Ακολουθήστε μας

Match Center

Θύμισε ξανά Λαμία και αγκάλιασε τα μπαράζ / Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Λαμία 0-2

Οι κυανόλευκοι θύμησαν ξανά Λαμία, ξεκλείδωσαν τον Αστέρα Τρίπολης με τον εξαιρετικό για ένα ακόμη παιχνίδι Μανούσο και με τον Προβυδάκη να πραγματοποιεί τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης, κλείδωσε τη νίκη και την 13η θέση, η οποία είναι πλέον στα…πόδια τους! Δεύτερη νίκη στη Τρίπολη φέτος. 

#slgrinterwetten #astlam #paslamia #lamiafc #playout #lamiaragr

Published

on

“Οι κυανόλευκοι θύμησαν ξανά Λαμία, ξεκλείδωσαν τον Αστέρα Τρίπολης με τον εξαιρετικό για ένα ακόμη παιχνίδι Μανούσο και με τον Προβυδάκη να πραγματοποιεί τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης, κλείδωσε τη νίκη και την 13η θέση, η οποία είναι πλέον στα…πόδια τους! Δεύτερη νίκη στη Τρίπολη φέτος. “

Με γκολ των Μανούσου (45΄) και Προβυδάκη (80΄) η ομάδα της Φθιώτιδας πέτυχε νίκη – «χρυσάφι» (2-0) κόντρα στον βαθμολογικά αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ, αύξησε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης κι έκανε τεράστιο βήμα για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού στη Super League 2.
Το παιχνίδι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον γηπεδούχο Αστέρα που κυνηγάει απλά και μόνο (για λόγους γοήτρου) την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ και την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, οι Φθιώτες «καιγόντουσαν» για τη νίκη στη μάχη της παραμονής στη Super League, έχοντας – πριν από τη σέντρα – μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Με την έναρξη του παιχνιδιού η Λαμία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έφτανε με μεγάλη συχνότητα μέσα και έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, χωρίς ωστόσο να απειλεί με γκολ.

Η πρώτη φορά όπου η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα καρδιοχτύπησε τους Αρκάδες, καταγράφηκε στο 23΄όταν ο Μανούσος πάτησε περιοχή, αλλά το πλασέ του από θέση βολής χτύπησε πάνω στον Χριστόπουλο και εξουδετερώθηκε.

Ο Αστέρας άρχισε να ισορροπεί το ματς μετά το 25΄, αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

Ο Μανούσος πήρε το…αίμα του πίσω στο 45΄ για την ευκαιρία που έχασε στο 23΄.

Μετά από τραγικό λάθος του Χριστόπουλου ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα με τον Καραμάνο να του βάζει την κόντρα, ο Μανούσος έκλεψε μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Τσιφτσή (0-1).

Στο 48΄ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ. Ο Σίτο εκτέλεσε φάουλ ο Μπαράλες έπιασε την σκαστή κεφαλιά και ο Σαράνοφ έδιωξε σωτήρια.

Οι Αρκάδες ήταν πιο δραστήριοι (χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις) στο δεύτερο 45λεπτο με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στη διαφύλαξη του υπέρ τους 1-0 και στην κατάκτηση της πολύτιμης νίκης.

Η ομάδα της Φθιώτιδας «κλείδωσε» τη νίκη με άψογη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη που έστειλε την μπάλα…συστημένη στα δίχτυα του Τσιφτσή στο 80΄(0-2).

Με το «τρίποντο» που πήρε η Λαμία στην Τρίπολη έφτασε τους 24 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν από την λήξη των πλέι άουτ και σε συνδυασμό με την ήττα του Απόλλωνα Σμύρνης (20 βαθμοί) από τον Ιωνικό στη Νεάπολη, ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από την τελευταία θέση της βαθμολογίας κι απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για την θέση που οδηγεί στο μπαράζ με τη δεύτερη ομάδα της Super League 2.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Βασίλη Φωτιά (Πέλλας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Άλβαρεζ, Κανελλόπουλος (62΄Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Σόνι, Μιχόπουλος (62΄Μπενίτο), Σίτο (82΄Παπαδόπουλος), Μπαράλες.

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Ταϊρόν (65΄Νούνιες), Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μανούσος (85΄Αραμπούλι), Καραμάνος (74΄Ρόμανιτς), Λούκας, Μπεχαράνο (85΄Γκέντσογλου). 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.

Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης

ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή