Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Στο 2ο Ιατρικό συνέδριο της ΑΕΚ ο Θάνος Καραγκούνης (vid & pics)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ το δεύτερο ιατρικό συνέδριο της ΠΑΕ ΑΕΚ με κύριο θέμα τον τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό. Ομιλία και από τον Θανάση Καραγκούνη. 

Από το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ λαμβάνει χώρα το δεύτερο ιατρικό συνέδριο της ΠΑΕ ΑΕΚ με κύριο θέμα τον τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό, που διεξάγεται υπό την επιμέλεια του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ ΑΕΚ (του κ. Παντελή Νικολάου ως προέδρου της επιστημονικής επιτροπής και του κ. Άλκη Καλλιακμάνη ως προέδρου της οργανωτικής επιτροπής) και υπό την αιγίδα της εταιρίας AFEA Travel and Congress Services, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες αλλά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από το περσινό.
Το συνέδριο θα διαρκέσει δύο ημέρες και από χθες η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει υποδεχθεί στην Αθήνα τους επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα (τον Xavi Yanguas, μέλος του ιατρικού τιμ, αλλά και τον φυσιοθεραπευτή, Xavi Linde Cot) και τον Ιταλό Federico Picchetti (Rehab Specialist), ο οποίος εκπροσωπεί στο συνέδριο το Isokinetic Bologna, μία από τις μεγαλύτερες κλινικές αποκατάστασης στην Ευρώπη. 
Επίσης στο συνέδριο δίνει το «παρών» ο Louw van Niekerk, ορθοπεδικός χειρουργός, μέλος του ιατρικού τιμ της αγγλικής Μίντλεσμπρο, ενώ σήμερα το μεσημέρι αναμένεται και η άφιξη του Marc Vouillamoz, UEFA Head of Medical and Anti-Doping, ο οποίος έκανε την τιμή στην ΑΕΚ να αποδεχθεί την πρόσκληση και να αναλύσει το απόγευμα της Πέμπτης τις σύγχρονες πολιτικές της UEFA εναντίον του ντόπινγκ. Επιπλέον στο συνέδριο συμμετέχει και ο Ατρόμητος με τον Νίκο Πισκοπάκη, επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας, ενώ τις εργασίες θα παρακολουθήσουν οι περισσότερες ομάδες της Super League.
Στην ιατρική διημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσωπούνται ακόμα τέσσερα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, αφού στη λίστα των ομιλητών υπάρχουν τα ονόματα των Ελευθέριου Κέλλη (Καθηγητής αθλητικής κινησιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης), Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλου, (Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Ιωάννη Γιάκα (Καθηγητής Βιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας) και της Ελένη Καπρέλη (Καθηγήτρια Φυσιοθεραπείας στα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας).
Το συνέδριο άνοιξε με την ομιλία του επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της ΑΕΚ, Παντελή Νικολάου, ο οποίος ανέφερε:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας. Η ΑΕΚ, πιστή στα πιστεύω της, διοργάνωσε και φέτος αυτή τη διημερίδα, γιατί ξέχωρα από την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως το αντιμετωπίζουμε, θέλουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των αθλητών μας, αλλά και του αθλήματος συνολικά. Η επιτυχία που είχε το περσινό συνέδριο μας έδωσε την ώθηση να συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους ομιλητές. Πέρσι είχαμε ασχοληθεί με τις θλάσεις μυών, φέτος σκεφθήκαμε να ασχοληθούμε με κάτι πιο σοβαρό, όπως είναι ο τραυματισμός στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο. Είναι ένας σύνδεσμος που λειτουργεί ως βεντάλια και είναι ο κυριότερος σταθεροποιητής του γόνατος. Θα προσπαθήσουμε να τον αναλύσουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη. Το 45% των τραυματισμών στο γόνατο αφορά είτε τους μηνίσκους, είτε τον χιαστό. Στις ΗΠΑ κάθε χρόνο 250.000 άτομα χειρουργούνται στον χιαστό. Και στον κόσμο συνολικά υπολογίζονται περίπου σε 1,5 εκατομμύριο. 
Το 1975 που πήρα το πτυχίο που, ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ μου ζήτησε να αναλάβω την φροντίδα της ομάδας. Ο κύριος Πανταζής άρχισε να καταγράφει σε ένα τεφτέρι καθημερινά ό,τι συνέβαινε στην ομάδα. Και αποφασίσαμε λίγα χρόνια αργότερα, βλέποντας ότι τότε δεν υπήρχαν στατιστικά, να τα δημοσιεύσουμε. Το ¼ των τραυματισμών στο γόνατο αφορούσε τον χιαστό. Οι τελευταίες χρονιές δεν ήταν τόσο ευτυχείς για την ομάδα μας. Βλέπουμε στην φωτογραφία τους δικούς μας ποδοσφαιριστές που υπέστησαν ρήξη χιαστού. Βέβαια, αυτό συνέβαινε και τα παλιά χρόνια. Ο Ρονάλντο σταμάτησε την καριέρα του από υποτροπή στο χειρουργημένο του γόνατο. Θα σας αφήσω με την πικρή γεύση αυτής της φωτογραφίας (σ.σ. του τραυματισμού του Ρονάλντο), γιατί ο σκοπός της διημερίδας είναι να προσφέρουμε όσο περισσότερα μπορούσε στο κομμάτι της αποκατάστασης».
 Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΚ και Α’ Αντιπρόεδρος, Μηνάς Λυσάνδρου:
«Καλημέρα σας. Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο 2ο Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά την σημαντική επιτυχία της περυσινής προσπάθειας, διάρκειας φέτος δύο ημερών και με βασικό θέμα συζήτησης τον δύσκολο αθλητικό τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό. Για το πρεστίζ ενός μεγάλου ευρωπαϊκού συλλόγου όπως είναι η ΑΕΚ, διαχρονικά πρωτοπόρου στον τομέα της επαφής με την κοινωνία και την επιστήμη, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζονται επιτυχίες στο αμιγώς αθλητικό κομμάτι με πρωτοβουλίες και δράσεις όπως το Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνουμε για μια ακόμη χρονιά, με αυξημένη διεθνή συμμετοχή και διπλάσια χρονική διάρκεια.
Στη φετινή διημερίδα, την οποία μπορούμε χωρίς καμία υπερβολή να θεωρούμε ένα από τα κορυφαία αθλητιατρικά γεγονότα της Ευρώπης μέσα στο έτος 2019 και αυτό αποδεικνύεται από την σημερινή εικόνα της αίθουσας με τη μαζική συμμετοχή συνέδρων διαφόρων ειδικοτήτων, συμμετέχουν τα ιατρικά επιτελεία της Μπαρτσελόνα, της Μίντλεσμπρο και του Ατρόμητου, τέσσερα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, το ECOSEP, το Isokinetic Bologna, o UEFA Head of Medical and Anti-Doping και αρκετοί ακόμα διακεκριμένοι επιστήμονες αλλά και αθλητές που έχουν βιώσει την εμπειρία του τραυματισμού στον πρόσθιο χιαστό.
Θα μου επιτρέψετε μια ξεχωριστή αναφορά στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας, τον Λάκη Νικολάου, τον Άλκη Καλλιακμάνη και τους συνεργάτες τους, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τον χρόνο που αφιέρωσαν ώστε να μπορέσει και φέτος η ΠΑΕ ΑΕΚ να διοργανώσει με υπερηφάνεια αυτό το υψηλού κύρους Ιατρικό Συνέδριο, το -και προσωπικά- αναμένω με τεράστιο ενδιαφέρον και το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός. Ευχαριστώ θερμά εκ μέρος του συλλόγου τους ομιλητές, τους συνέδρους και τους χορηγούς για την παρουσία τους στην ιατρική διημερίδα και δίνω τον λόγο στους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτού του Συνεδρίου».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ιατρός, Άλκης Καλλιακμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό:
«Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί σας βλέπω πάρα πολλούς. Είστε περισσότεροι από πέρσι. Βλέπω πάρα πολλούς φίλους, κάποιοι είναι καινούργιοι, κάποιοι είναι από πολύ παλιά. Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να αναλύσει τις αξίες πρεσβεύει η ΑΕΚ. Μέσα από αυτό το συνέδριο φιλοδοξούμε να αναδείξουμε δύο αρχές. Το πρώτο είναι να φροντίσετε να μάθετε, αλλά και να μας μάθετε πράγματα που ενδεχομένως δεν τα ξέρουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η γνώση είναι μια, είναι παγκόσμια και είναι δύναμη. Το άλλο που θέλω να σας προτρέψω είναι να κάνετε σχέσεις μεταξύ σας. Κάντε φιλίες, ανταλλάξτε απόψεις, γιατί εξ ορισμού η αθλητριατρική αυτό που κάνει είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει. Η ιδέα για αυτό το συνέδριο δεν είναι δική μας. Την έχουμε δανειστεί από ένα τεράστιο κλαμπ (σ.σ. Μπαρτσελόνα). Αυτό που ήταν δικό μου, ήταν το όνειρο να καταφέρουμε να κάνει και η ΑΕΚ κάτι αντίστοιχο. Είναι ένα όνειρο που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια. 
Όπως κάθε νέο, στην αρχή χλευάστηκε, στη συνέχεια πολεμήθηκε, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκε. Πρώτα από τον κ. Λάκη Νικολάου, που είναι ένας άνθρωπος ξεχωριστός, μετά από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, τον άνθρωπο που ηγείται της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και τους ανθρώπους της ομάδας. Όμως, τίποτα από όσα θα δείτε αυτές τις δύο μέρες δεν θα γινόταν αν απλά παιδιά της ΑΕΚ, μαζί με τη δύσκολη καθημερινότητά τους, δεν έβαζαν το μεράκι τους για να δουλέψουν για αυτή τη διοργάνωση. Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν αυτός ο τραυματισμός, η ρήξη πρόσθιου χιαστού, είναι ένας εφιάλτης για τον ποδοσφαιριστή. Η απάντηση που θέλει να δώσει αυτή η διημερίδα, είναι ότι δεν πρέπει να είναι εφιάλτης».
Ακόμη στο συνέδριο μίλησε και ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας, Θανάσης Καραγκούνης, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του από την αποκατάσταση ενός τέτοιου σοβαρού τραυματισμού:
Πηγή:gazzeta.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χωρίς κατηγορία

Aνατροπή και τελικά….κυανόλευκος και του χρόνο ο Σαραμαντάς!

Και τελικά….παραμονή για τον Γιώργο Σαραμαντά στον ΠΑΣ Λαμία! Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν νέα συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης με τον Έλληνα αριστερό μπακ, συζήτησαν σε νέα βάση και τελικά τα…βρήκαν για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Και όλα αυτά σε συνέχεια της χθεσινής εικόνας στο προπονητικό κέντρο της Νέας Άμπλιανης, με τον Γιώργο Σαραμαντά να αποχωρεί λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης, ευχόμενος καλή συνέχεια στους παρευρισκόμενους!

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 32χρονο (29.01.1992) αριστερό μπακ, Γιώργο Σαραμαντά, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ομάδα μας, από τον Πανιώνιο, τον Αύγουστο του 2020, καταγράφοντας συνολικά αυτά τα 4 χρόνια, 66 συμμετοχές.

Η οικογένεια της Λαμίας του εύχεται να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες για τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή