Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Οι πρώτες φορές της Λαμίας στην Super League


Η Super League παρουσίασε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της τα ξεχωριστά γεγονότα της 8ης «στροφής» του πρωταθλήματος, πράγματα που είδαμε για πρώτη φορά.


Αναλυτικά όσα αναφέρει το θέμα:

«Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και αυτό συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Έτσι και σε αυτή την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, ήταν η πρώτη φορά που…

…η Λαμία πέτυχε τρία γκολ στην έδρα της και δύο στο πρώτο ημίχρονο. Το ίδιο είχε κάνει μόνο μια φορά εκτός έδρας, τον Σεπτέμβρη του 2017 στην Τρίπολη.

…ποδοσφαιριστής της Λαμίας, ο Χερόνιμο Μπαράλες, σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

…ο ΟΦΗ κράτησε το «μηδέν» μετά από 12 παιχνίδια εκτός έδρας. Προηγούμενο το 0-0 με Πανθρακικό στις 2 Νοεμβρίου 2014.

…ο Άρης δέχτηκε τέσσερα σε επίσημο αγώνα του, από τις 8 Μαρτίου 2014, όταν πάλι στο “Σπύρος Λούης” έχανε 4-1 από τον Παναθηναϊκό.

…ο Χαμζά Γιουνές έμεινε στον πάγκο του Άρη στη φετινή σεζόν και μπήκε αλλαγή. Του είχε συμβεί άλλη μια μόνο φορά σε 27 συμμετοχές όταν έπαιζε στην Ξάνθη.

…ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε γκολ μετά το 70ο λεπτό, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις τον Παναιτωλικό και παίρνοντας ένα βαθμό. Η είδηση είναι ότι έκανε κάτι, που ο ίδιος έχει πάθει τέσσερις φορές στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια, χάνοντας πέντε βαθμούς μετά το 87′, με Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο!

…ΑΕΛ και ΟΦΗ ήλθαν ισόπαλοι χωρίς γκολ στην έδρα της θεσσαλικής ομάδας. Στο Ηράκλειο αντίθετα έχουν τρία 0-0 στα πέντε τελευταία!».

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Απόψεις

ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου

Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.

Γράφει ο Νίκος Μώκος

Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.

Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.

Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.

Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.

Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.

Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.

Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή