Νέα
Σαν Σήμερα: Από την ήττα στην Κύμη, στο τρίποντο με τον ΟΦΗ


Αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια έχει δώσει κατά το παρελθόν ο ΠΑΣ Λαμία στις 8 Δεκεμβρίου…
Κύμη – Λαμία 2-0
Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής τη σεζόν 2013-14 γνώρισε η ομάδα του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 σαν σήμερα, στο γήπεδο της Κύμης από την τοπική ομάδα με σκορ 2-0.
Ωστόσο παρέμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ένα βαθμό μπροστά από την Κύμη.
Απέναντι σε μια Κύμη με «μηδέν» παθητικό μέχρι τότε στο πρωτάθλημα και έναν τερματοφύλακα να κάνει μεγάλες επεμβάσεις, η Λαμία αν και προσπάθησε, δεν τα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε νωρίς, μόλις στο 6ο λεπτό.
Σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε και άτυχη μιας και έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει γκολ έχοντας σε αρκετό διάστημα την υπεροχή στο ματς, αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη.
Στο 6΄ έγινε το 1 – 0 για τους γηπεδούχους με κεφαλιά από κοντά του Φαρούκ.
Στο 11΄ο Κιπτίου έκανε μια καλή κεφαλιά που έδιωξε σε κόρνερ ο Πάππος.
Στο 35΄ένα καλό δυνατό σουτ του Διαμαντίδη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πάππος
Στο 46΄μια πολύ καλή κεφαλιά του Ζλατκόφσκι διώχνει σε κόρνερ ο Πάππος.
Στο 54΄ έγινε το 2 – 0 με σουτ του Πασκούλεφ μέσα από τη περιοχή.
Στο 75΄ένα σουτ του Μαλισσόβα, μετά από κόρνερ του Διαμαντίδη, πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 78΄ακόμη ένα σουτ του Διαμαντίδη από καλή θέση αλλά ο Πάππος έδιωξε σε κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ένα τετ – α – τετ του Κόλεφ, χωρίς αποτέλεσμα μιας και τον σταματά και πάλι ο Πάππος.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Παπαγεωργίου με βοηθούς τους Δανέζη και Κοσμά.
Για τις δύο ομάδες αγωνίστηκαν:
Α.Ο. ΚΥΜΗΣ: Πάππος, Κοκκάλας (50΄λ.τ. Κόκκος), Πασκούλεφ (80΄Φωτιάς), Καρατζάς, Τσικτσίρης, Κραβαρίτης, Τσιάτσιος, Δήμου, Μπλατσιώτης, Φαρούκ, Μήτρου (69΄Τσομπάνης)
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: Φιρινίδης, Παπαστεργίου, Κοντοχρήστος (82΄Κουτρουμάνος), Μκρτσιάν, Γόγολος (67΄Ταμάμης), Παπαδήμας, Αντωνίου (53΄Μαλισόβας), Ζλατκοφσκι, Κόλεφ, Διαμαντίδης, Κιπτίου
ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στην Λαμία στις 8 Δεκεμβρίου 2014 με το οποίο έκλεισε το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Football League.
Η Λαμία επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου με γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν μόλις στο 5′ να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Διαμαντόπουλου που εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπλάζιτς. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που δεχόταν εντός έδρας η Λαμία. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου κράτησε μέχρι το τέλος του 1ου μέρους σχετικά εύκολα αυτό το 1-0 και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να γυρίσει την κατάσταση. Στο 54′, στην πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος, ο Βασιλόγιαννης με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Η πίεση της Λαμίας έγινε ασφυκτική τα επόμενα αλλά δεν κατάφερε να χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία…
Όλα αυτά μέχρι το 88′, όταν ο Μπιτάνγκ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Ολυμπιακό Βόλου με 10 ποδοσφαιριστές. Στα λεπτά που απέμεναν η Λαμία τα έπαιξε όλα για όλα, ανέβηκε όλη μπροστά και στο 92′ ο Γκούρμα κέρδισε πέναλτι από τον Μακρυδημήτρη, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στη Λαμία, ενώ παράλληλα την κράτησε μόνη πρώτη στην κορυφή του Βορείου ομίλου, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την Ζάκυνθο.
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Λεάντρο, Ρεπετσάς, Καμαρά, Βασιλόγιαννης, Γιενγκά (85′ Χαϊκάλης), Μουμίν (64′ Αντωνόπουλος), Νεόφυτος (56′ Φράγκος), Γκούρμα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Κούτσης): Κασμερίδης, Ζερης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Μπιτάνγκ, Μέζα (89′ Μπάρμπας), Μαρτίνεθ (75′ Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος, Θέος (64′ Κούτσι), Ρόκας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΤCH REPORT ΤΟΥ LAMIARA.GR ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ΛΑΜΙΑ ΟΦΗ 2-1

