



Match Center
Όρθιοι στη Λεωφόρο οι καμικάζι του Βόκολου / Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία 2-2
Παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 39ο λεπτό, η Λαμία πήρε το 2-2 στην Λεωφόρο. Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, μαζί με τον ΠΑΟΚ, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο. Μία ανάσα από την μαθηματική εξασφάλιση των πλέι-οφ ο Άρης που πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι (0-2 τον Ατρόμητο).
Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε ηρωική ισοπαλία αγωνιζόμενη από το 39’ με δέκα παίκτες, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που προέβη σε εκτεταμένο rotation το οποίο κόστισε ακριβά.
Η Λαμία επέλεξε να δώσει χώρο στους πράσινους, περιμένοντάς τους πίσω από τη μεσαία γραμμή σε άμυνα χώρου με σχηματισμό 4-4-2 και τον Σλίβκα δίπλα από τον Καρλίτος.
Με εξαίρεση έναν «κεραυνό» του Σπόραρ στο δοκάρι (8’) μετά από πάσα του Μαντσίνι, το τριφύλλι δεν είχε καταφέρει να βρει ρήγματα στο επιθετικό τρίτο, ενώ στα πρώτα 20 λεπτά έχασε δύο παίκτες λόγω μυϊκών τραυματισμών, αρχικά τον Βέρμπιτς και κατόπιν τον Χουάνκαρ.
Το μαρκάρισμα του Μαρτίνεθ με τις τάπες στο γόνατο του Ακαϊντίν, επέφερε φυσιολογικά την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Λαμίας που από το 39’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.
Παρά ταύτα, η κλάση του Καρλίτος, που με μία φανταστική ενέργεια χόρεψε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, έφερε τη Λαμία μπροστά στο σκορ στο 45+1’ (0-1).
Ο Παναθηναϊκός, εντούτοις, κατάφερε να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων, δύο λεπτά αργότερα συγκεκριμένα, όταν ο Μλαντένοβιτς έδωσε μέσα στην περιοχή από πλάγια αριστερά στον Μαντσίνι κι αυτός την έστρωσε ιδανικά στον Μπερνάρ.
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιιθετικός σούταρε προς την εστία, η μπάλα κόντραρε στον Νούνιες και κατέληξε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-1 (45+3’).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φατίχ Τερίμ έριξε στη μάχη τον Γερεμέγεφ αντί του Βιλένα, τροποποιώντας το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 4-4-2, με τους Πέρεθ και Μπερνάρ στον άξονα.
Ο Σουηδός στράικερ προειδοποίησε στο 49’ στέλνοντας τη μπάλα άουτ σε κεφαλιά που πραγματοποίησε από σέντρα του Αϊτόρ και δέκα λεπτά αργότερα έφερε το ματς τούμπα (59’)!
Ο Μλαντένοβιτς έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Παπαδόπουλος έδιωξε στη μικρή περιοχή προς τον Μαντσίνι που την έστρωσε στον Βαγιαννίδη κι αυτός τροφοδότησε με συρτή σέντρα τον Γερεμέγεφ, ο οποίος πλάσαρε με τη μία στα δίχτυα (2-1).
Η Λαμία ωστόσο «πάγωσε» τη Λεωφόρο στο 68’ όταν ο Τόσιτς έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Τσιλούλης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2!
Στο 73’ ο Μπερνάρ έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Κοσέλεφ έσωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ.
Η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 79’ με τον Τσιλούλη να βγαίνει μόνος του από αριστερά με τον Ντραγκόφσκι αλλά να πλασάρει δίπλα από το δοκάρι, σε μία φάση που φάβηνε να ξεκινάει από θέση οφ σάιντ.
Στο 85’ ο Κορνέζος βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα προ του Γερεμέγεφ που καραδοκούσε για την κεφαλιά από τη σέντρα του Μπερνάρ, ενώ το σουτ του Λημνιού στο 90’ πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 90+4’ ο Σπόραρ δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 90+5’ ο «κεραυνός» του Κώτσιρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ (23’ λ.τ. Μλαντένοβιτς), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Σπόραρ, Βέρμπιτς (14’ λ.τ. Αϊτόρ).
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος / 4-3-3): Κοσέλεφ, Σίμον, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντγκλεϊ Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Σλίβκα (82’ Μάλτση), Τσιλούλης (83’ Στάνκο), Καρλίτος (57’ Κορνέζος), Μαρτίνεθ.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό


Την ήττα με 4-2 από τον Ταμυναϊκό γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος», παρά το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε εξασφαλίσει στο πρώτο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Ηλία Ματθαίου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Θωμά Αρσενίδη, ενώ στο 45+3’ ο Ραφαήλ Μαργαρίτης, μετά από συνεργασία με τους Ματθαίου και Αλτάνη, έκανε το 2-0.
Στο δεύτερο μέρος, η Λαμία έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμά της, με τον Ταμυναϊκό να εκμεταλλεύεται τις στιγμές του και να ισοφαρίζει μέσα σε τρία λεπτά. Στο 62’ έγινε το 2-1 και στο 65’ ο Ντελέκος έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 77’, με τον Σταματούκο να διαμορφώνει το 2-3. Η Λαμία αναζήτησε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 90+5’ ο Πόγκας διαμόρφωσε το τελικό 2-4.
Έτσι, ο ΠΑΣ Λαμία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το προβάδισμά του και γνώρισε την ήττα στην έδρα του.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-






ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Χωρίς τον ΠΑΣ Λαμία το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας – Οι 25 ομάδες της κλήρωσης
-




ΠΑΣ Λαμία: Πρόβα τζενεράλε με Άρη Αγίου Κωνσταντίνου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι διαιτητές του ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Νέας Αρτάκης
-




Κυανόλευκος και επίσημα ο Θωμάς Αρσενίδης
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-






Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




ΑΟ Νέας Αρτάκης: Ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία με υψηλές βλέψεις και ενισχυμένο ρόστερ
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ




























