Ακολουθήστε μας

Άλλα Αθλήματα

28ος γύρος της Αθήνας / Το πλήρωμα με άρωμα Λαμίας που σήκωσε κούπα! (pics)

Lamiara

Mε απόλυτη επιτυχία και πολλά…γκάζια ολοκληρώθηκε ο 28ος γύρος της Αθήνας, ο οποίος είχε ξανά άρωμα Λαμίας, με τους φίλους Γιάννη Ιωάννου και Νίκο Τσουχλαράκη να σηκώνουν και κούπα!

Ο ΣΙΣΑ διοργάνωσε την Κυριακή 17 Μαΐου 2021 τον 28ο Γύρο της Αθήνας, μία εκδήλωση για ιστορικά αυτοκίνητα και πολύ καλά προετοιμασμένα πληρώματα.

Το δίδυμο Ιωάννου – Τσουχλαράκη εκκίνησε από την 36η θέση από το πάρκο Καραμανλή στην Ραφήνα ακολουθώντας το πρώτο σκέλος της διαδρομής :Ραφήνα, Άρτεμις, Κουβαράς, Λάυριο και το 2ο σκέλος της επιστροφής: Λαύριο, Άγιος Κωνσταντίνος–Καμάριζα, Κορωπί, Ντράφι, Ραφήνα.

Έπειτα από  160 απαιτητικά χιλιόμετρα και 19 χρονομετρήσεις υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (40 βαθμοί κελσίου την ώρα του αγώνα) κατόρθωσαν να τερματίσουν στην 12η θέση της γενικής κατάταξης και στην 2η θέση της κατηγορίας τους GT YOUNGTIMER,  σήκωνοντας κούπα, κρατώντας τη σημαία της Λαμίας ψηλά, αν και μη Λαμώτες και κάνοντας μας υπερήφανους εδώ στο lamiara.gr που συνδράμουμε και εμείς στην προσπάθειά τους!

Πλέον ακολουθεί παύση για μπάνια και η συνέχεια θα δοθεί στη Σαλαμίνα τον προσεχή Σεπτέμβρη και ξανά Λαμία(;) , για τον 23ο αγώνα “24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ”

Γιάννη και Νίκο, Νίκο και Γιάννη συγχαρητήρια και ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια με άρωμα….lamiara.gr

WRC

Το καλεντάρι και οι διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις

Lamiara

Η διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει γνωστές και αγαπημένες ειδικές, με τον επίλογο να γράφεται στον θρυλικό Ταρζάν, που θα αποτελέσει την Power Stage του αγώνα.

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι γεγονός και οι προετοιμασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε το Rally Guide 1, μέσω του οποίου πήραμε μια πρώτη γεύση από τη διαδρομή του 9ου γύρου του WRC, που προγραμματίζεται για τις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Πανηγυρική εκκίνηση στην Ακρόπολη


Όπως είναι γνωστό, επίκεντρο του Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι η πόλη της Λαμίας, ενώ το κεντρικό σέρβις παρκ θα βρίσκεται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.).

Το shakedown θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε διαδρομή μήκους 4,30 χλμ., πέριξ της Λαμίας.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατέβουν στην Αθήνα, καθώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η Πανηγυρική Εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ενόψει της πρώτης ημέρας του αγώνα, τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα.

Acropolis Rally - Aris Vovos

Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτη ημέρα


Η Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές, μήκους 90,36 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Έπειτα από μια ζώνη αλλαγής ελαστικών στο Λουτράκι, θα διεξαχθεί το δεύτερο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ θα ακολουθήσουν οι δημοφιλείς ειδικές διαδρομές Θήβα (23,27 χλμ.) και Ελάτεια (11,71 χλμ.).

Η εναρκτήρια ημέρα του Εθνικού μας αγώνα θα ολοκληρωθεί στη Λαμία, με το βραδινό Flexi Service και ανασυγκρότηση.

Ράλλυ Ακρόπολις: Δεύτερη ημέρα


Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη του τριημέρου, με 6 ειδικές διαδρομές μήκους 133,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το πρώτο loop αποτελείται από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη (24,64 χλμ.) και Γραβιά (24,81 χλμ.), ενώ θα ακολουθήσει ζώνη αλλαγής ελαστικών στην Ιτέα.

Εν συνεχεία, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές Βωξίτες (22,97 χλμ.) και Ελευθεροχώρι (18,14 χλμ.), πριν από το μεσημεριανό σέρβις στη Λαμία.

Η δεύτερη ημέρα θα ολοκληρωθεί με δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη και Ελευθεροχώρι.

Ράλλυ Ακρόπολις: Απαιτητικός επίλογος


Η τρίτη και καταληκτική ημέρα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές μήκους 68,46 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η αρχή θα γίνει με τη μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα, “Πύργος” (33,3 χλμ.), ενώ αμέσως μετά στο Ράλλυ Ακρόπολις θα επιστρέψει ο θρυλικός Ταρζάν, με μήκος 17,58 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο Ταρζάν, θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα, ο τερματισμός του οποίου θα γίνει στη Λαμία.

Συνολικά, ο αγώνας περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292,16 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής ανοίγει την Παρασκευή 9 Ιουλίου και λήγει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου.

Η δημοσίευση του πίνακα συμμετεχόντων, προγραμματίζεται για τη Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Δείτε ολόκληρο το Rally Guide του αγώνα

Περισσότερα

Άλλα Αθλήματα

«Βόμβα» και από τη Νίκη Μπακογιάννη : Δέχθηκα και εγώ παρενόχληση απο παράγοντα του ΣΕΓΑΣ”

Μετά τη δημοσιοποίηση για όλα όσα έζησε η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, πολλές παλιές αθλήτριες έσπασαν τη σιωπή τους και βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν περιστατικά παρενόχλησης

Lamiara

Μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, ολοένα και περισσότερες αθλήτριες φέρνουν στο προσκήνιο περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντες του αθλητισμού.

Μετά τη δημοσιοποίηση για όλα όσα έζησε η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, πολλές παλιές αθλήτριες έσπασαν τη σιωπή τους και βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν περιστατικά παρενόχλησης.

Τη σκυτάλη των αποκαλύψεων, πήρε η Λαμιώτισσα, Νίκη Μπακογιάννη, η ασημένια ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος, που θέλησε να μιλήσει για τη δική της τραυματική εμπειρία.

Μιλώντας στο sports3.gr, η Νίκη Μπακογιάννη ανέφερε πως όταν ήταν 29 ετών και ενώ ήδη το ολυμπιακό μετάλλιο βρισκόταν στην πλούσια προθήκη της, εμπιστεύτηκε έναν παράγοντα της ομοσπονδίας της, παράγοντα του ΣΕΓΑΣ και βγήκε μαζί του για ένα αθώο καφέ.

Ερωτηθείσα για τις καταγγελίες για παρενόχληση στις οποίες αναφέρθηκαν διάφορες αθλήτριες, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε.

«Σε όλες έχει συμβεί αυτό πιστεύω. Και σε εμένα. Όχι με αυτόν τον τρόπο που έγινε στη Σοφία, αλλά παρενόχληση έχει υπάρξει στο παρελθόν.»

Τι είδους παρενόχληση δέχτηκες;

«’Οχι σεξουαλική κακοποίηση, αλλά παρενόχληση.»

Από παράγοντα του αθλητισμού;

«Από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. Τώρα έχει πεθάνει… προς Θεού δεν είναι ο Στράτος Μολυβάς. ‘Ήθελα να σου πω γι αυτήν την περίπτωση στο παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που τα έχει «αυτά» μέσα. Δέχεσαι πράγματα. Και όταν φοράς αυτά που φοράς, όταν γυμνάζεσαι σε κοιτάζουν και περίεργα, όταν κυκλοφορείς με κολάν… Στην προπόνηση δέχεσαι και ένα βλέμμα παραπάνω, σε κοιτάζουν λίγο διαφορετικά».

Η Νίκη Μπακογιάννη υπογραμμίζει πως το περιστατικό αυτό συνέβη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

«Συναντάς ανθρώπους που είχαν κάποια πόστα στο παρελθόν… Θυμάμαι, το μυαλό μου δεν πήγαινε ποτέ σ΄αυτό: ΄Ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να θέλει να πιει έναν καφέ μαζί σου, σε ένα χώρο δημόσιο και να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.»

Την επόμενη χρονιά, συνεχίζει, βγήκαμε φιλικά. «Ξέρεις, ήταν ένας άνθρωπος που μου είπε ότι θα ήθελε να συναντηθούμε, να μιλήσουμε σχετικά με τον αθλητισμό και ολ΄αυτά. Αλλά το μυαλό αυτού του ανθρώπου ήταν για κάτι άλλο, το οποίο στην αρχή δεν το κατάλαβα, αλλά στην πορεία της συζήτησης, άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι άλλο ήθελε και… Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή ζήτησα τη βοήθεια μιας κοπέλας που έμενε πολύ κοντά και ήρθε.

‘Ήταν και αυτή παλιά αθλήτρια κι ήρθε στον χώρο που πίναμε καφέ για να μπορέσω να τον ξεφορτωθώ. Δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση, ντρεπόμουν κιόλας. ‘Έλεγα αυτός ο άνθρωπος που είναι 50 χρόνια μεγαλύτερος από μένα-δεν ξέρω πόσα ακριβώς- και σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση, είχα σοκαριστεί, το μυαλό μου δεν είχε πάει σ΄ αυτό το πράγμα». 

Πηγή

Περισσότερα

Δημοφιλή

>