Ακολουθήστε μας

Τοπικές Ειδήσεις

Τα πέντε σημεία στη Στερεά Ελλάδα που πρέπει να δεις από κοντά

Lamiara

Ορεινά, γραφικά χωριουδάκια, βαρκάδες σε λίμνες και βόλτες σε δάση. Αρχαία μυστικά κρυμμένα μέσα στη φύση. Η Στερεά Ελλάδα έχει να σου προσφέρει πολλά παραπάνω απ’ όσα θα δεις με την πρώτη φορά. Γι’ αυτό ενδείκνυται για μονοήμερες εκδρομές, σαββατοκύριακα αλλά και τριήμερα όπως η Καθαρά Δευτέρα. Αν δεν έχεις κάνει πολλές εξορμήσεις στη Στερεά Ελλάδα, μάλλον έχει έρθει η ώρα να το πάρεις λίγο πιο ζεστά και να οργανώσεις την επόμενη εκδρομή σου. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να δεις από κοντά στην ευρύτερη περιοχή…

Η Αγόριανη και η πλατεία της

Κάποιοι την χαρακτηρίζουν και ως την ωραιότερη πλατεία χωριού στη Στερεά Ελλάδα. Μπορεί να μην έχουν και άδικο. Τι της λείπει; Έχει και καταρράκτη, και γεφυράκι που ξεκινάει από το πλακόστρωτο της πλατείας και καταλήγει σε καταρράκτη. H Αγόριανη είναι το αγαπημένο χωριό πολλών στην περιοχή του Παρνασσού και έχουν τους λόγους τους. Η ονειρική αλπική πλευρά του βουνού που θα σε κάνει να επιστρέφεις συχνά – πυκνά. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς την πηγή Βασιλική με το χωνευτικό νερό!

Δεν είναι ένα συμβατικό μουσείο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας πιάνει την Ιστορία από την πολύ αρχή της, από τον Οιδίποδα και τη Σφίγγα, και σε πάει μια απολαυστική βόλτα σε πέντε χιλιετίες γεμάτες ιστορίες. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, είναι γραμμένες σε αλφάβητα που δεν έχεις ξαναδεί καν.

Ένα φαράγγι – όνειρο στη Στερεά Ελλάδα

Όταν θα δεις τη θέα από εκεί θα καταλάβεις γιατί αυτό το σημείο λέγεται έτσι. Η θέση «Θρόνος του Δία», μετά την ανηφοριά θα σε αποζημιώσει με το ξύλινο σπιτάκι του σκαρφαλωμένο πάνω σ’ ένα βράχο, με πανοραμική θέα που φτάνει έως τον Μαλιακό Κόλπο. Δεν είναι κατάλληλη διαδρομή για παιδιά οπότε καλύτερα να μην το επιχειρήσετε σε οικογενειακή εκδρομή. Ξεκινώντας από το χωριό Παύλιανη υπάρχει ταμπέλα η οποία λέει ότι θα κάνεις περίπου 50 λεπτά. Μπορείς όμως να το κάνεις και σε 30 αν πας λίγο πιο γρήγορα.

Βαγονέτο – Ένα πάρκο διαφορετικό από τα άλλα

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που θα ζήσεις στη Στερεά Ελλάδα ειδικά αν ταξιδεύεις με μικρά παιδιά. Ουσιαστικά μπαίνεις σε ένα αληθινό βαγόνι και κατεβαίνεις σε μεταλλεία που λειτουργούσαν παλιά. Θα μάθεις ό,τι δεν ήξερες ποτέ για τη μακραίωνη ιστορία των μεταλλείων και θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να διασκεδάσεις όταν πηγαίνεις κάπου. Αρκεί να τους ψάξεις λίγο καλύτερα.

Το σίγουρο είναι ότι η Στερεά Ελλάδα διαθέτει όλα αυτά τα πολλά και διαφορετικά που μπορεί να ψάχνεις. Το βασικό; Ακόμη και σε μιάμιση ή δύο ώρες από την Αθήνα θα έχεις φτάσει στα περισσότερα από αυτά…

exploringreece.gr – Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Επτάλοφος Παρνασσού – Αγόριανη

Τοπικές Ειδήσεις

Το… “Γκραντ Κάνιον” της Λαμίας – Ένα “απόκοσμο” θέαμα (Φώτο)

Lamiara

Mπορεί ο σκοπός της παρουσίας μας στο συγκεκριμένο σημείο να ήταν άλλος όμως πως το τοπίο μας καθήλωσε. Ένα τοπίο διαφορετικό ίσως και απόκοσμο, . λίγο έξω από την πόλη της Λαμίας και δίπλα στην Μεγάλη Βρύση.

Για όσους δεν καταλάβετε ακόμη για πιο σημείο αναφερόμαστε, να σας πούμε ότι πρόκειται για το παλιό “Λατομείο Μεγάλης Βρύσης” εκεί όπου εδώ και χρόνια έχει στηθεί το πολυσυνεργείο αυτοκινήτων/γκαράζ του δήμου, προκειμένου κάποια στιγμή, μέσα στο επόμενο διάστημα, να μεταφερθεί εκεί το αμαξοστάσιο του Δήμου Λαμιέων.

Ένα έργο που στοίχισε μέχρι τώρα περίπου 1,3 εκ ευρώ.

Εμάς για να πούμε την αλήθεια δεν μας έκανε αίσθηση το κτίριο αλλά οι βράχοι που το περιτριγυρίζουν που αποτυπώνουν μια μεγάλη υπερβολή το λέμε (το αναγνωρίζουμε) μια “μικρογραφία” του… “Γκραντ Κάνιον”.

Δείτε τις σχετικές εικόνες

Περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΧΡ. ΝΤΑΦΛΟΥΚΑ

Πρόγραμμα

homadamou

Δημοφιλή

>