



Match Center
Πέρασε και από την Τρίπολη και πάτησε 5αδα / Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Λαμία 0-1
Συνεργασία Τζαγκόεφ με Τόσιτς… σέντρα ο Σέρβος, κεφαλιά ο Τσιλούλης και ο ΠΑΣ Λαμία έφυγε με το διπλό από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.
Ένα γκολ του Τσιλούλη στο 88΄ο ΠΑΣ Λαμία έφυγε από την Τρίπολη κερδίζοντας με 0-1 απέναντι στον Αστέρα.
Το ματς:
Στο 4′ ο Μπαρτόλο έγινε απειλητικός, μπήκε στην περιοχή, όμως το γύρισμα του ανακόπηκε από τους αμυντικούς της Λαμίας.
Λίγο αργότερα στο 7′ ο Καλτσάς ελίχθηκε και κέρδισε φάουλ από τον Τζανδάρη. Ευκαιρία για γέμισμα του Αστέρα, όμως ο Σίντκλεϊ απομάκρυνε.
Στο 9′ μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, βγήκε από την περιοχή του και καθάρισε ο Παπαδόπουλος, με τη Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει με ανορθόδοξο τρόπο.
Πέντε λεπτά αργότερα, η Τρίπολη απειλεί και πάλι με σέντρα-σουτ του Καλτσά από τα δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 17΄πρώτη τελική για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Καρλίτος πήρε την πάσα από τον Μαρτίνεθ, από τα αριστερά ο Ισπανός συνέκλινε προς το κέντρο έκανε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σταθερά.
Βαθιά σέντρα του Ρουμπέν Γκαρθία από τα δεξιά, στο σημείο ο αλάνθαστος μέχρι εκείνο το σημείο Τζανετόπουλος που απομάκρυνε, στο 19΄ ήταν η φάση αυτή.
Σέντρα του Καλτσά από τα δεξιά στο 20΄η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Σιμόν απομάκρυνε πριν γίνει απειλητικός ο Κρέσπι που περίμενε τη μπάλα.
Ευκαιρία για τον Αστέρα στο 23΄. Σέντρα στην καρδία της περιοχής από τον Άλβαρεζ, ο Καλτσάς πήρε την προβολή, όμως το δυνατό πλασέ του κατέληξε άουτ.
Τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία στο 29΄. Γέμισε ο Καρλίτος εκτελώντας φάουλ για τη Λαμία, η μπάλα κατέληξε έξω από την περιοχή στον Σλίβκα που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ζουκάνοβιτς και το 0-0 παρέμεινε.
Στο 33΄ο Καλτσάς εκτέλεσε ένα φάουλ για τους γηπεδούχους από πολύ καλή θέση, όμως ο Κοσέλεφ έπεσε και μπλόκαρε εύκολα.
Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς προσπάθησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να σκοράρει, δημιούργησε τελικές φάσεις, όμως ο ΠΑΣ Λαμία αμύνθηκε σωστά και κράτησε το 0-0 έως το τέλος του 1ου 45λεπτου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα! Στοχευμένο γέμισμα του Άλβαρεζ, η μπάλα στρώνεται στον Μιριτέλο, όμως το τελείωμα του βρίσκει «στοπ» στον Κοσέλεφ.
Στο 49΄ο ΠΑΣ Λαμία έφυγε στην κόντρα με προϋποθέσεις, αλλά η άμυνα του Αστέρα επέστρεψε άμεσα και ανέκοψε την επίθεση των Φθιωτών.
Στο 58΄ ο Αμαράλ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Σίντκλει ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα της ζώνης του Αστέρα και πήρε την κεφαλιά, που όμως κατέληξε άουτ. Στο 63′ επικίνδυνη μπαλιά του Καρλίτος με στόχο τον Σλίβκα, ο Παπαδόπουλος το είδε, βγήκε και μάζεψε.
Κεφαλιά στο 67΄για τον Αστέρα με τον Μιριτέλο, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, με τον Κοσέλεφ παρόλο αυτά να ελέγχει τη φάση.
Μία σέντρα σουτ του Τσιλούλη από τα δεξιά για τη Λαμία στο 78΄ο Ακούνια για εκατοστά δεν κατάφερε να βάλει το κεφάλι του και να σκοράρει.
Σέντρα του Σιμόν από τα δεξιά, ωραία ήταν η μπαλιά αυτή η οποία βρήκε τον Σλίβκα με τον Λιθουανό ποδοσφαιριστή να προσπαθεί με τακουνάκι να σκοράρει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Λίγο αργότερα ο Τόσιτς, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Καρλίτος, πέρασε τέσσερις παίκτες του Αστέρα έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τη Λαμία στο 88΄ο Τόσιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τσιλούλης ο οποίος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι έκανε με κεφαλιά το 0-1.
Ο Αστέρας πολιόρκησε την άμυνα της Λαμίας για περίπου 4 λεπτά προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε με το 0-1 χάρη σε τέρμα του Τσιλούλη να παραμένει!
Τεράστιο τρίποντο για τους «κυανόλευκους» οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος» τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική της Stoiximan SuperLeague το ερχόμενο Σάββατο στις 17:30.
Οι αρχικές ενδεκάδες του αγώνα:
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλο, Χριστόπουλο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρσία, Άλβαρες, Μουνάφο, Γκρόζντανιτς, Κρέσπι, Καλτσάς, Μπαρτόλο, Μιριτέλο
Στον πάγκο ήταν: Σγουρής, Ατιένζα, Καρμόνα, Χουχούμης, Ντιαρά, Αλάγκμπε, Σουρλής, Ζούγλης, Μάντζης
ΠΑΣ Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Σλίβκα, Τζανδάρη, Μαρτίνεθ, Αμαράλ, Καρλίτος
Στον πάγκο ήταν: Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Μάλτσι, Τζαγκόεφ, Τσιλούλης, Τόσιτς, Ακούνια, Βασιλαντωνόπουλος, Λόνγκο
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Παναιτωλικός – Λαμία 1-0: Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω


Η Λαμία ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0, στην 3η αγωνιστική των playout της Stoiximan Super League, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιάβα στο 20′ και πλέον ο υποβιβασμός είναι όλο και πιο κοντινός.
Η Λαμία δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στον Παναιτωλικό, φεύγοντας ηττημένη με 1-0 από το Αγρίνιο, για την 3η αγωνιστική των playout της Stoiximan Super League.
Σε ένα ζευγάρι που δεν συνηθίζεται να κερδίζει ο γηπεδούχος, αυτή τη φορά το σενάριο άλλαξε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιάβα στο 20′. Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, έχοντας ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα. Η Λαμία αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά όσες φορές απείλησε την εστία των γηπεδούχων, ο Τσάβες ήταν στη σωστή θέση για να πει όχι.
Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στην πρώτη θέση των playout με 37 βαθμούς και στο +3 από τον Λεβαδειακό που φιλοξενείται στον Βόλο. Η Λαμία παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, στους 16 βαθμους και στο -9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ:
Ο Παναιτωλικός δεν είχε στη διάθεσή του τους Λομόνακο, Μαϊντέβατς και Πέρεζ, ενώ νέες απώλειες ήταν αυτές των Ντίας, και Ρόα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκ ξεκίνησε με 5-3-2. Ο Τσάβες κάτω από την εστία, Μαυρίας, Στάγιτς, Μλάντεν, Σιέλης και Μπακάκης, από αριστερά προς δεξιά οι πέντε της άμυνας, Λουίς, Λιάβας και Μπουζούκης στη μεσαία γραμμή και ο Λαχούντ Μαρτίνες με τον Τετέϊ οι δύο προωθημένοι.
Η Λαμία που ταξίδεψε στο Αγρίνιο με πολλές απουσίες, καθώς δεν είχε στη διάθεσή της τους Ρατόν, Τσάβες, Ιμπάνιες, Κλωναρίδη, Σουρλή, Δοϊρανλή και Σάντσες. Επέστρεψε όμως ο Φουρτάδο, ο οποίος πριν λίγες μέρες μεταγράφηκε στην πρωτοπόρο Ρωσίας, Κράσνονταρ για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε με το γνωστό 3-5-2. Ο Κόστιτς στο τέρμα, Γιαννούτσος, Χαντάκιας και Γκοτζαμανίδης η τρίαδα της άμυνας, Ρινγκ αριστερά και Σόρια δεξιά ως μπακ χαφ, Σακόρ, Αθανασακόπουλος και Τσιμπόλα στον άξονα και ο Φουρτάδο με τον Βλαχομήτρο οι δύο προωθημένοι.
Κυριαρχία των γηπεδούχων και προβάδισμα με Λιάβα
Η Λαμία είχε την πρώτη φάση στον αγώνα μόλις στα 48 δευτερόλεπτα του ματς, το σουτ του Ρινγκ όμως πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Τσάβες.
Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός δεν άφησε χώρους στους φιλοξενούμενους και απείλησε την εστία του Κόστιτς στο 10′. Ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα, με τον Λαχούντ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Δέκα λεπτά αργότερα και δη στο 20′, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Λιάβα να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα. Ο Μαυρίας επιχείρησε ένα σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Σακόρ και τον Βεργέτη να καταλογίζει πέναλτι. Μια φάση που ελέγχθηκε και από το VAR. Αυτό ήταν το 3ο τέρμα του Λιάβα στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.
Ίδια συνέχεια και μετά το γκολ
Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 26′. Ο Λουίς έκανε την κάθετη, ο Τεττέη βρέθηκε μπροστά στον Κόστιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στη συνέχεια ο Μαυρίας βρήκε τον Λαχούντ, αλλά ούτε εκείνος μπόρεσε να σκοράρει.
Στο 37′ ο Μπουζούκης δοκίμασε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει άουτ. Στο 42′ οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν και πάλι ωραία τη μπάλα, με τον Μπακάκη να κάνει το σουτ, χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατίρι.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Στο 42′ ο Τεττέη εκμεταλεύτηκε την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Λαμίας, έκανε το σουτ, ωστόσο ο Γιαννούτσος έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος η Λαμία
Η Λαμία με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους βρήκε χώρους και έψαξε την ισοφάριση. Στο 51′ ο Φουρτάδο σούταρε από πλάγια θέση, με τον Τσάβες να μπλοκάρει. Ίδιο σκηνικό και στο 56′, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε το σουτ του Σακόρ.
Κοντά στο 1-1 η Λαμία στα τελευταία λεπτά
Ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά, με τη Λαμία να αγγίζει την ισοφάριση στο 87′. Ο Βλαχομήτρος έκανε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Τσάβες τον σταμάτησε.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας)
4ος: Παναγίωτης Κουκούλας (Λέσβου)
VAR: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μπακάκης (80′ Αγαπάκης), Σιέλης, Μλάντεν, Στάγιτς, Μαυρίας (90+1′ Αποστολόπουλος), Λουίς (80′ Νικολάου), Λιάβας, Μπουζούκης (88′ Κοντούρης), Λαχούντ (88′ Μπελεβώνης), Τεττέη.
Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Χαντάκιας (89′ Ντεντάκης), Γκοτζαμανίδης, Ρινγκ, Σακόρ, Τσιμπόλα, Αθανασακόπουλος (65′ Λέικ), Σόρια, Φουρτάδο (79′ Μπιλάλ), Βλαχομήτρος.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Τόσα χρήματα πήρε η Λαμία για Φουρτάδο!
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Pic | Νέος “μποναμάς” από τη FIFA για τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
“….τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…”
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
Μεταγραφικά: “Στην έξοδο Ραντόνια και Μπίκοφ”
-
Μεταγραφικά: Στη Λαμία ο Τσιμπόλα / Στο στόχαστρο και ο Σάκιτς
-
“Πρώτη” Στάικου στον ΠΑΣ Λαμία – Να προκαλέσουμε το κόσμο να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια
-
Μεταγραφικά: Πιέζει για Ανδρούτσο ο ΠΑΣ Λαμία με….σύμμαχο τον Ολυμπιακό!