Ακολουθήστε μας

Νέα

Vid | Παπαϊωάννου: “Μικρή αύξηση στο μπάτζετ – Μεγάλο αγκάθι το γηπεδικό – Έτσι θα διαμορφωθεί το ρόστερ”

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον ΠΑΣ Λαμία παραχώρησε στο lamianow.gr και τον Πάνο Κατσώνη, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον ΠΑΣ Λαμία παραχώρησε στο lamianow.gr και τον Πάνο Κατσώνη, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Ο ιδιοκτήτης των “κυανόλευκων” αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις, στο μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την ανανέωση με τον Τζιανλούκα Φέστα, το πλάνο και τους στόχους της νέας χρονιάς και πολλά ακόμη όπως τι γίνεται με μεταγραφές, ανανεώσεις, Πίτι, το μπάτζετ το οποίο θα είναι μεγαλύτερο του περυσινού.

Ταυτόχρονα έκανε και τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε…ενώ άνοιξε και το γηπεδικό ζήτημα, αποκαλύπτωντας πως υπάρχει έτοιμη μελέτη της ΠΑΕ για ανακατασκευή του γηπέδου, ωστόσο δεν υπήρξε το ενδιαφέρον που αναμενόταν από τους τοπικούς φορείς για να προχωρήσει το έργο.

Μεταξύ άλλων ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου δήλωσε:

Για την φετινή χρονιά:

Και πέρυσι ήταν δύσκολα αλλά ήταν αντίθετες οι πορείες. Πέρυσι ξεκινήσαμε άσχημα και την σώσαμε άνετα στην πορεία. Φέτος ξεκινήσαμε καλά αλλά στη συνέχεια δεν δείξαμε καλό πρόσωπο. Σημασία έχει ότι το τέλος ήταν καλό αν και επίπονο αλλά κρατάμε το θετικό.

Ξεκινήσαμε καλά όπως είπα αλλά μετά χάλασε η πορεία της ομάδας. Αυτό άρχισε από το γηπεδικό ζήτημα, την αλλαγή της έδρας που αναγκαστήκαμε να τα παίξουμε στο Βόλο, δύο παιχνίδια τα οποία θα είχαμε ούτως ή άλλως το μειονέκτημα λόγω μεγέθους του αντιπάλου αλλά χάσαμε τη δυναμική μας. Το πρόβλημα που είχε το γήπεδο ήταν μεγάλο. Δεν έπρεπε να σκαφτεί το γήπεδο τότε. Είχαμε συζητήσει με την Λίγκα να κάνουμε τα βελτιωτικά στον αγωνιστικό χώρο τον Αύγουστο και να ακολουθήσουμε μια ειδική συντήρηση και να το κάνουμε στο τέλος. Η Λίγκα έπρεπε να κάνει τα αποστραγγιστικά τότε, από λάθος σκάφτηκε το γήπεδο κλαι έγινε ότι έγινε. Τότε προέκυψε και ένα θέμα με το προπονητικό και φύγαμε και από εκεί. Ήρθαν όλα μαζεμένα και μας στοίχισε αυτό γιατί πέρασε και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στη συνέχεια η ομάδα χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό. Μετά τον Άρη και το ματς με τον ΟΦΗ είχαμε πολλά κρούσματα. Σχεδόν το 80% της ομάδας. Κάποια παιδιά δεν είχαν εμβολιαστεί και δεν ήθελαν. Κάποιοι έκαναν καιρό να επανέλθουν και κάποιοι άλλη δεν επανήλθαν ποτέ.

Για τον Φέστα:

Αισθάνομαι δικαιωμένος για τον Φέστα και για τον Κασναφέρη. Να ξέρετε ότι προπονητές που τώρα ενδιαφέρθηκαν να έρθουν στη Λαμία τότε δεν σήκωναν τα τηλέφωνα. Όλοι την θεωρούσαν πεσμένη την ομάδα εκτός από εμένα, τους ποδοσφαιριστές και τους δύο αυτούς κυρίους. Αναγνωρίζω το ρίσκο που ανέλαβε ο Φέστα. Πήρε μια ομάδα όπως την πήρε, δεν κρίνεται το αν είναι ή δεν είναι καλός προπονητής γιατί ήρθε σε μία ομάδα χωρίς να έχει κάνει τίποτα και την έφτασε στην παραμονή. Τώρα ο τρόπος παιχνιδιού εξαρτάται και από τον σκοπό της ομάδας. Το αν έπαιζε αμυντικά ή επιθετικά δεν αφορά κανέναν. Στόχος ήταν να μείνει η ομάδα και όχι να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Αν πέφταμε με θεαματικό ποδόσφαιρο τι θα λέγαμε;

Για τις προσθαφαιρέσεις στο ροστερ:

Το περσινό ροστερ ήταν 32 ποδοσφαιριστές και φτάσαμε και 34, δεν χωρούσαμε στα αποδυτήρια. Του χρόνου το ροστερ θα έχει 22 ποδοσφαιριστές, 3 τερματοφύλακες και κάποια παιδιά από την ακαδημία. Μάξιμουμ 27-28 ποδοσφαιριστές. Θα κρατήσουμε το 70-80% του ρόστερ και θα ενισχύσουμε την ομάδα όπου χρειάζεται. Η ομάδα πήγαινε καλά, πέρασε στο Κύπελλο στα ημιτελικά αλλά μας κόστισαν ο κορωνοϊός και το γηπεδικό. Αν δεν είχαμε αυτά, θα είχαμε φτάσει σε άνετη παραμονή θεωρώ. Ο Μανούσος και ο Σαράνοφ θα είναι και του χρόνου στην ομάδα.  Ενδιαφέρον για τον Νούνιες υπάρχει, αλλά όχι επίσημη πρόταση. Θα αξιολογήσουμε τυχόν προτάσεις και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Όσο για τον Πίτι, είναι Λαμιάρα! Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους ακόμα, ο Πίτι ασχολείται με τη Λαμία όταν του ζητάω. Έχει προσφέρει στη Λαμία περισσότερο και από πολλούς ποδοσφαιριστές.

Για το μπάτζετ:

Θα ξεπεράσει το περσινό. Αυτό δε σημαίνει ότι θα μας βγουν όλες οι επιλογές. Οι μεταγραφές έχουν πάντα ρίσκο. Θα πάμε στοχευμένα, περισσότερο από πέρυσι και θεωρώ θα πάμε καλά. Στόχος είναι η παραμονή σαφώς και από εκεί και πέρα ότι έρθει στη συνέχεια. Κανένας δεν ξεκινάει για να πέσει!

Για τις εκλογές στη Super League:

Πριν κάποιες μέρες, στο συμβούλιο της ΕΠΟ, αποφασίσαμε οι μικρομεσαίες ομάδες να συζητήσουμε. Το να παίρνεις ένα τηλεοπτικό 1,5 εκατομμύριο και να πρέπει να βάζεις άλλα 3-4 δεν είναι βιώσιμη λύση. Είπαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, να αναβαθμιστούν οι μικρομεσαίες ομάδες και να φτιάξει λίγο το τηλεοπτικό. Έτσι αποφασίσαμε να έχουμε έναν πρόεδρο από μικρομεσαία ομάδα. Θέλαμε να είναι ιδιοκτήτης ομάδας, κανείς δεν έθεσε υποψηφιότητα και βγήκα μπροστά εγώ. Δεν είχα την όρεξη να είμαι ειλικρινής, αλλά από το να εκλεγεί κάποιος υπάλληλος, καλύτερα να βγω εγώ. Ο Μπέος είπε ότι θύμωσε μαζί μου. Από τη στιγμή που κατέβηκε ο Μαρινάκης, αυτοί που με στήριζαν έστριψαν, να κατέβω εγώ υποψήφιος για να δούμε αν ο Αλαφούζος θα ψηφίσει τον Μαρινάκη; Ποιος ο λόγος; Δεν έχει ουσία. Η ουσία είναι αφού βγήκε ο Μαρινάκης που διοικεί μια πολύ μεγάλη ομάδα, να κάνω πίσω. Και αυτός θέλει να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά γιατί είναι προς όφελος και της ομάδας του. Όταν οι μικρομεσαίοι έχουν μικρό μπάτζετ, κακό ρόστερ άρα κακό ποδόσφαιρο, πως οι μεγάλες ομάδες θα δυναμώσουν μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

Για το γηπεδικό ζήτημα:

Το γηπεδικό το γνωρίζεται ότι είναι μεγάλο θέμα για τη Λαμία. Το γήπεδο είναι δημοτικό, ανήκει στην πόλη και θα μείνει στην πόλη. Δεν θα το πάρουν τα παιδιά μου. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίρνει το γήπεδο κάθε δύο χρόνια με παραχώρηση. Άρα παρακαλάμε κάθε δύο χρόνια ώσπου μια χρονιά με πέταγαν έξω. Όταν παρέλαβα την ομάδα κυκλοφορούσε μία μακέτα. Τώρα αυτή που είναι; Έχει ξεχαστεί. Όταν δεν έχεις γήπεδο, δεν έχεις εισιτήρια, έσοδα και προπάντως δεν πείθεις εύκολα ποδοσφαιριστές να έρθουν στη Λαμία για ποδόσφαιρο. Έχει τύχει ποδοσφαιριστής, να δει το γήπεδο και το προπονητικό και αρνήθηκε. Τι να κάνω; Να του δείξω μακέτες;

Για τη μελέτη ανακατασκευής του γηπέδου:

Υπάρχει μελέτη που την έχει κάνει η ΠΑΕ. Όταν βλέπεις όμως ότι δεν υπάρχει θέληση, την αφήνεις στο γραφείο να κάθεται!  Όταν ζορίζονται οι φορείς να κάνουν απλά έργα, τι να κάνω να πάω εγώ μελέτη για το γήπεδο; Εδώ και 11 χρόνια που είμαι στην ομάδα, έχουν περάσει ένα σορό προγράμματα. Αν υπήρχε η θέληση, θα είχαν εντάξει το γήπεδο σε ένα από αυτά και θα ήταν ένα στολιδάκι στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν το γήπεδο σε καλύτερη κατάσταση. Και αυτό το στέγαστρο το κάναμε σε δύο δόσεις με ένα σορό παρακάλια. χ

Χρηματοδοτικά έργα γίνονται στο νομό. Γίνεται κολυμβητήριο και καλώς γίνεται. Είναι μια περίοδος που βρέχει έργα. Αν υπήρχε η θέληση θα είχε γίνει το γήπεδο και θα είχε αναβαθμιστεί και η περιοχή εκεί. Θα κατηγορηθώ και το ξέρω αλλά δεν πειράζει. Πρέπει να πούμε αλήθεια.

Όσο για το κόστος της αναβάθμισης, δεν έχει καταλήξει σε τελικό ποσό. Μπορεί να ξεκινήσεις από 2 εκατομμύρια και να πας 12. Είναι ανάλογα με το τι θες και μπορείς να κάνεις. Θα φτιάξεις την εξωτερική πλευρά, με ένα ακόμη πέταλο και μια μπουτίκ από κάτω; Θα κάνεις ένα μεγαλύτερο στέγαστρο; Ανάλογα τι μπάτζετ υπάρχει. Είδα τη μακέτα της Καμαρίτσας, ακουγόταν ακόμη επί Κοτρωνιά αλλά έτσι όπως θα γίνει δεν κάνει για ποδόσφαιρο. Είναι για στίβο, για άλλα αθλήματα. Δεν κάνει για ποδόσφαιρο. Θα θέλει ο κόσμος κιάλια να δει τους παίκτες. Είναι αγκάθι το γηπεδικό. Έχουν έρθει επενδυτές, δεν το κρύβω και έχει κολλήσει εκεί, στο γηπεδικό. Δεν με νοιάζει να την πουλήσω, με νοιάζει να έχει συνέχεια η ομάδα όταν φύγω. Όλοι οι φορείς είναι έξυπνοι, το καταλαβαίνουν. Έχω κάνει κάποιες κουβέντες αλλά ως εκεί. Δεν έχω παρακαλέσει ούτε τον πατέρα μου, θα παρακαλέσω Δήμαρχο και Περιφερειάρχη; Για αυτό τους εκλέγει ο κόσμος για να βλέπει τα πεπραγμένα τους.

Για την επόμενη ημέρα:

Αν βρεθεί κάποιος φεύγω. Το έχω πει και το λέω. Πονάει το να βάζεις εκατομμύρια κάθε χρόνο. Δεν μπορώ να φύγω. Αν έρθει κάποιος σοβαρός θα φύγω. Όχι κανένας στοιχηματζής όπως στο παρελθόν. Υπάρχουν κάποια κριτήρια, να υπάρχει μια επιφάνεια. Αν δεν βρεθεί όταν έρθει η  ώρα θα φύγω τι να κάνω. Ο κόσμος βοηθά τη Λαμία, τους επιχειρηματίες δεν τους κρίνω αλλά βλέπω ότι δεν βοηθούν όπως σε άλλες πόλεις. Ίσως να μην τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Και εγώ επιχειρηματίας είμαι και βοηθάω σε πολλά πράγματα. Από τους τοπικούς φορείς δεν έχω την βοήθεια που θα ήθελα, Η Λαμία θα μπορούσε να έχει κάνει αρκετά στο γήπεδο χωρίς ο Λαμιώτης να επιβαρυνθεί με 1 ευρώ. Αλλά δεν έγινε. Μόνο λόγια!

Για τον κόσμο:

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η ομάδα είναι δική τους και όχι δική μου. Πρέπει να την στηρίξουν αν την θέλουν. Έγω φεύγω το πρωί για τη εταιρεία και το απόγευμα από τις 8 μέχρι τις 12 έρχομαι στο γραφείο της ομάδας και παλεύω να διορθώσω τα περσινά για να αλλάξει η ομάδα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η ομάδα χρειάζεται στήριξη και αγάπη!

 

 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Νέα

ΠΑΣ Λαμία: Οι αριθμοί που επέλεξαν Κορνέζος, Μπενίτεζ και Μποάκιε!

H Λαμία πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα τρεις ακόμη μεταγραφές, αυτές των Κορνέζου, Μπενίτεζ και Μποάκιε με τους ποδοσφαιριστές να έχουν επιλέξει και τους αριθμούς που θα συνοδεύουν τα ονόματά τους στις φανέλες τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κορνέζος επέλεξε τον αριθμό 33 που μέχρι πρότινος ανήκε στον Σάββα Γκέντσογλου, με τον έμπειρο μέσο να επιλέγει το 13 που πέρυσι είχε ο Βενιζέλος Πενταράκης!

Όσον αφορά τους Μπενίτεζ και Μποάκιε, οι αριθμοί που επέλεξαν είναι το 26 και το 22 αντίστοιχα!

Το 22 του Μποάκιε ανήκε πέρυσι στον Κώστα Νικολόπουλο ενώ το 26 του Μπενίτεζ φόρεσε τελευταία φορά ο Έλμαρ Μπιάρνασον τη σεζόν 2020-21!

 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

Νέα

Super League: Τα πρώτα γκολ της σεζόν!

Το πρώτο γκολ της σεζόν έχει μια ιδιαίτερη χάρη και αποτελεί το εισιτήριο για την είσοδο σε μια ιδιότυπη λίστα ποδοσφαιριστών που έχουν ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο το νέο Πρωτάθλημα.

Δεν συνδυάζεται ωστόσο πάντα με καλή χρονιά, ενώ για κάποιους σημαίνει ακριβώς το αντίθετο, αφού ο Άλβαρες το 2013, και ο Ρόμανιτς το 2020 δεν κατάφεραν να σκοράρουν πάλι σε όλη τη σεζόν, ενώ ο Φονσί το 2018 έμεινε στο ένα γκολ για το πρώτο εξάμηνο και μετακόμισε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο σκόραρε ένα γκολ και αυτό στην αναμέτρηση με την ομάδα της Ηπείρου.

Βέβαια ο Ευθύμης Κουλούρης έχει άλλη γεύση, αφού το 2019 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στο τέλος της σεζόν με 19 τέρματα, επιβεβαιώνοντας το καλό ξεκίνημα που είχε γίνει με το πρώτο γκολ της αγωνιστικής περιόδου.

Πολύ καλή ήταν και η επίδοση του Γιουνές της Ξάνθης, ο οποίος πανηγύρισε ακόμη 18 γκολ εκτός από εκείνο της πρεμιέρας και βρέθηκε στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος το 2017, χάνοντας την πρωτιά από τον Μάρκους Μπεργκ που είχε 22 γκολ.

Οι έξι από τους ποδοσφαιριστές σκόραραν με σουτ, ενώ υπήρξαν δύο κεφαλιές, ένα πέναλτι και ένα φάουλ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΕΖΟΝ

2021-22 Μαουρίτσιο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 4-0

2020-21 Ρόμανιτς ΛΑΜΙΑ          

ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 3-1

2019-20 Ρόμανιτς ΛΑΜΙΑ          

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1

2018-19  Κουλούρης  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-2

2017-18  Φονσί  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

2016-17 Γιουνές  ΞΑΝΘΗ          

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΞΑΝΘΗ 0-1

2015-16 Περόνε ΗΡΑΚΛΗΣ    

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1

2014-15  Ναγιάρ ΚΕΡΚΥΡΑ      

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-1

2013-14  Μπαντιμπαγκά ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ            

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-2

2012-13  Άλβαρες ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  

ΑΕΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

Food Locker

Πρόγραμμα

homadamou

Δημοφιλή

>