Ακολουθήστε μας

Match Center

Ξέρανε την ΑΕΛ και έκανε άλμα παραμονής ο ΠΑΣ Λαμία

Published

on

Το χρυσό γκολ του Ντέλετιτς στο 88’ ξέρανε την Λάρισα (2-1), έστειλε τη Λαμία στο +6 και με την ισοβαθμία δική της, αφήνοντας τους βυσσινί μόνους τελευταίους και σε πορεία προς τη SL2.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στο κυνήγι της παραμονής και πριν από την σέντρα «έβλεπαν» τον…κόσμο της Super League απ΄τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας (Λαμία 19 βαθμοί – ΑΕΛ 16 βαθμοί).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με τη διάθεση να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που θα τους επέτρεπαν να φτάσουν στην επίτευξη ενός γρήγορου γκολ.

Στο πρώτο λεπτό ένα σουτ του Καραμάνου από το ημικύκλιο της περιοχής απέκρουσε ο Νάγκι. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στις τελικές προσπάθειες, με ένα σουτ του Ακούνια που κατέληξε άουτ στο 8΄

Προβάδισμα η Λαμία

Χωρίς αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες κύλησε το πρώτο μισάωρο, με το παιχνίδι να αποκτά καλύτερο ρυθμό και να…ανάβει στο 34΄και το χρονικό σημείο στο οποίο η Λαμία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζανετόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Νάγκι και σούταρε, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε και ο Αντέτζο που καραδοκούσε πήρε το…ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0).

Ισοφάριση για την ΑΕΛ, με πρωταγωνιστή τον Γιακιμόφσκι

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μετά το γκολ που πέτυχε έριξε το περισσότερο βάρος στο πως θα καταφέρει να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0 για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, παρά στο πως θα πετύχει ένα δεύτερο γκολ.

Η ΑΕΛ χτύπησε το καμπανάκι στους Φθιώτες με μια προβολή του Πινακά που πέρασε άουτ και ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι, η μπάλα χτύπησε στο δεύτερο δοκάρι βρήκε στον Επασί και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

Η πρώτη καλή στιγμή του β΄ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους στο 52΄όταν μετά από κεφαλιά του Αντέτζο ο Νάγκι έκανε σπουδαία επέμβαση και απέτρεψε την παραβίαση της εστίας της ΑΕΛ για δεύτερη φορά.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά το 60΄με τις συχνές διακοπές να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

«Χρυσό» γκολ ο Ντέλετιτς

Μετά το 70΄η ΑΕΛ έπαιξε το «χαρτί» του Μουκαντζό και η Λαμία του έμπειρου Πίτι χωρίς ωστόσο να αλλάξουν οι ισορροπίες της αναμέτρησης μέχρι το 87΄. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ανέλαβε δράση ο Ντέλετιτς και με κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά του Αραμπούλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1) κι αυτό το γκολ έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Λαμία.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε τους 22 βαθμούς και άφησε πίσω της στη βαθμολογία τους Παναιτωλικό (20 β.), ΟΦΗ (19β.) και ΑΕΛ (16β.) με την θεσσαλική ομάδα να οδεύεις προς τη Super League 2.

Ο ρέφερι Γκορτσίλας (Μακεδονίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπεχαράνο, Γιακιμόφσκι, Σκόνδρα, Ηλιάδη.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνες, Μπεχαράνο (95΄Βασιλακάκης), Τζανδάρης, Ρόμανιτς (76΄Πίτι), Ντέλετιτς (95λ΄Τζέιμς), Καραμάνος, Αραμπούλι.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Στίφλερ, Ντουρμισάι (85΄Νούνιτς), Γιακομόφσκι, Πινακάς (73΄Μουκαντζό), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Γκράουρ.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.

Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης

ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή