Ακολουθήστε μας

Ροή Ειδήσεων

Λαμία : Ολοκληρωμένο (Master Plan) για μια -εντυπωσιακή- Π.Ε.Λ παρουσίασε ο Θύμιος Καραϊσκος! Τι περιλαμβάνει… (Φωτό)

Lamiara

Ένα Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ανοίγοντας το θέμα για την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας.

Το σχέδιο αυτό αφορά την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, και αποτελεί μια ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, όπως την ονόμασε ο Δήμαρχος και περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή, με τρία συνεχόμενα οικοδομικά τετράγωνα: το ΟΤ 627 (Περιοχή ΠΕΛ), το ΟΤ 1170 (Χώρος υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Χαλκιοπούλειου Γυμναστηρίου, Κλειστού Κολυμβητηρίου και ανοικτών γηπέδων), το ΟΤ 1149 (Χώρος Στάθμευσης) με συνολική έκταση 223.390 τ.μ. περίπου (167.450 τ.μ. της ΠΕΛ και 55.940 τ.μ. των Αθλητικών Εγκαταστάσεων).

Με τον τρόπο αυτό, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμαρχος Λαμιέων ανοίγει το θέμα της αξιοποίησης Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για μια χωρική επένδση, με συγκεκριμένο σχέδιο, Master Plan, που μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων και σε ειδική ενότητα: http://pel.lamia.gr καλώντας ελεύθερα τους πολίτες και όλους τους φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως το τέλος Ιουνίου 2021.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Το  Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) του Δήμου Λαμιέων  και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης  Μαΐου 2021,  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Θανάσης Κυρίτσης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θανάσης Λυκόπουλος.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε συζήτηση και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το Master Plan να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων και σε ειδική ενότητα: http://pel.lamia.gr

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται ελεύθερα όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως το τέλος Ιουνίου 2021.

Με το Master Plan ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προωθεί την ιδέα της ανάπτυξης ενός πολυκέντρου πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και καινοτομίας περιφερειακής, αλλά και εθνικής εμβέλειας, με τις ακόλουθες χρήσεις:

  1. Τουρισμός (Ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, χωρητικότητας 100-150 κλινών, για την υποδοχή του εκθεσιακού, συνεδριακού κι επαγγελματικού τουρισμού).
  2. Υποστήριξη, υποδοχή και φιλοξενία mega events σε ειδικό χώρο.
  3. Εμπορική Έκθεση (Κτίριο Διοίκησης Εμπορικής Έκθεσης και Εκθεσιακοί Χώροι).
  4. Εκπαίδευση, Έρευνα και Καινοτομία, Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα (Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας και Συνεδριακό Κέντρο).
  5. Αθλητισμός και Αναψυχή (Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Θεματικό Πάρκο και Μουσείο).
  6. Χώροι Πρασίνου.
  7. Χώροι Στάθμευσης.

Το σχέδιο αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης, δόμησης και λειτουργίας της ΠΕΛ, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της, τη βέλτιστη οργάνωση των δραστηριοτήτων της και την περαιτέρω ανάδειξη του διεθνούς ρόλου της.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το υπό διαβούλευση Master Plan  προβλέπει τη διαμόρφωση διακριτών τομέων, όπου αναπτύσσονται επιμέρους κατηγορίες χρήσεων γης (εκθεσιακή, συνεδριακός χώρος, ξενοδοχείο, εμπορική έκθεση, ελεύθεροι χώροι), στη βάση των εξής στόχων:

-την προώθηση ενιαίου, μορφολογικά και λειτουργικά, σχεδιασμού στο σύνολο της έκτασης.

-την ένταξη του χώρου στην περιοχή άμεσης επιρροής που συγκροτούν οι διευρυμένοι δημόσιοι χώροι υπερτοπικού ενδιαφέροντος, όπως το Χαλκιοπούλειο Γυμναστήριο, το νέο κλειστό Κολυμβητήριο, το νέο Στάδιο Καμαρίτσας, κ.α.,

-την αποκατάσταση της συνέχειας του αστικού ιστού προς την ανατολική πλευρά της περιοχής παρέμβασης.

-την ενίσχυση των ελεύθερων διαμορφωμένων χώρων με τη διάχυση τους εντός αυτής, καθώς επίσης την ανάδειξη και διεύρυνση αξόνων «οπτικής σύνδεσης», όπως η οδός Θερμοπυλών.

Το Master Plan δεν αφορά μόνο το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, έκτασης με τους υπαίθριους χώρους 167.450 τ.μ.,  αλλά και την ευρύτερη περιοχή, τα τρία συνεχόμενα οικοδομικά τετράγωνα, το ΟΤ 627 (Περιοχή ΠΕΛ), το ΟΤ 1170 (Χώρος υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Χαλκιοπούλειου Γυμναστηρίου, Κλειστού Κολυμβητηρίου και ανοικτών γηπέδων), το ΟΤ 1149 (Χώρος Στάθμευσης). Ετσι η συνολική έκταση της περιοχής παρέμβασης είναι 223.390 τ.μ. περίπου (167.450 τ.μ. ιδιοκτησία της ΠΕΛ και 55.940 τ.μ. το ΟΤ Αθλητικών Εγκαταστάσεων).

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«….Έχω δηλώσει αρκετές φορές ότι η ΠΕΛ αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Μια αναπτυξιακή πρόκληση για ολόκληρη την Περιφέρεια, έναν εμβληματικό χώρο, συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της Λαμίας, με δυνατότητες δυναμικής ενεργοποίησης ώστε να συνδεθεί τώρα πια με το μέλλον της πόλης. Έχουμε την υποχρέωση να ανατρέψουμε τη σημερινή της κατάσταση, να σχεδιάσουμε μια νέα προοπτική αναγέννησης, σε αυτό το κομβικό σημείο της περιοχής και της χώρας, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και τις απαιτήσεις του μέλλοντός μας. Το πρώτο βήμα έγινε και οι εγκαταστάσεις της ΠΕΛ, μετά από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επιβλέπονται και φυλάσσονται επίσημα από το Δήμο Λαμιέων. Εξάλλου είναι ήδη γνωστό ότι στο χώρο της ΠΕΛ θα φιλοξενηθεί το φετινό Σεπτέμβριο το Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε στους  συμπολίτες μας το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς, το Master Plan αξιοποίησης της ΠΕΛ και ταυτόχρονα να το θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση για να μπορούν όλοι, οι συνδημότες μας, οι ενώσεις πολιτών, καθώς και οι τοπικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς να εκφράσουν την άποψή τους, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα αυτή πορεία, που πρέπει να χαράξουμε.

Είναι ένα σχέδιο που εντάσσει την έκταση της ΠΕΛ σε ένα συνολικότερο πλάνο ανάδειξης και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής, έχοντας ως αφετηρία την ιστορική της διαδρομή, τις ανάγκες της πόλης αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Ένα Master Plan που δεν αποτελεί άλλη μια πρόταση δημιουργίας υποδομών, αλλά μια αναζωογόνηση ενός παραμελημένου σημείου της πόλης, ώστε να μετατραπεί σε ένα κύτταρο-σημείο αναφοράς, έναν πολυχώρο ψυχαγωγίας, άθλησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης και ευεξίας.

Ένα hotspot που σηματοδοτεί την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών της πόλης μας,  και θα εμπεριέχει πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, ένα hub έμπνευσης, δημιουργίας και υψηλού επιπέδου δραστηριοτήτων, εξωστρεφές, σύγχρονο, νεανικό, βιώσιμο και αναπτυξιακό.»

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο στο ακόλουθο link : http://pel.lamia.gr

       

Νέα από Ελλάδα

Επαναστατική απόφαση από UEFA: Τέλος το «εκτός έδρας γκολ»!

Lamiara

Η UEFA, σκεφτόταν πολύ καιρό την κατάργηση του «εκτός έδρας γκολ», το οποίο μετρούσε για… 1.5 τέρμα και έδινε, φυσικά, πλεονέκτημα στην ομάδα εκείνη που σκόραρε στην έδρα του αντιπάλου της.

Πλέον, είναι επίσημο: η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε και επίσημα πως από τη σεζόν 2021/22 ο κανόνας του «εκτός έδρας γκολ» δε θα ισχύει στις διοργανώσεις της (άνδρες, γυναίκες, νέοι).

Έτσι, με την αποδοχή αυτής της πρότασης και την άμεση εφαρμογή της, η UEFA προχωρεί σε «επανάσταση», μια και ο κανονισμός του «εκτός έδρας γκολ» υπήρχε στις διοργανώσεις της εδώ και 56 ολόκληρα χρόνια, καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων!

Πλέον, όταν οι δύο αντίπαλοι έχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις τους θα παίζουν παράταση και, φυσικά, αν δεν προκύψει κι εκεί νικητής θα οδηγούμαστε στα πέναλτι.

 

Περισσότερα

Ροή Ειδήσεων

Λαμία : Πένθος! Έφυγε ο Γιώργος Πασιάκος…

Lamiara

Έφυγε σε ηλικία 65 ετών ο Γιώργος Πασιάκος. Ένας άνθρωπος ο οποίος άφησε το στίγμα του στο φθιωτικό ποδόσφαιρο και το επιχειρείν της περιοχής, με την εμπλοκή του στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Ανθήλης, τον Α.Σ Λαμία αλλά και άλλα σωματεία, “έφυγε” από κοντά μας, πριν λίγες ώρες στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Πασιάκος ήταν ένας ανήσυχος επιχειρηματίας που ξεκίνησε από σερβιτόρος και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί κάνοντας τις δικές του επιχειρήσεις.  Κατάφερε πολλά στον τομέα της εστίασης, δαπανώντας ταυτόχρονα και αρκετά χρήματα στην μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο. Εδώ και χρόνια διέμενε στην Αθήνα ενώ τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε ζητήματα υγείας.

Η κηδεία του θα τελεστεί το μεσημέρι της Πέμπτης, στη 13.00, στην Ξηριώτισσα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

ClickInSite.GR

Πρόγραμμα

homadamou

Δημοφιλή

>