Κύπελλο
ΣαράνOFF: Οι ιστορικές βραδιές της Λαμίας έχουν το όνομά του


Ο Σαράνοφ απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 120+4 και μαζί με το γκολ του Τζανετόπουλου στο 118′ χάρισαν στη Λαμία την τρίτη πρόκριση της στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακόμη μία ιστορική βραδιά έχει την υπογραφή του 34χρονου Σέρβου γκολκίπερ.
Είναι γνωστό πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και των συγκινήσεων, κάτι που ισχύει σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Διαχρονικά και ανά την υφήλιο οι βραδιές των Κυπέλλων δημιουργούν ήρωες, ειδικά όταν ο πιο αδύναμος καταφέρει να περάσει το εμπόδιο του φαβορί. Κάτι τέτοιο συνέβη και στα δικά μας μέρη την Τετάρτη (26/1) στο παιχνίδι της Λαμίας κόντρα στον Άρη.
Η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε διάστημα έξι μερών επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις. Ο Άρης εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει το πρώτο του γκολ το 2022, ενώ η Λαμία έψαχνε να ανταμοιφθεί στην κόντρα. Το ματς οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στα πέναλτι. Όμως στο 118′ ο Τζανετόπουλος με μία κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Σαράνοφ ξέρει από μεγάλες βραδιές
Στις 28 Φεβρουαρίου του 2019, ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε τη Λαμία για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού να είναι 3-3. Οι ερυθρόλευκοι ήταν το φαβορί, αλλά η Λαμία μπόρεσε να κάνει το θαύμα.
Στο 52ο λεπτό ο Τομάς με ένα σουτ με το δεξί από κοντά έπειτα από ασίστ του Έπσταϊν “πάγωσε” το Καραϊσκάκη. Ωστόσο, λίγο πριν απ’ το φινάλε ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, ώστε να δώσει σκορ πρόκρισης στους Πειραιώτες. Υπολόγιζε όμως, δίχως τον Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος απέκρουσε και χάρισε στην ομάδα του ιστορική πρόκριση.
Ο Σέρβος τερματοφύλακας, λοιπόν, είναι ο ήρωας δύο μεγάλων βραδιών που έχει ζήσει η Λαμία. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο. Απόκρουση πέναλτι λίγο πριν απ’ το τέλος. Το μυστικό του; Δεν θέλει να το αποκαλύψει ακόμη, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Άρη: “Αν σας πω ποιο είναι το μυστικό μου στις εκτελέσεις των πέναλτι δεν θα συνεχίσω να τα πιάνω, αυτό είναι το μυστικό μου”.
Τα πέναλτι είναι η ειδικότητα του Σαράνοφ
Ο Μπόγιαν Σαράνοφ γνωρίζει από πέναλτι. Στην καριέρα του στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε Εργοτέλη και Λαμία έχει αποκρούσει έξι πέναλτι, ενώ έχει δεθχεί μόνο ένα, σύμφωνα με τα στατιστικά του transfermarkt. Αυτό είναι απ’ τον Λεοζίνιο στις 9 Ιανουρίου του 2015 στο 3-3 του Εργοτέλη με την Καλλονή.
Όσον αφορά στις αποκρούσεις, ο Ολυμπιακός έχει την τιμητική του. Πέρα απ’ τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει αποκρούσει πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες στις 14 Φεβρουρίου του 2015 στην ήττα των Κρητικών με 3-0 στο Καραϊσκάκης, ενώ πριν από λίγες μέρες στις 19 Δεκεμβρίου του 2021 είπε όχι στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ακόμη έχει πιάσει πέναλτι του Φιορίν Ντουρμισάι στο Λαμία – Πανιώνιο στις 30 Μαρτίου του 2019, και ένα κόντρα στην Ηλιούπολη στο Κύπελλο φέτος.
Ο Σαράνοφ πριν να έρθει στα μέρη μας είχε συναντήσει ελληνική ομάδα. Αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League το 2013, όταν και αγωνιζόταν στην Μακάμπι Χάιφα. Η ομάδα απ’ το Ισραήλ είχε ηττηθεί 3-2 από τον Δικέφαλο την Τούμπα, όμως ο Σέρβος τερματοφύλακας είχε πιάσει δύο πέναλτι. Στο 39′ απέκρουσε πέναλτι του Στοχ, για να πάρει το ριμπάουντ ο Νίνης και να κάνει το 2-2, ενώ είχε πει και δεύτερο όχι στον Στόχ στο 44′ κρατώντας το σκορ, λίγο πριν απ’ το φινάλε του ημιχρόνου.
Η δεύτερη θητεία στη Λαμία με ένα όνειρο τρελό
Το ταξίδι του Σαράνοφ στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015. Τότε, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Μακάμπι Χάιφα τον είχε “τσιμπήσει” ο Εργοτέλης. Στους Κρητικούς έπαιξε έως το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, όταν και ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε. Στη συνέχεια γύρισε στην πατρίδα του και την Παρτιζάν, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας, με εκείνον βασικό στον τελικό απέναντι στη Γαβόρ Μάτις στις 11 Μαΐου του 2016.
Επόμενος του σταθμός η Κάραμπαγκ στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ γύρισε στη Σερβία για τη Ζεμούν και την Ραντνίτσκι. Από εκεί τον απέκτησε η Λαμία το 2018, στην πρώτη θητεία του Σέρβου στην ομάδα της Φθιώτιδας, την οποία βοήθησε να φτάσει στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας και στην 7η θέση του πρωταθλήματος.
Το καλοκαίρι του 2019 αναχώρησε γι’ ακόμη μία περιπέτεια στην Τουρκία, όπου έμεινε για δύο σεζόν με 14 συμμετοχές φορώντας τη φανέλα της Καραγκιουμρούκ. Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τη τη δεύτερη επιστροφή. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε για δεύτερη φορά παίκτης της Λαμίας. Ίσως έχει ένα χρωστούμενο, έναν τελικό Κυπέλλου πιθανώς. Πάντως, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του Άρη έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται. Άλλωστε έχει εμπειρία απ’ το Κύπελλο Σερβίας. Επόμενος αντίπαλος; Πιθανότατα ο Παναθηναϊκός, που έχει επικρατήσει 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στο πρώτο ματς. Απέναντι στους πράσινους έχει μία νίκη και μία ήττα. Για να δούμε…
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Κύπελλο
Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία


Την Παρασκευή η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών – Στην κληρωτίδα Αστέρας Σταυρού, ΑΠΣ Κηφισσός και ΠΑΣ Λαμία
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Marriott η κλήρωση της 1ης και 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2026-2027, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στις ομάδες της Φθιώτιδας που θα μπουν στη «μάχη» της διοργάνωσης.
Στην κληρωτίδα θα βρίσκονται ο Αστέρας Σταυρού, ο ΑΠΣ Κηφισσός και ο ΠΑΣ Λαμία, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο 9ο γκρουπ, μαζί με ομάδες από τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία.
Οι τρεις εκπρόσωποι της Φθιώτιδας θα διεκδικήσουν την πρόκριση απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Α.Ο. Θήβα, ο Α.Ο. Νέας Αρτάκης, ο Ταμυναϊκός, ο Φωκικός, η Αναγέννηση Σχηματαρίου και η Α.Ε. Μαλεσίνας, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γκρουπ.
Το 9ο γκρουπ της κλήρωσης
- Α.Ο. Αγράφων «Ο Κατσαντώνης»
- Αναγέννηση Σχηματαρίου
- Απόλλων Ευπαλίου
- Αστέρας Σταυρού
- Α.Ο. Θήβα
- Α.Ο. Καρύστου
- ΑΠΣ Κηφισσός
- Κιθαιρών
- ΠΑΣ Λαμία
- Α.Ε. Μαλεσίνας
- Α.Ο. Νέας Αρτάκης
- Α.Ε. Προποντίς Χαλκίδας
- Ταμυναϊκός Αλιβερίου
- Φωκικός
Συνολικά, στην 1η φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν 130 ομάδες από τη Γ’ Εθνική και οι Κυπελλούχοι ή φιναλίστ των ΕΠΣ που δήλωσαν συμμετοχή. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 14 γεωγραφικά γκρουπ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα προκύψουν 68 ομάδες που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της 2ης φάσης, από την οποία θα διαμορφωθούν οι 64 ομάδες που θα συνεχίσουν στην 3η φάση του θεσμού.
Η διαδικασία της κλήρωσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Hellenic Football Family της ΕΠΟ στο YouTube, με καλεσμένο τον προπονητή του Α.Ο. Τρικάλων, Νίκο Μπαδήμα, του περσινού Κυπελλούχου Ερασιτεχνών.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΠΑΣ Λαμία – Στον Σαρωνικό Αναβύσσου οι Τρούμπουλος και Στάγκος
-




Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα εντός έδρας με Κατσαντώνη Αγράφων για τον ΠΑΣ Λαμία – Στις 27/9 η σέντρα
-




ΠΑΣ Λαμία: Υπάρχει επόμενη μέρα! Παραμένει ο κορμός και ξεκινά η νέα εποχή
-




Διπλό Μαρκάρισμα: Εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΠΑΣ Λαμία – Ποιοι βρίσκονται στο επίκεντρο
-




Στον Ανδρούτσο Γραβιάς ο Τσάτσος / Επιβεβαίωση για το Διπλό Μαρκάρισμα
-




Μεταγραφικά: Στον Κηφισσό Κάτω Τιθορέας ο Λάππας – Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




Vid | Επιβεβαίωση για Διπλό Μαρκάρισμα: Στη Δόξα Μασχολουρίου ο Τσόφλιος
-




Μεταγραφική επιβεβαίωση για το «Διπλό Μαρκάρισμα»: Στην Κόρινθο ο Ντότης
-




Μεταγραφικά: Στην Κύπρο και τον Αχυρώνα – Ονήσιλο ο Δημοσθένης Λιοπύρης
-




Από τη Λαμία στον ΑΟ Σκιάθου ο Αποστόλου
-




Γ’ Εθνική: Όλες οι αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα – Κλήρωση, σέντρα και νέο σύστημα playoffs
-




ΠΑΣ Λαμία: Η νέα σεζόν ξεκινά – Τη Δευτέρα η πρώτη ανοιχτή προπόνηση
-




Kύπελλο Ερασιτεχνών: Με AO Nέας Αρτάκης ο ΠΑΣ Λαμία στην Α’ Φάση – Αναλυτικά τα ζευγάρια
-




Το «αντίο» του Βασίλη Τρούμπουλου στον ΠΑΣ Λαμία: «Κρατάμε τα καλά και προχωράμε. Ευχαριστώ για όλα»
-




Εποχή Ζαχαρόπουλου στον ΠΑΣ Λαμία / Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




ΠΑΣ Λαμία: Τέλος και ο Τσιάκας – Συνεχίζει στο Αιγάλεω
-




Τίτλοι τέλους και για τον Βασίλη Γιώτη στον ΠΑΣ Λαμία – Το συγκινητικό «αντίο»
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία
-




Pics & Vid | Ξεκίνησε το χτίσιμο ο ΠΑΣ Λαμία
-




Φιλικά: Κυριακή στις 18:00 το ΠΑΣ Λαμία – Αίαντας Σούρπης




































