Νέα
Το scouting report του Παναιτωλικού
Μια παραδοσιακή δύναμη της Επαρχίας, μια ομάδα που αποπνέει υγεία και ανταγωνισμό σε μια δύσκολη περίοδο για την ίδια… Αυτός είναι ο Παναιτωλικός, ο επόμενος αντίπαλος της Λαμίας.
Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί των Αγρινιωτών (1-3 στο Αγρίνιο), και εκεί άρχισαν οι πρώτε κουβέντες για αντικατάσταση του Μάκη Χάβου. Ούτε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς (1-1), αλλά την επόμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Λάρισα ήρθε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Με μια πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε με 3-1 την ομάδα του Αλέξη Κούγια, κοιτάζοντας με αισιοδοξία τη συνέχεια.
Κακό κλείσιμο της χρονιάς
Στον τελευταίο μήνα του χρόνου, η ομάδα μας πήρε μέσα από τα χέρια του Παναιτωλικού την νίκη μέσα στο ΔΑΚ (2-2 από 0-2), με τον Μάκη Χάβο να δείχνει ότι μετράει μέρες στον πάγκο. Το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Αγρίνιο (1-4) επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με την λευκή ισοπαλία στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (0-0) να είναι ένα από τα τελευταία ματς του Έλληνα τεχνικού στο Αγρίνιο.
Άφιξη Δέλλα, αντιστροφή κλίματος
Οι ήττες από την ΑΕΚ (1-4 και 0-4) σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο ξεχείλισαν το ποτήρι στις σχέσεις Χάβου και Παναιτωλικού, με τον Τραϊανό Δέλλα να έρχεται για να σώσει τους Αγρινιώτες. Στο πρώτο του παιχνίδι, μάλιστα πέρασε με 0-1 από την έδρα του εκπληκτικού φέτος, Ατρομήτου. Στη συνέχεια έχασε τη νίκη στις λεπτομέρειες κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο (0-1) με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στα τελευταία λεπτά.
Σερί νικών, σώθηκε εύκολα η κατηγορία
Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε για λίγο από την ήττα στη Λεωφόρο (0-0), όμως ήταν διακριτό ότι η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο. Συνέτριψε τον Πλατανιά με 3-0 στο Αγρίνιο, ενώ η νίκη που ουσιαστικά έσωσε την ομάδα ήταν αυτή κόντρα στον Λεβαδειακό με 1-2. Η επικράτηση επί της Κέρκυρας στο Αγρίνιο με 1-0 έδωσε συνέχεια στο σερί και τις καλές εμφανίσεις της ομάδας του Δέλλα.
Εκτός διεκδίκησης της πέμπτης θέσης
Στον τελευταίο επεισοδιακό μήνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, φάνηκε ότι πολλές ομάδες βγήκαν εκτός ρυθμού. Μια από αυτές ήταν και ο Παναιτωλικός, που σταμάτησε το σερί νικών που είχε φτιάξει. Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 2-1 στην Ριζούπολη, ενώ και η Ξάνθη έγινε κακός μπελάς για τους Αγρινιώτες, καθώς μετά και την νίκη στον πρώτο γύρο, νίκησε και στην Θράκη με 1-0. Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ (1-0) έσβησε τις όποιες σκέψεις για κίνδυνο υπήρχαν στο Αγρίνιο. Τελευταίο παιχνίδι πριν το κυριακάτικο στο ΔΑΚ ήταν αυτό στο AEL FC ARENA, όπου η ομάδα του Δέλλα γνώρισε την ήττα με 4-2, έχοντας βέβαια πολλά παράπονα από τη διαιτησία.
Η πορεία στο Κύπελλο
O Παναιτωλικός στο Κύπελλο κληρώθηκε στον 6ο όμιλο με αντιπάλους την Ξάνθη, τον Πανσερραϊκό και τον Εργοτέλη. Κατετάγη δεύτερος, χάνοντας στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 στην Ξάνθη, επικρατώντας όμως του Πανσερραϊκού (2-0 στο Αγρίνιο) και του Εργοτέλη (5-0 στην Κρήτη). Στους “16” έπεσε πάνω στην ΑΕΚ, η οποία πέρασε άνετα με δύο νίκες (0-4 στο Αγρίνιο, 1-0 στο ΟΑΚΑ), αποκλείοντας τους Αγρινιώτες από τη συνέχεια του θεσμού.
O τρόπος παιχνιδιού
Ο Δέλλας παρατάσσει την ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κυριακίδη στο τέρμα, τους Μιχάϊ, Χαντάκια στα στόπερ, και τους Γιαννιώτη – Μαρινάκη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στο κέντρο τοποθετούνται οι Μπράβο και Μάρκος Πάουλο, με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να συμμετάσχει λόγω της κόκκινης που δέχτηκε στο ματς με την Λάρισα (λογικά τη θέση του θα πάρει ο Ντάνι Μπεχαράνο). Αριστερά παίζει ο Ρόσα, δεξιά ο Κλέσιο, με τον Μάζουρεκ να παίζει ως δεκάρι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Βλάντ Μοράρ.
Ο MVP
Ήρθε φέτος το καλοκαίρι από τη Ρουμάνικη Βιτορούλ, και με τις εμφανίσεις του δίκαια παίρνει τον τίτλο του MVP για τον φετινό Παναιτωλικό. Ο Ρουμάνος επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 8 γκολ στο Πρωτάθλημα, πληγώνοντας τους Ατρόμητο, ΠΑΣ, Λάρισα, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Λεβαδειακό (δις). Σίγουρα τα γκολ του έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς στους Αγρινιώτες, που λογικά το καλοκαίρι θα δεχτούν προτάσεις για τον πρώτο τους σκόρερ.
Ο προπονητής
Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου,που μόνο σεβασμό και δέος μπορεί να προσδώσει. Ο λόγος για τον Τραϊανό Δέλλα, που ανέλαβε την ομάδα του Αγρινίου στα μέσα της σεζόν, και κατάφερε να τη σώσει άνετα, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 από ότι φαίνεται θα κάτσει και τη νέα σεζόν, έχοντας την αποστολή να χτίσει τον Παναιτωλικό της περιόδου 2018-2019.
To παιχνίδι του πρώτου γύρου
Στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, Λαμία και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με το θέαμα να αφήνει ικανοποιημένους τους φιλάθλους της ομάδας μας. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ρόσα, όταν ο Μαρινάκης έκανε το σουτ στο δοκάρι, και ο Πορτογάλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ωραία αντεπίθεση, ο Μοράρ έδωσε υπέροχα στον Ντίας, με τον Αργεντινό να γράφει το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας βγήκε μπροστά, ο Καραγιάννης έδωσε στον Ακόστα και αυτός μείωσε για την ομάδα μας. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, γίνεται κόρνερ για την ομάδα μας, ο Ασίγκμπα παίρνει την πρώτη κεφαλιά, ο Μπλάζιτς την δεύτερη, με τον Βουό να ισοφαρίζει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Νέα
Στουρνάρας: “Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια στον ΠΑΣ Λαμία”


Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής του ΠΑΣ Λαμία πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Στουρνάρας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΟ Ελασσόνας και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε ευχόμενος «καλή φώτιση ανήμερα των Φώτων», τονίζοντας παράλληλα την επιθυμία του για καλή αρχή και ουσιαστική συνεργασία με όλους στον σύλλογο. Όπως υπογράμμισε, αυτή τη στιγμή το μοναδικό που έχει σημασία είναι ο ΠΑΣ Λαμία και η συνέχεια της ήδη πολύ καλής πορείας της ομάδας.
«Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετική αγωνιστική εικόνα και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Τόνισε επίσης ότι ο ΠΑΣ Λαμία διαθέτει ποιότητα, εμπειρία από συνεχόμενα χρόνια στην κατηγορία και πολύ καλές εγκαταστάσεις, οι οποίες επιτρέπουν ήρεμη και συγκεντρωμένη δουλειά με μοναδικό στόχο να παραμένει η ομάδα στις υψηλές θέσεις.
Ο Βαγγέλης Στουρνάρας στάθηκε στη μεγάλη διάρκεια της σεζόν, επισημαίνοντας πως απομένουν περίπου 14 αγώνες μαζί με τα play-off, κάτι που απαιτεί υπομονή, στήριξη και ενότητα από όλους: παίκτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμο. Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι πολυπαραγοντικό και έρχεται μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια.
Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΠΟ Ελασσόνας, ξεκαθάρισε πως οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΣ Λαμία ήταν απόλυτα κύριοι στη στάση τους, καθώς μιλούν μόνο με ελεύθερους προπονητές. Τόνισε ότι μέχρι και το Σαββατοκύριακο πριν την εξέλιξη ήταν κανονικά ενεργός στην ομάδα της Ελασσόνας και ότι η απόφασή του να αποχωρήσει βασίστηκε αποκλειστικά σε προσωπικούς λόγους.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον ΠΟ Ελασσόνας για τη στήριξη, ειδικά στη δεύτερη θητεία του, δηλώνοντας πως διατηρεί έντονα συναισθήματα για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πλέον τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ΠΑΣ Λαμία.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του ως προπονητής, τονίζοντας ότι στη Λαμία υπάρχουν οι σωστές βάσεις, το οργανωμένο προπονητικό τιμ και οι συνθήκες για να δουλέψει σωστά. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν κρίνονται όλα μόνο από το μέγεθος του σταφ ή τα μέσα, αλλά και από τις στιγμές, τις συνθήκες και τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας προπονητής, ειδικά όταν εργάζεται μόνος.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Αποκάλυψη: Δοκιμάζει παίκτη με εμπειρία από το Conference League ο ΠΑΣ Λαμία!
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | Ντότης στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Απέρριψα ομάδες Sl2 για τον ΠΑΣ Λαμία
-




Βρέττας On Fire / ΠΑΣ Λαμία – Πρόοδος Ρωγών 4-0
-




Μοιρασιά στο “Αθανάσιος Διάκος” / ΠΑΣ Λαμία – Τηλυκράτης 1-1
-




ΠΑΣ Λαμία 1964 – Πρόοδος Ρωγών: Στόχος η επιστροφή στις νίκες και η διατήρηση της κορυφής
-




Vid | Λ. Παπανικολάου: “Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα θέλαμε την έδρα μας”
-




ΠΑΣ Λαμία: Η ανάλυση του πρώτου γύρου | Vid
-




Γυναικεία Ομάδα : Με γκολ λύτρωση της Πόλλου στο 89’ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία!
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Εκτός έδρας στραβοπάτημα / Θεσπρωτός – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Το πανόραμα του Ομίλου και η επόμενη αγωνιστική
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία
-




Vid | To μάρς πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ Λαμία
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία

































