Ακολουθήστε μας

Match Center

ΠΑΣ-ας στα Γιάννενα και έφυγε για play offs / ΠΑΣ Γιάννενα – ΠΑΣ Λαμία 1-4

Η φοβερή Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου πέρασε με το εμφατικό 1-4 στην ματσάρα των «Ζωσιμάδων», πάτησε εξάδα και «βύθισε» ακόμα περισσότερο τον ΠΑΣ, αφήνοντας τον ουραγό στη βαθμολογία. Έπιασε δύο πέναλτι του Καρλίτος ο Αθανασίου, όμως έγινε μοιραίος σε κομβικό σημείο για την ομάδα του!

Published

on

Ασταμάτητη η Λαμία και στους «Ζωσιμάδες» πάτησε εξάδα. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολο πέρασε σαν σίφουνας από τα Γιάννενα επικρατώντας του ΠΑΣ με 4-1 και έφτασε τους 30 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Ηπειρώτες από την άλλη μετά τη νίκη και της Κηφισιάς στην Κρήτη επί του ΟΦΗ έμειναν στην τελευταία θέση μόνοι με 12 βαθμούς και πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα γι’ αυτούς.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μιχάλης Γρηγορίου σε ένα σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε με τον Αθανασίου στο τέρμα, τους Παντελάκη, Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας, τον Σόρια δεξί μπακ και τον Κιάκο αριστερό. Οι Τζίνο και Καραχάλιος ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Οσέι Τούτου δεξί εξτρέμ, τον Ροσέρο αριστερό και τους Παμλίδη και Κόντε στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδα Βόκολος κατέβασε την Λαμία με 4-2-3-1 και τον Κοσέλεφ στο τέρμα, τους Παπαδόπουλο και Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας, με τον Σιμόν δεξί μπακ και τον Αμαράλ αριστερό. Οι Νούνιες και Στάνκο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Τσιλούλη, Σλίβκα και Μαρτίνεθ από δεξιά προς τα αριστερά πίσω από τον Καρλίτος.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα η Λαμία με 2 γκολ, χαμένο πέναλτι και τετ α τετ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα φοβερό ημίχρονο, ίσως το καλύτερο φετινό των δύο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν εντυπωσιακά και μόλις στο 8′ ο Αθανασίου νίκησε στο τετ α τετ τον Νούνιες. Στην συνέχεια της φάσης όμως ο Καραχάλιος ανέτρεψε τον Μαρτίνεθ με τον Φωτιά να δίνει μετά από εξέταση του VAR το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 12′ ο Καρλίτος, με τον Αθανασίου να κάνει την δεύτερη μεγάλη επέμβαση μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι Λαμιώτες παρά το πέναλτι που έχασαν συνέχισαν να πιέζουν και μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να σκοράρουν ισάριθμες φορές. Αρχικά στο 20′ ο Καρλίτος μετά από σέντρα του Αμαράλ με φοβερό απευθείας σουτ έκανε το 0-1. Στο 22′ ο Καρλίτος έκανε υπέροχη κάθετη στον Αμαράλ, αυτός μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή και με το δεξί δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασίου για το 0-2.

Αντέδρασε με Κόντε ο ΠΑΣ, ενώ είχε και δοκάρι

Μετά το μισάωρο ο ΠΑΣ Γιάννινα που ως εκείνο το σημείο δεν ήταν καν στο ματς, άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει ρυθμό, χωρίς όμως να απειλήσει μέχρι το 38′ όταν ο Κόντε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός κατάφερε να μειώσει σε 1-2, όταν αρχικά ο Κοσέλεφ έδιωξε το σουτ του Σόρια και στην συνέχεια με κεφαλιά σκόραρε. Μετά το γκολ αυτό οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, αλλά στάθηκαν άτυχοι όταν στις καθυστερήσεις ο Εραμούσπε έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ μετά από παρέμβασή του. Έτσι το 1-2 έμεινε ως το τέλος σε ένα φοβερό ημίχρονο που είχε τα πάντα.

Νέα απόκρουση πέναλτι από Αθανασίου, αλλά τραγικό λάθος στην επόμενη φάση για το 1-3

Και στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες και κυρίως από τους γηπεδούχους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο όπως τελείωσαν το πρώτο. Πιέζοντας δηλαδή για την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι όμως έπαιξαν εξαιρετικά την κόντρα και σε μία τέτοια κέρδισαν ακόμα ένα πέναλτι με τον Καρλίτος στο 59′ να κάνει κάθετη τον Μαρτίνεθ και τον Αθανασίου να τον ανατρέπει. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε πάλι ο Καρλίτος με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα να τον νικάει για δεύτερη φορά στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε τραγικό λάθος, καθώς σε τυφλό γέμισμα και χωρίς να τον μαρκάρει κανείς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με τον Τσιλούλη ανενόχλητος να κάνει το 1-3.

Νέα κόντρα και τέταρτο γκολ για Λαμία

Παρά το 1-3 οι γηπεδούχοι του Μιχάλη Γρηγορίου προσπάθησαν να πιέσουν και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου έκαναν ακόμα μία εξαιρετική κόντρα και κατάφεραν να πετύχουν και 40 γκολ. Συγκεκριμένα στο 81′ ο Τόσιτς βρήκε με νέα κάθετη που δεν μπόρεσε να κόψει το αμυντικό δίδυμο τον Τσιλούλη που απέναντι στον Αθανασίου ανενόχλητος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-4 και να δώσει ουσιαστικά τέλος στο ματς. Το 1-4 έμεινε ως το τέλος με την Λαμία να παίρνει την μεγάλη νίκη και να ανεβαίνει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Στραβοπάτημα στο Σχηματάρι / Αναγέννηση Σχηματαρίου – ΠΑΣ Λαμία 0-0

Ισοπαλία για τη Λαμία εκτός έδρας – Δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα

schimatari-lamia

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Αναγέννηση Σχηματαρίου και τον ΠΑΣ Λαμία, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να αξιοποιήσουν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν από το 16ο λεπτό. Ένα αποτέλεσμα που θύμισε έντονα το ματς του πρώτου γύρου, όπου και πάλι η Λαμία αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, χωρίς όμως να βρει λύσεις.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ άγγιξε το γκολ, όταν ο Ντότης έπιασε δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Ήταν η σημαντικότερη στιγμή της στο πρώτο μέρος.

Στο 16’ η Αναγέννηση Σχηματαρίου έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο τερματοφύλακας Νικολακόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Ντότη, αλλά η αριθμητική υπεροχή δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε ουσιαστική πίεση από πλευράς Λαμίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, όμως δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ λαμία «ανακάτεψε την τράπουλα» και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, είδε το Σχηματάρι να απειλεί σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 80’ ο Σιδέρης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Στάγκος κράτησε όρθια τη Λαμία, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 83’ ο ίδιος παίκτης έφυγε στην αντεπίθεση, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να επεμβαίνει και πάλι σωτήρια με τα πόδια.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 82’ με σουτ του Ντότη που πέρασε άουτ, σε μια από τις λίγες τελικές της στο δεύτερο μέρος. Γενικά, η εικόνα των φιλοξενούμενων δεν ήταν καλή, καθώς δεν κατάφεραν να επιβάλουν ρυθμό και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το «διπλό».

Το τελικό 0-0 αφήνει τη Λαμία με την αίσθηση χαμένης ευκαιρίας, ειδικά από τη στιγμή που αγωνίστηκε για περίπου 75 λεπτά με παίκτη παραπάνω.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Σχηματαρίου: Νικολακόπουλος, Ράιος, Δημόπουλος, Μυτάκης, Κραβαρίτης, Τσιγκέλης, Βλαχίδης, Κουτσιανούλης, Κατσής, Ρεσβάνης, Σιδέρης

ΠΑΣ Λαμία: Στάγκος, Καποδίστριας, Ματθαίου Ν., Γεωργούσης (75′ Κουφιώτης), Τρούμπουλος, Λάππας (55′ Φυτόπουλος), Φράγκος (61′ Τσόφλιος), Αλτάνης (75′ Αποστόλου), Βρέττας, Ματθαίου Η. (55′ Τσιάκας), Ντότης

 

Για την 23η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος) σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Αστήρ Λιανοκλαδίου – ΑΕ Λευκίμμης 1-0

ΠΟ Ελασσόνας – Α.Ο. Ανθούπολης 1-0

ΑΕ Νέας Σελεύκειας – Πρόοδος Ρωγών 2-0

Αναγέννηση Σχηματαρίου – ΠΑΣ Λαμία 0-0

Αναγέννηση Άρτας – Άρης Φιλιατών 1-1

ΑΟ Τρίκαλα – Θεσπρωτός 3-0 α.α.

Ρεπό: Τηλυκράτης Λευκάδας

Η επόμενη (24η) αγωνιστική | Κυριακή 15.02.2026, 15:00

ΑΕ Νέας Σελεύκειας – ΠΟ Ελασσόνας

Α.Ο. Ανθούπολης – Αναγέννηση Σχηματαρίου

ΠΑΣ Λαμία – Αστήρ Λιανοκλαδίου

Τηλυκράτης Λευκάδας – ΑΟ Τρίκαλα

ΑΕ Λευκίμμης – Αναγέννηση Άρτας

Άρης Φιλιατών – Θεσπρωτός 3-0 α.α.

Ρεπό: Πρόοδος Ρωγών

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή