Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο και επίσημα !

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης (25/2) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν υπέγραψαν το ποδοσφαιρικό μνημόνιο για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Lamiara

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η FIFA και η UEFA θα έχουν βοηθητικό ρόλο. Στόχος είναι να γίνει μία νέα αρχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την επόμενη σεζόν.

Την ίδια στιγμή από τη συνάντηση προέκυψε η κυβερνητική πρόθεση για βοήθεια στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά στο νέο γήπεδό του. Παράλληλα, τονίζονταν πως η ύπαρξη 2 νέων γηπέδων (μαζί με αυτό της ΑΕΚ) είναι στοιχεία που θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέθηκε θέμα νέου συστήματος εκλογών στην ΕΠΟ, αλλά και η τοποθέτηση της διαιτησίας σε ξένα χέρια.

Στη διευρυμένη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Zoran Lakovic, UEFA National Associations Director, η Emily Shaw, FIFA European Member Associations Director, o Herbert Hübel, FIFA / UEFA Observer and Advisor at HFF, η Ines Najvirt, UEFA Head of President Office, ο Μάριος Γεωργίου, εκπρόσωπος της UEFA στην Ελλάδα, ο Petr Fousek, FIFA / UEFA Independent appointed Expert at HFF και ο Francesco Campagna, Protocol Officer.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Οι βασικές προβλέψεις των Συνυποσχετικών που υπεγράφησαν ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στις UEFA / FIFA είναι:

Υποχρεώσεις των UEFA / FIFA

Οι UEFA / FIFA θα εκπονήσουν εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:

Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Το σύστημα διαιτησίας

Οι UEFA / FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας.

Οι UEFA / FIFA θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA / FIFA στην ελληνική έννομη τάξη.

Νέα από Ελλάδα

Λεβαδειακός: 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ ή κανονικά η ολοκλήρωση της σεζόν στην SL2

Lamiara

Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών για το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της Σούπερ Λίγκας 1 και αναδιάρθρωσης των κατηγοριών απασχολούν τους πάντες.

Έτσι όπως στα Χανιά εξέφρασαν επισήμως τις απόψεις τους μέσω δηλώσεων του Ροκάκη και στον Απόλλωνα Σμύρνης παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις, οι Βοιωτοί από την πλευρά τους έχουν τις δικές τους θέσεις.

Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι υπάρχουν μόνο δύο σενάρια, που μπορούν να έχουν βάση στην προκειμένη περίπτωση: Είτε -αν σταματήσουν τα πρωταθλήματα- ελέω της πανδημίας τη νέα περίοδο η Σούπερ Λίγκα 1 να έχει 18 ομάδες (κοινώς να μην πέσει κανείς και να ανέβουν οι τέσσερις πρώτοι της δεύτερης κατηγορίας) είτε σε ότι αφορά τη Σούπερ Λίγκα 2 να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν όσο μακριά κι αν πάει ημερολογιακά αυτό…

Κατά τα λοιπά στον Λεβαδειακό προσπαθούν να μείνουν σε εγρήγορση όσο μπορούν με τον Σωτήρη Αντωνίου να έχει δώσει πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων στους ποδοσφαιριστές.

Περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ “ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ”

radiolamia_onair

Πρόγραμμα

homadamou

Δημοφιλή

>