Νέα
Με στόχο τη πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Αγρίνιο
Την επιστροφή της στις νίκες θα ψάξει σήμερα στο Αγρίνιο η Λαμία με τους κυανόλευκους να μην έχουν γευτεί ποτέ στην ιστορία τους τη χαρά του τριπόντου στην έδρα του Παναιτωλικου


Με νωπή τη χαρά της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναιτωλικός και η Λαμία επιστρέφουν στη μάχη του πρωταθλήματος.
Ο Παναιτωλικός κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, ενώ η Λαμία θα είναι για τέταρτη φορά στη φάση αυτή, μάλιστα για τρίτη διαδοχική!
Ο Παναιτωλικός
Η ομάδα του Αγρινίου ξεκόλλησε από την τελευταία θέση με το τέλος του 2019, αλλά οι δύο ήττες με το νέο έτος την έφεραν 10 βαθμούς από την 12ηθέση, που είναι και θέση παραμονής. Βασικός στόχος πλέον είναι να μείνει πάνω από τον Πανιώνιο και να προσπαθήσει να πλησιάσει κάποια ομάδα.
Η νίκη είναι κάτι δύσκολο για τον Παναιτωλικό, καθώς και στο Κύπελλο με δύο ισοπαλίες με τον Πανιώνιο προκρίθηκε. Νίκησε για πρώτη και τελευταία φορά στο πρωτάθλημα πριν από τα Χριστούγεννα τον ΟΦΗ.
Έχει πετύχει μόλις τρία γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, σκοράροντας σε δύο από αυτά. Έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 11 γκολ.
Ο Παναιτωλικός εντός έδρας
Έχει πέντε ήττες, τις περισσότερες στο πρωτάθλημα μαζί με τον Πανιώνιο. Δεν είχε νίκη στα επτά πρώτα, μέχρι να νικήσει τον ΟΦΗ. Είναι η μοναδική νίκη του στα 12 τελευταία στην έδρα του, επεκτείνοντας και πέρσι.
Έχει σκοράρει μόνο σε ένα από τα πέντε τελευταία στην έδρα του, αυτό με τον ΟΦΗ. Δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα έξι τελευταία.
Ο Παναιτωλικός μαζί με τη Λαμία είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ακόμα προηγηθεί στο ημίχρονο σε κάποιο παιχνίδι της έδρας τους. Ο Παναιτωλικός έχει επτά ισόπαλα και δύο ημίχρονα που ήταν πίσω στο σκορ.
Η Λαμία
Η ομάδα της Φθιώτιδας απώλεσε το αήττητο της έδρας της την περασμένη Κυριακή από τον Ολυμπιακό. Έστω με αγωνιώδη τρόπο την Τετάρτη απέκλεισε τα Τρίκαλα και μπήκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα έξι τελευταία επίσημα, τέσσερα στο πρωτάθλημα. Από τις αρχές Νοέμβρη έχει παίξει 10 αγώνες πρωταθλήματος και 14 επίσημους, χάνοντας μόνο δύο, από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Δημιουργεί εντυπωσιακή παράδοση παίζοντας με ομάδες της περιφέρειας. Στη σεζόν έχει χάσει μόνο από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ μέσα στο 2019 είχε άλλη μια ήττα, τον Φεβρουάριο στην έδρα της από τον σημερινό της αντίπαλο τον Παναιτωλικό.
Στα τρία χρόνια που παίζει στην κατηγορία έχει μόνο τέσσερις ήττες από ομάδες της περιφέρειας, δύο από τον Παναιτωλικό και από μια από Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης.
Η Λαμία εκτός έδρας
Αφού έχασε και τα τέσσερα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της, έκανε μόνο μια ήττα στα πέντε τελευταία, αυτή από τον Παναθηναϊκό. Έκανε ακόμα δύο νίκες σε Λάρισα και Νέα Σμύρνη, ενώ έχει και δύο ισοπαλίες, από Άρη και Ατρόμητο.
Στο Αγρίνιο δίνει το 40ο παιχνίδι της εκτός έδρας για τη Super League, έχοντας ως τώρα επτά νίκες, 13 ισοπαλίες και 19 ήττες.
Μεταξύ τους
Ο Παναιτωλικός δεν έχει χάσει από τη Λαμία στους πέντε αγώνες που έχουν δώσει για τη Super League. Για να βρει κανείς νίκη της Λαμίας, πρέπει να γυρίσει 15 χρόνια πίσω, όταν για την Γ’ Εθνική νικούσε με 1-0 (90’ σουτ Επίσκοπος).
Τον Οκτώβρη ο Παναιτωλικός πήρε στη Λαμία τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα με το 0-0, ενώ εκεί είχε νικήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2019 με 2-0, χαλώντας τότε στη Λαμία το εντυπωσιακό σερί τεσσάρων νικών που είχε στην έδρα της.
Το περσινό 2-2 στο Αγρίνιο είχε εντυπωσιακή εξέλιξη μέχρι το τέλος, ενώ και η προπέρσινη νίκη του Παναιτωλικού ήταν δύσκολη και επιτεύχθηκε με πέναλτι του Μοράρ στο 75’.
Η Λαμία έχει πετύχει τέσσερα γκολ στα παιχνίδια τους, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός επτά, τα τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο.
Επίσης και ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως η Λαμία σε συνολικά 7 παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναιτωλικό εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει ποτέ να αποδράσει με το τρίποντο!
Πρόσωπα
Ο Απόστολος Μάντζιος έχει βρεθεί στο Αγρίνιο ως προπονητής πέντε φορές για το πρωτάθλημα.
Έχει χάσει τις τέσσερις, την τελευταία μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο με 5-0, ως προπονητής του Πανιωνίου. Η μοναδική του νίκη ήταν τον Μάρτιο του 2015, όταν ως προπονητής του Λεβαδειακού νικούσε 1-0.
Ο Μάκης Χάβος βρέθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του στον Παναιτωλικό και θέλει μια ακόμα νίκη για να φτάσει τις 50 σε πρωταθλήματα στον πάγκο του.
Η προϊστορία
B’ Eθνική : 1978-1979 Παναιτωλικός – Λαμία 1-0, Λαμία – Παναιτωλικός 0-0
Β’ Εθνική : 1979-1980 Παναιτωλικός – Λαμία 4-1, Λαμία – Παναιτωλικός 2-0
Γ’ Εθνική : 1987-1988 Παναιτωλικός – Λαμία 3-0, Λαμία – Παναιτωλικός 4-1
Γ’ Εθνική : 13-11-2004 (6η αγωνιστική) Παναιτωλικός – Λαμία 2-0 (31′ Ζαπαντιώτης, 60′ Ζουρούδης) , 13-03-2005 Λαμία – Παναιτωλικός 1-0 (90+1′ Επίσκοπος)
Γ’ Εθνική : 14-09-2008 (1η αγωνιστική) Λαμία – Παναιτωλικός 0-0, Παναιτωλικός – Λαμία 3-0 α.α (18η αγωνιστική)
Super League:22.04.2018: Παναιτωλικός – Λαμία 1-0 (75′ Μοράρ – πεν)
Super League:24.09.2018: Παναιτωλικός – Λαμία 2-2 (27’ σουτ Μάζουρεκ, 88’ σουτ Μανά – 74’ σουτ Επστάιν, 90’ σουτ Αντέτζο)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Η Λαμία θέλει το 4×4, τα Τρίκαλα ψάχνουν τη μεγάλη έκπληξη


Η αγωνιστική δράση επιστρέφει στη Λαμία, όπου σήμερα (12/10, 16:00) ο τοπικός ΠΑΣ Λαμία υποδέχεται τον Α.Ο. Τρίκαλα στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος”, σε ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Οι “κυανόλευκοι” του Λάκη Παπανικολάου, μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημά τους. Μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (9 βαθμοί, 9-5 γκολ), η Λαμία δείχνει συνέπεια, αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρη πρόθεση να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Από την άλλη πλευρά, ο Α.Ο. Τρίκαλα φτάνει στη Φθιώτιδα με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι Θεσσαλοί προέρχονται από σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Α.Ε. Λευκίμμης (2-0), αποτέλεσμα που τους έφερε στους 4 βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις (3-2 γκολ). Η ομάδα του Nίκου Θεοδοσιάδη δείχνει να βρίσκει ρυθμό και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις.
Βαθμολογία (πριν την 5η αγωνιστική):
2η Λαμία: 3 αγώνες – 9 βαθμοί (9-5 γκολ)
8ος Α.Ο. Τρίκαλα: 3 αγώνες – 4 βαθμοί (3-2 γκολ)
Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Λαμία θέλει να παραμείνει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Αστέρα Σταυρού, ενώ τα Τρίκαλα αναζητούν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει ώθηση τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Γυναικεία Ομάδα: Πρεμιέρα εκτός έδρας με Ήρα Διρφύων Μεσσαπίων / Το πλήρες πρόγραμμα
-
Δύο τερματοφύλακες από τη Λαμία στους «αιώνιους»: Μια ιστορική στιγμή για το φθιωτικό ποδόσφαιρο
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία
-
Γυναικεία Ομάδα: Φιλική ήττα από τις Ελπίδες Καρδίτσας
-
Νίκη πριν τη Λαμία για τον ΑΟΤ! – Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής