Ακολουθήστε μας

Ροή Ειδήσεων

Λαμία: “Τρέχουν” οι εργασίες για το Κλειστό Κολυμβητήριο – Έτοιμο το τέλος του 2022! – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Lamiara

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου της Λαμίας, για το οποίο υπεγράφη από το Δήμαρχο Λαμιέων και τον ανάδοχο, σύμβαση, στις 27 Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο θα πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του 2022 και πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή, καθώς εντός του έτους 2018 εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ποσό 9.500.000 ευρώ, για να ξεκινήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν το μεσημέρι της Τρίτης 15/09/2020 στα τοπικά ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπάνος και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος, θα υπάρξει έξτρα χρηματοδότηση περίπου 2 εκ. ευρώ (προκοστολόγηση) για την παράδοση ενός ακόμη πιο άρτιου έργου με εργασίες και στον περιβάλλοντα χώρο.

Για το εν λόγω έργο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 5.757,32 m² και εκτείνονται σε τρεις στάθμες . Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018.

Το κτίριο περιλαμβάνει 2 δεξαμενές κολύμβησης:

α) μία ολυμπιακών διαστάσεων (50μ x 25μ ) και

β) μία μικρή εκμάθησης 125,00 μ2, η οποία είναι ασκεπής.

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται από την οδό Φιλίας και τα επίπεδά του σε σχέση με την οδό αυτή είναι: υπόγειο στάθμη -2,35μ, ισόγειο στάθμη +1,55μ και όροφος στάθμες +5,60μ, +6,55μ.

Τόσο στο ισόγειο όσο και στο υπόγειο προβλέπονται στη φάση αυτή κενοί χώροι, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες. Η θεμελίωση των κτιρίων είναι ήδη κατασκευασμένη κατά ποσοστό 70 %.

Οι εργασίες που προβλέπονται με την παρούσα εργολαβία, είναι:

Οικοδομικές εργασίες : Γενική αποψίλωση, εκσκαφές για τη δημιουργία επιπέδων εργασίας και για στραγγιστήρια, σκυροδετήσεις με σκυρόδεμα πλινθοδομές – εξωτερικά – εσωτερικά επιχρίσματα, μονώσεις: έναντι υγρασίας, θερμομόνωση – θερμοπροσόψεις, επίστρωση δαπέδων με: μωσαϊκό, πλακίδια πορσελάνης, βιομηχανικό δάπεδο, ελαστικό δάπεδο, μάρμαρα, στεγάνωση δεξαμενών κολύμβησης, επίστρωση αυτών με ειδικά πλακίδια, μεταλλικός φορέας στέγης, επικάλυψη με panels και πλαγιοκάλυψη, κουφώματα: θύρες ξύλινες, μεταλλικές, πυράντοχες, υαλοπετάσματα – κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά – ενεργειακοί υαλοπίνακες, γυψοσανίδες, επενδύσεις, χρωματισμοί, επιστρώσεις με κυβόλιθο εξωτερικά.

Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες: εγκατάσταση ύδρευσης – αποχέτευσης, θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού, ισχυρών – ασθενών ρευμάτων, πυρανίχνευσης, χλωρίωσης δεξαμενών

“Είναι μια ευχάριστη στιγμή. Είμαστε εδώ μπροστά σε ένα μεγάλο, εμβληματικό έργο. Είναι μια συνεργασία του πρώτου και του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Προχωράμε γρήγορα σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων για την αποπεράτωση αυτού του σημαντικού έργου” σημείωσε ο Φάνης Σπάνος.

“Είμαστε εδώ σήμερα να σηματοδοτήσουμε την έναρξη εργασιών του Κλειστού Κολυμβητηρίου. Θα τρέξουμε τις διαδικασίες με όραμα και σχέδιο για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Παράλληλα σαν δημοτική αρχή σχεδιάζουμε την κατασκευή του περιβάλλοντα χώρου ώστε με την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου να είναι ένα έργο άρτια ολοκληρωμένο. Θέλω για αυτό να ευχαριστήσω τον Φάνη Σπανό ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου για έξτρα χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο” σημείωσε ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος.

Δείτε τι δήλωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θ. Καραϊσκος και ο Περιφερειάρχης Στερεας Φάνης Σπανός. Στην αρχή του βίντεο μιλάει ο εργολάβος του έργου

Δείτε εικόνες


Νέα

Η Λαμία δεν σκοράρει, ο Βόλος δεν “τρώει” γκολ

Lamiara

Ύστερα από τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ο Βόλος έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς, με τους «κυανέρυθρους» να βγάζουν δύσκολο πρόγραμμα, καθώς αντιμετώπισαν κατά σειρά τους Ατρόμητο, Άρη και ΠΑΟΚ.

Ο Βόλος όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικός με τις παραπάνω ομάδες, αλλά ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία της μέσα στο γήπεδο. Παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος και πιο «δεμένος», ως ομάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο Βόλος παρουσιάζεται εξαιρετικός στην ανασταλτική λειτουργία, καθώς έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε τρία ματς και μάλιστα με χτύπημα πέναλτι (στο ματς με τον Άρη με εκτελεστή τον Μπρούνο Γκάμα), αντιμετωπίζοντας ομάδες που έχουν έφεση στο σκοράρισμα.

Η ομάδα μας από την άλλη σε 3 ματς πρωταθλήματος έχει πετύχει 3 γκολ (τα 2 με πέναλτι) έχει φανερό πρόβλημα στο γκολ. Δημιουργεί φάσεις, ωστόσο δεν σκοράρει και ευελπιστεί, με την έλευση του Αραμπούλι να βρει λύση στο πρόβλημά της. Το έργο της πάντως απέναντι στον Βόλο δεν θα είναι εύκολο

Ένας Βόλος ο οποίος μετά και την απόκτηση του Αμρ Ουάρντα ενισχύεται σημαντικά στη μεσοεπιθετική γραμμή, καθώς ο Αιγύπτιος εξτρέμ μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ομάδα και δίκαια θεωρείται η σπουδαιότερη μεταγραφή στη σύντομη ιστορία του συλλόγου.

Ετοιμοπόλεμος θα είναι και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τη μέση του. Από χθες άρχισε προπονήσεις και ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, καθώς υπολείπεται σε φυσική κατάσταση, καθώς δεν ακολούθησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, λόγω του ότι είχε προβληθεί από κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από το goalpost.gr

Περισσότερα

Δημοφιλή

>