Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Λουίτζι Τσενάμο: «Ο καλός τερματοφύλακας γεννιέται»

Lamiara

Είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ανέδειξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το όνομα του Λουίτζι Τσενάμο είναι ταυτισμένο με το Ελληνικό πρωτάθλημα. Μια εικοσαετή πορεία στα γήπεδα, στα οποία ο Λουίτζι Τσενάμο «ξεδίπλωσε» το ταλέντο του αλλά κυρίως το ήθος του. Αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα από τη νέα του θέση ως επικεφαλής προπόνησης τερματοφυλάκων στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, να βγάλει καλούς τερματοφύλακες αλλά κυρίως σωστούς ανθρώπους.

Στο Ολυμπιακό επέστρεψε μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και όπως είχε πει τότε ο ίδιος επέστρεψε «στην ομάδα που μου έδωσε όνομα και επώνυμο στην ποδοσφαιρική κοινωνία».

Με αφορμή τη διαδικτυακή συνάντηση που είχε, ως επικεφαλής προπόνησης τερματοφυλάκων στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, με τους ομολόγους του από Τότεναμ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Φέγενορντ, με θέμα τις προπονητικές μεθόδους για τερματοφύλακες στα τμήματα υποδομής ο Λουίτζι Τσενάμο μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη μεθοδολογία προπόνησης ενός τερματοφύλακα, για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας, για τη δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, για τη ψυχολογία του τερματοφύλακα και τη θέση του μέσα στην ομάδα αλλά και τις επιπτώσεις του κορονοϊου στο ποδόσφαιρο.

Ακούστε ολόκληρη την «απολαυστική» συνέντευξη του Λουίτζι Τσενάμο στην ΕΡΤ Σερρών:

Τεχνικός-ηχογράφηση: Στράτος Φούντας

Πηγή άρθρου: ert.gr

Νέα από Ελλάδα

Ανακοίνωση “φωτιά” από τους οργανωμένους του Παναιτωλικού!

Ανακοίνωση «φωτιά» από τους οργανωμένους του Παναιτωλικού, εν όψει του αγώνα της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ Λαμία.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η ομάδα που πέτυχε τον στόχο της παραμονής πέρσι αποτελεί παρελθόν. Τον κορμό τον ξήλωσε ο σχεδιαστής. Τη θέση των παιχτών που μας έσωσαν πήραν άλλοι αμφιβόλου αξίας.

Μαθημένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς στις καραβιές, μόνο η προέλευση αλλάζει κάθε χρόνο από Αργεντινή σε Πορτογαλία και ανάποδα. Το διαχρονικό πρόβλημα δεν είναι ούτε οι προπονητές, ούτε οι άπειροι παίχτες που έχουν περάσει τόσα χρόνια, είστε εσείς και μόνο εσείς, η νοοτροπία που περνάτε και οι εγκληματικές σας επιλογές. Σε παίχτες και προπονητή θέλουμε να το κάνουμε ξεκάθαρο.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ δεν είναι αυτό που προσπαθούν να σας περάσουν οι “ακατανόμαστοι”(ένα ωραίο μαγαζάκι όπως έχουν αναφέρει οι ίδιοι) χωρίς πίεση και άγχος ο καθένας για την πάρτη του και όπου βγούμε βγήκαμε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ σημαίνει, Οικογένεια, Δύναμη, Πάθος και Τσαμπουκάς. Στις περίεργες καταστάσεις που ζούμε και με το γήπεδο κλειστό (απόφαση ειλημμένη από κάποιους για εμάς και όχι λόγω covid) εμείς είμαστε διατεθειμένοι με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος να πράξουμε αυτά που κάποιοι τα θεωρούν ανούσια, να σας κάνουμε να καταλάβετε σε πόσο μεγάλο σύλλογο έχετε έρθει και τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτός.

Δεν ζητάμε αλλά απαιτούμε αξιοπρεπείς και σοβαρές εμφανίσεις. Εσείς κάθε αγωνιστική που περνάει με την εικόνα που παρουσιάζετε ντροπιάζετε, όλα τα παραπάνω. Ξυπνήστε! Θα λέγαμε και στους ακατανόμαστους να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους, αλλά θα είναι χάσιμο χρόνου, ποτέ δεν το έκαναν ούτε θα το κάνουν τώρα. Έτσι κι αλλιώς τελειωμένοι είναι, λίγα τα ψωμιά τους, έμειναν μόνοι με τους λίγους γλύφτες δίπλα τους.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Ή ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΗ !!!

Περισσότερα

Δημοφιλή

>