Αστέρας Τρίπολης: Ένας πρώην κυανόλευκος στο τιμ Παντελίδη – Τρεις απουσίες ενόψει ΠΑΣ Λαμία