Η Λαμία συνέχισε σε θετική τροχιά με τον Άκη Μάντζιο στην άκρη του πάγκου και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να κυνηγάει, έκανε μεγάλο come-back και πήρε τους τρεις βαθμούς για να φτάσει στους 17, σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν απέναντι στον ΟΦΗ.
Εξαιρετικό ήταν το παιχνίδι από τη στιγμή που ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο σκορ… Μέχρι εκείνο το σημείο οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που είχαν πιο σίγουρες ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο και δικαιώθηκαν με τον VAR, για την υπόδειξη πέναλτι στον Μάνο σε ανατροπή από τον Θεοδωρόπουλο. Με τον βοηθό να έχει σηκώσει λανθασμένα το σημαιάκι του στη φάση, ο πορτιέρε της Λαμίας βρίσκει χαμηλά τον αντίπαλό του προτού αυτός πλασάρει και είναι πέναλτι.
Από την άσπρη βούλα ο Ναμπί σκόραρε αλλά αμέσως ένιωσε το σφίξιμο στο δεξί πόδι και αποχώρησε αναγκαστικά! Στη θέση του πέρασε ο Στάικος για το χώρο του κέντρου, όμως, η ομάδα του Άκη Μάντζιου αντέδρασε, άρχισε να πιέζει ψηλά, ο κόουτς άρχισε να δοκιμάζει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο αλλάζοντας Ρόμανιτς και Καραμάνο, έβγαλε τον Ντελ Πίνο για να βάλει τον Βασιλόγιαννη κι έκανε τη μεγάλη διαφορά.
Ο νεοεισελθών ήταν εκείνος που στο φινάλε του πρώτου μέρους κέρδισε το πέναλτι από τον Κοροβέση και ο Τουράμ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.
Η Λαμία πάτησε καλύτερα στο γήπεδο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στην υπεροχή της στο χορτάρι βρήκε δεύτερο γκολ!
Στο 59ο λεπτό, ο Καραμάνος βγήκε ωραία από αριστερά, γέμισε στην περιοχή, η άμυνα των Κρητικών απομάκρυνε έχοντας την πίεση του Τουράμ, όμως, ο Δημούτσος βρήκε τη μπάλα στρωμένη στο δεξί του πόδι και πλάσαρε δυνατά για το 2-1 και την ανατροπή από πλευράς γηπεδούχων.
Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να φτιάξει τίποτα, δεν μπορούσε να παίξει από τον άξονα όπου είχε παρατηρηθεί αδυναμία έναντι των χαφ της Λαμίας και στα τρεξίματα και τις προσπάθειές του ο Μάνος δεν μπορούσε να έχει περισσότερες βοήθειες. Μάλλον εύκολα ήρθε η νίκη για τους κυανόλευκους, που στο 81′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τουράμ με δεξί σουτ από γύρισμα του Βασιλόγιαννη…
Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Ρόμανιτς (83′ Τζανετόπουλος), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Τουράμ, Ντελ Πίνο (36′ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (90′ + 3′ Σάλιακας)
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν (66′ Κουτρουμπής), Κοροβέσης, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μάνος, Ναμπί (13′ Στάικος), Σεμέντο
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ MATCH CENTER TOY LAMIARA.GR ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Η Λαμία θέλει το 4×4, τα Τρίκαλα ψάχνουν τη μεγάλη έκπληξη


Η αγωνιστική δράση επιστρέφει στη Λαμία, όπου σήμερα (12/10, 16:00) ο τοπικός ΠΑΣ Λαμία υποδέχεται τον Α.Ο. Τρίκαλα στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος”, σε ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Οι “κυανόλευκοι” του Λάκη Παπανικολάου, μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημά τους. Μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (9 βαθμοί, 9-5 γκολ), η Λαμία δείχνει συνέπεια, αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρη πρόθεση να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Από την άλλη πλευρά, ο Α.Ο. Τρίκαλα φτάνει στη Φθιώτιδα με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι Θεσσαλοί προέρχονται από σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Α.Ε. Λευκίμμης (2-0), αποτέλεσμα που τους έφερε στους 4 βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις (3-2 γκολ). Η ομάδα του Nίκου Θεοδοσιάδη δείχνει να βρίσκει ρυθμό και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις.
Βαθμολογία (πριν την 5η αγωνιστική):
2η Λαμία: 3 αγώνες – 9 βαθμοί (9-5 γκολ)
8ος Α.Ο. Τρίκαλα: 3 αγώνες – 4 βαθμοί (3-2 γκολ)
Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Λαμία θέλει να παραμείνει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Αστέρα Σταυρού, ενώ τα Τρίκαλα αναζητούν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει ώθηση τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία