Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Από ένα και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου

Στην 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League Λαμία και Λάρισα έμειναν στο 1-1 σε ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, ένα δοκάρι και δύο όμορφα γκολ.

Ο Τσούκαλος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας μέσα στο ΑΕL FC Arena στο 81ο λεπτό όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν αντίδραση και τρία λεπτά αργότερα έκαναν το 1-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, αποτέλεσμα το οποίο έκλεισε μια πετυχημένη σεζόν για τους κυανόλευκους.

Πλέον για την ομάδα μας θα ακολουθήσει ακόμη μια αναμέτρηση, αυτή της προσεχής της Τετάρτης με τον Φωκικό για την απονομή του Κυπέλλου στους πρωταθλητές Φωκίδας και στη συνέχεια ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Έτσι ξεκίνησαν


Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με το συνηθισμένο το τελευταίο διάστημα 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια είχαμε αλλαγή με τον Μελίσσα να παίρνει γάντια βασικού και από εκεί και πέρα οι Ασίγκμπα, Αναστασιάδης και Κουκόλης στην τριάδα της άμυνας, οι Παντελιάδης και Βασιλαντωνόπουλος στις πτέρυγες, Όμο και Μπουλούλης στα χαφ και τον Πίτι πίσω από τους προωθημένους Ακόστα και Βάντερσον.

Με σύστημα 3-5-2 και οι γηπεδούχοι της ΑΕΛ, με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Μόρα, Γιοβάνοβιτς και Γκόικοβιτς στην αμυντική τριπλέτα, τους  Μασούρα δεξιά και Μλαντένοβιτς αριστερά, Φατιόν, Μιλοσάβλειβιτς και Αγκάνοβιτς στα χαφ, και τους Ντέλετιτς και Ναζλίδη στην κορυφή.

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο


Στο 1ο λεπτό ο Πίτι επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ με τους γηπεδούχους να απαντούν στο 3′ με την Αγκάνοβιτς να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον Ναζλίδη να μην προλαβαίνει την προβολή για το 1-0. Στο ο Ντέλετιτς ταλαιπώρησε τον Ασίγκμπα, έβγαλε και τη σέντρα με τον Παντελιάδη να διώχνει ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Θεοδωρόπουλος είπε όχι σε σουτ του Βασιλαντωνόπουλο. Στο 16′ λεπτό ο Ντέλετιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Αναστασιάδης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 26ο λεπτό η Λαμία είχε μια καλή στιγμή με τον Πίτι να εκτελεί ένα κερδισμένο φάουλ και τον Αναστασιάδη να πιάνει την κεφαλιά, η οποία ωστόσο δεν απείλησε τον Θεοδωρόπουλο με την ΑΕΛ να απαντά και πάλι με τον Ντέλετιτς να βγάζει ωραία για τον Αγκάνοβιτς ο οποίος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 33ο λεπτό και πάλι οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση με τον Αγκάνοβιτς να το εκτελεί και τον Πίτι να διώχνει τον κίνδυνο από την άμυνα του. Ο Μπάμπης Τεννές είδε τον Κουκόλη να μην μπορεί να συνεχίσει και για το λόφο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πριντέτα στο 41ο λεπτό. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Ντέλετιτς εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Μελίσσα να διώχνει με τα ακροδάχτυλα διατηρώντας το 0-0.

Το ταμείο του ημιχρόνου


Ισορροπημένο παιχνίδι για τις δύο ομάδες με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και τις ευκαιρίες και την Λαμία από την άλλη να έχει και αυτή τις δικές τις καλές στιγμές στην αναμέτρηση. Σε μια από αυτές στο 37ο λεπτό αν ο Βάντερσον είχε πιο καθαρό μυαλό ίσως είχε στείλει την Λαμία με προβάδισμα στα αποδυτήρια του AEL FC Arena. Καλό πρώτο ημίχρονο από τον Κώστα Μπουλούλη ο οποίος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ενώ θετικός μετά από αρκετό καιρό και ο Νόε Ακόστα, χωρίς ωστόσο να δίνει το κάτι παραπάνω. Από την άλλη ο Πριντέτα στα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να δει και την κίτρινη κάρτα!

Τελικές, δοκάρι και δύο γκολ στην επανάληψη


Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν χωρίς τον Βάντερσον ο οποίος στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο Νίκος Τσούκαλος, στην δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα μας. Στο 49′ η Λαμία έφτασε κοντά στο γκολ όμως την έξυπνη εκτέλεση του Πίτι σταμάτησε ο Θεοδωρόπουλος με τις γροθιές ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός έβγαλε ωραία τον Τσούκαλο ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να λέει και πάλι όχι. Στο 52′ και πάλι η Λαμία απείλησε με τον Πίτι να σουτάρει από τα 35 περίπου μέτρα και αριστερά και την μπάλα να περνά λίγο άουτ στην τρίτη καλή στιγμή σε διάστημα έξι λεπτών.

Στο 58΄ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0 με τον Ντέλετιτς να κάνει το μπάσιμο από τα δεξιά, έκανε και το σουτ με τον Μελίσσα να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας και στη συνέχεια τον Αναστασιάδη να απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Στο 69΄ ο Ντέλετιτς είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Μασούρα, αυτός σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης επιχείρησε μια παράλληλη σέντρα από δεξιά για τον Λεοζίνιο όμως ο Μελίσσας βγήκε και μάζεψε. Ο Ναζλίδης στο τελευταίο του παιχνίδι με τους βυσσινί βγήκε και αποθεώθηκε από τους φίλους των γηπεδούχων στο 72ο λεπτό,ενώ στο 78′ οοι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μλαντένοβιτς.

Ωστόσο η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 81′ με τον Τσούκαλο, όταν ο Ακόστα βγήκε στη κόντρα, το πλασέ του απέκρουσε αρχικά ο Σουλούκος και στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Τσούκαλο, αυτός άδειασε τον Μόρα και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεσα απάντηση αφού στο 84′ και μετά από σέντρα του Λεοζίνιο από τα δεξιά ο Ντέλετιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-1. Στα τελευταία της συνάντησης τίποτα δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη νέα σεζόν

Oι συνθέσεις:


ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος (67′ Σουλούκος), Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Γκόϊκοβιτς, Μλαντένοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης(72′), Αγκάνοβιτς (58′ Λεοζίνιο), Ντέλετιτς

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης (41′ Πριντέτα), Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλλος, Όμο, Μπουλούλης, Πίτι, Ακόστα (Μπούντνικ), Βάντερσον (46′ Τσούκαλος)

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αποχαιρέτησε με ήττα το πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Λαμία!

aek-lamia-arthrou

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague, ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε για τελευταία φορά φέτος στην OPAP Arena με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Με δύο γκολ σχεδόν ίδια στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο τέλος του δευτέρου 45λεπτου, ο ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε με 3-0 σκορ από την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και απείλησε μόλις στο 2′ με κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς που ξεκίνησε ακριβώς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να ελέγχει τον ρυθμό, να έχει ένταση αντλώντας δύναμη από την εξέδρα που πίστευε στον τίτλο.

Η Ένωση κυριαρχούσε, έψαχνε το γκολ και στο 13′ είχε νέα καλή στιγμή με τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος σούταρε με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Και στο 20′ ήρθε το γκολ με τον Κροάτη άσο, Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.

Ο Κροάτης έφυγε εξαιρετικά στον κενό χώρο, ο Άμπραμπατ είδε την κίνησή του, εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο άουτ και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία. Ο «Λιούμπο» με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ που σ’ αυτό το χρονικό σημείο ήταν πρώτη, από τη στιγμή που το Άρης – ΠΑΟΚ ήταν στο 0-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 26′ άγγιξε το 2ο γκολ με τον Λιούμπιτσιτς. Έπειτα από σέντρα του Άμραμπατ και κεφαλιά-πάσα του Τσούμπερ, ο Κροάτης σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Χατζηεμμανουήλ τον νίκησε με εντυπωσιακή επέμβαση!

Η ΑΕΚ έψαχνε με τρομερή ορμή το 2-0 με τον Τσούμπερ στο 28′ να είναι αυτός που δεν κατάφερε να νικήσει τον Χατζηεμμανουήλ. Βάσει εικόνας η δουλειά για την ΑΕΚ είχε, πλέον, γίνει και άπαντες είχαν το αυτί τους και το μυαλό τους στο «Βικελίδης» και στην αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ, όπου ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγούνταν από το 30′ με γκολ του Μπράντον Τόμας.

Η Ένωση δεν πτοούνταν παρά τα κακά νέα από το «Βικελίδης» και στο 40′ ουσιαστικά «καθάριζε» το ματς με τον πλέον δραστήριο παίκτη της, τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Λιβάι βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Άμραμπατ, βρήκε τον Ελβετό, ο οποίος αμαρκάριστος, δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0!

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου με την ΑΕΚ, πλέον, να αναμένει τα νέα από το «Βικελίδης» και το Άρης – ΠΑΟΚ.

Ματς «άντε να τελειώνουμε» στο β’ ημίχρονο

Με την έναρξη του β’ μέρους η OPAP Arena πήρε… φωτιά. Όχι, δεν είχε σκοράρει η ΑΕΚ, είχε ισοφαρίσει ο Άρης τον ΠΑΟΚ και πλέον η Ένωση ισοβαθμούσε με τον «δικέφαλο του Βορρά» και έπαιρνε τον τίτλο.

Το 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια παρέμενε με την ΑΕΚ να απειλεί στο 53′ για το 3-0 με σουτ του Λιβάι Γκαρσία. Πλέον ουδείς ασχολούνταν με το τι γίνεται στην OPAP Arena… Άπαντες ήταν με τα κινητά στο χέρι ή άκουγαν ραδιόφωνο για το τι γίνεται στο «Βικελίδης». Υπήρχαν στιγμές που στο γήπεδο ακουγόταν μόνο η Original 21.

Και στο 62′ η Νέα Φιλαδέλφεια «πάγωσε». Δεν ακουγόταν… κιχ με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ είχε ανακτήσει το προβάδισμα με τον Τάισον. Στο 65′ ο Πόνσε έκανε το 3-0, η Νέα Φιλαδέλφεια ζωντάνεψε ξανά, αλλά το γκολ, εν τέλει, δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Γιόνσον στον Τερεζίου.

Πλέον το ματς ήταν… αγγαρεία. Ήταν ένα παιχνίδι «άντε να τελειώνουμε» με όλους να έχουν μυαλό μόνο στο «Βικελίδης». Εξαίρεση σ’ αυτό το σκηνικό ένα εξαιρετικό σουτ του Ελίασον στο 78′ που έβγαλε ο πορτιέρε της Λαμίας.

Η ΑΕΚ βρήκε, τελικά, και 3ο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Σιμάνσκι, χωρίς αυτό να αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου, με την Ένωση να ολοκληρώνει την σεζόν με νίκη, με γκολ του αρχηγού της, αλλά χωρίς τίτλο από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ επικρατούσε με 1-2 στο «Βικελίδης» του Άρη. Ένα ματς που πήρε η ΑΕΚ, δεν είχε σημασία, όμως εκείνο που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι σίγουρα η αποθέωση του Ματίας Αλμέιδα από τον κόσμο της Ένωσης.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (46’λ.τρ. Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (62′ Ελίασον), Λιούμπισιτς (67′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (62′ Πόνσε).

Λαμία (Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (86′ Κορνέζος), Σαντάνα (86′ Σιμόν), Τζανδάρης, Σλίβκα, Λέικ (46′ Νούνιες), Μάλτσι (74′ Τσούκαλος), Τερεζίου (67′ Μαρτίνεθ).

Διαιτητής: Κροχ

Βοηθοί : Χουμελγκάρντ, Βόλενμπεργκ

VAR : Ράνσεν, Νικολακάκης

Κίτρινες κάρτες:45′ Σαντάνα

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή