Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Ψυχρολουσία στο φινάλε για τον ΠΑΣ Λαμία!





Η Λαμία ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Άρη με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο κρατούσε στα χέρια της για 92 λεπτά, όταν ο Ματίγια με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. 5η συνεχόμενη ήττα για την Λαμία στο πρωτάθλημα.




Άξιζε κάτι παραπάνω! Ο Άρης πήρε νίκη στο γήπεδό του μετά από 4 μήνες χάρη σε ένα γκολ του Ματίγια στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, μια νίκη που σαφώς και δεν άξιζε αφού η Λαμία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του 2ου ημιχρόνου.


5η συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα για τους κυανόλευκους οι οποίοι παραμένουν στην 14η θέση και τους 11 βαθμούς μετά από 15 παιχνίδια!


Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι για τις δύο ομάδες όπου θα έλεγε κανείς πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, ο Άρης πήρε σπουδαίο τρίποντο, καθηλώνοντας την ομάδα μας στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πολύ κακό το 1ο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες με την Λαμία να μπαίνει πιο δυνατά στην επανάληψη και να χάνει μάλιστα αρκετές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι,




Ξεχάστηκε ήδη το 1ο ημίχρονο!


Αγωνιστικά το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό από πλευράς θεάματος και ευκαιριών, γεγονός που το μαρυτρά και η μοιρασμένη κατοχή (54-46) όσο και η μόλις μία τελική φάση . Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά στο 10′ με τον Δεληζήση να πιάνει μια κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια η οποία δεν απείλησε τον Σαράνοφ. Η πιο κλασσική στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για τον Άρη με τον Βέλεθ με κεφαλιά από κόρνερ του Ματίγια να αναγκάζει τον Σαράνοφ σε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Ότι πιο αξιόλογο είχε να παρουσιάσει η Λαμία στα πρώτα 45 λεπτά ήταν μια σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου στο 29′ στη καρδιά της άμυνας του Άρη με τον Καραμάνο να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας. Τίποτα το αξιόλογο στα εναπομείναντα λεπτά του 1ο ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το 0-0.




Πιο επιθετική η Λαμία στην επανάληψη


Στο 57′ οι κυανόλευκοι άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Μπερτόλιο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Κουέστα με διπλή προσπάθεια να μαζεύει την μπάλα. Η Λαμία απείλησε ξανά με τον Μπερτόλιο ο οποίος σούταρε στη κίνηση από καλή θέση εντός περιοχής, με τον Κουέστα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 70′ και πάλι η Λαμία στο προσκήνιο με τον Μπερτόλιο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν σημάδεψε σωστά, με τον Μπαράλες στην αμέσως επόμενη φάση να φτάνει μια ανάσα από το 0-1 ο οποίος μετά από σέντρα ακριβείας του Επστάιν πέφτοντας δεν πλάσαρε σωστά. Στο 74′ ένα σουτ του Ντιγκινί κόντραρε στο σώμα του Μπερτόλιο και δεν απείλησε την εστία του Σαράνοφ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή τρία λεπτά αργότερα με τακουνάκι να στέλνει τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας. Στην επόμενη φάση μάλιστα ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γιουνές έπειτα από γύρισμα του Ντιγκινί να πλασάρει εκτός εστίας στην κλασσικότερη στιγμή των γηπεδούχων στην επανάληψη.



Ο Μάκης Χάβος βλέποντας τους γηπεδούχους να αυξάνουν την πίεσή τους και την ομάδα του να οπισθοχωρεί έριξε στο παιχνίδι τους Ασίγκμπα και Σκόνδρα στη θέση των Καραμάνου και Μπερτόλιο, πηγαίνοντας σε μια πολυπρόσωπη άμυνα. Ο Παυλίδης στο 90′ σούταρε με τον Ασίγκμπα να διώχνει λίγα εκατοστά μπροστά από την γραμμή της εστίας του Σαράνοφ. 


Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 92ο λεπτό από τον Ματίγια ο οποίος εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ, με την μπάλα να περνά πάνω από όλους και να καταλήγει στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σαράνοφ. 


Αυτό το 1-0 προβληματίζει ακόμη περισσότερο την Λαμία η οποία υποδέχεται την ερχόμενη Δευτέρα τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι do or die και για τις δύο ομάδες…



Συνθέσεις
Άρης (Σάββας Παντελίδης) Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Ιντζόγλου, Ματέο Γκαρσία, Βαλεριάνος, Γκάμα (12′ Μενέντεθ) (87′ Παυλίδης), Μαρτίνεζ (63′ Γιουνές), Ματίγια, Βέλεζ.


ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος) Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Μπερτόλιο (90′ Σκόνδρας), Καραμάνος (85′ Aσίγκμπα), Τομάς (63′ Επστάιν), Μπαράλες.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή