Ακολουθήστε μας
 

Match Center

ΠΑΣ – Ανατροπή – Παραμονή! / ΠΑΣ Γιάννενα – ΠΑΣ Λαμία 1-2!

Published

on

H Λαμία φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννενα στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής των Play Out, επικράτησε με 1-2 και ανατροπή επί του έτερου ΠΑΣ και πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την παραμονή της στην κατηγορία, 4 στροφές πριν το φινάλε και μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΛ όπου με νίκη κατακτά και μαθηματικά την παραμονή. Έφτασε τον Απόλλων Σμύρνης στους 30 βαθμούς η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου! Πρώτη νίκη της Λαμίας στα Γιάννενα!

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στον αγώνα με τα Γιάννινα, άλλαξε το σχήμα της ομάδας του σε τριάδα στην άμυνα. Από το 4-2-3-1 λοιπόν πήγαμε στο 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Επασί ενώ την τριάδα στην άμυνα αποτελούσαν οι Βύντρα, Τζανετόπουλος και Αντέτζο. Στα άκρα, από τα δεξιά ο Σκόνδρας και από τα αριστερά ο Μαρτίνεθ. Στο κέντρο είχαμε τον Τζανδάρη και τον Μπεχαράνο ενώ πιο μπροστά τους έπαιζε ο Μπιάρνασον. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Ντέλετιτς με τον Καραμάνο.

Από την άλλη ο Γιαννίκης επέλεξε τον Λοντίγκιν κάτω από τέρμα, τον Παντελάκη και τον Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας ενώ στα άκρα ήταν ο Οικονόπουλος και ο Πίρσμαν. Στο κέντρο ο Κάστρο, ο Καρτάλης και ο Ντομίνγκεθ ενώ στα άκρα της επίθεσης ο Μπρένερ και ο Ελευθεριάδης. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Μιλιντσεάνου.

Το ματς


Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Λαμία μόλις στο 4΄όταν ο Ντέλετιτς εκτέλεσε ένα φάουλ με γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου εκεί έγινε κάτοχος της μπάλας ο Τζανδάρης με τον μέσο της Λαμίας να σουτάρει αμέσως αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και έσωσε την ομάδα του. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στη συνέχεια της φάσης, ο Κάστρο έκανε κεφαλιά πάσα στον Ελευθεριάδη, με τον εξτρέμ των γηπεδούχων να είναι εκτός της περιοχής αλλά έκανε το γυριστό με συνέπεια ο Επασί που είχε απομακρυνθεί από την εστία του να τρέξει για να μπλοκάρει τη μπάλα λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του. Στη φάση αυτή, ο Γαλλοκαμερουνέζος γκολκίπερ χτύπησε στο δοκάρι στην προσπάθειά του να προλάβει τη μπάλα, ευτυχώς παρόλο αυτά δεν ήταν κάτι σοβαρό…

Ωραίο παιχνίδι είδαμε στα δέκα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να έχουν τη θέληση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο κάτι που έδωσε ρυθμό από την αρχή του ματς.

Μπρένερ κέρναγε…. Μπρένερ έπινε!


Δυστυχώς σε μία φάση όπου η ομάδα των Ιωαννίνων πίεσε ψηλά με τον Μπρένερ να αναγκάζει τον Μαρτίνεθ να διώξει τη μπάλα κόρνερ, ήρθε και το γκολ των γηπεδούχων. Ο Μπρένερ το κέρδισε, ο Μπρένερ σκόραρε. Ο Καρτάλης εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα έμεινε για κάποια δεύτερα στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ Λαμία και ο Αργεντινός με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 10΄λοιπόν και μετά από μία τεράστια ευκαιρία της ομάδας της Φθιώτιδας να σκοράρει, αυτός που βρήκε το γκολ ήταν ο γηπεδούχος ΠΑΣ, με τον πολύ κινητικό Μπρένερ… Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη όχι μόνο σκόραρε κόντρα στη Λαμία, αλλά αντιμετώπιζε με επιτυχία κάθε επίθεση της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίες από το γκολ και έπειτα ήταν με ανορθόδοξο τρόπο.

Επιπλέον, τα Γιάννινα απομάκρυναν την μπάλα από την περιοχή τους με ωραίο στρωτό ποδόσφαιρο, δίχως να την «πουλάει», κάτι που δεν επέτρεπε στη Λαμία να ανακτήσει εύκολα την κατοχής της μπάλας. Από το 11΄ και έπειτα, δηλαδή από τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ η ομάδα του Γρηγορίου, άρχισε τα λάθη και τις κακές συνεργασίες. Έδειχνε έτσι πως αιφνιδιάστηκε από τους γηπεδούχους με το γκολ, μιας και από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΣ Λαμία ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι, παίζοντας ψηλά.

Στο 23΄είχαμε την πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι και μάλιστα ήταν αναγκαστική. Ο Πίρσμαν, τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο νεαρός Πήλιος. Με αυτή την αλλαγή, ο Γρηγορίου επέλεξε να αλλάξει θέση στον Ντέλετιτς και από αριστερά που τον είχε τοποθετήσει αρχικά, τον πέρασε δεξιά έτσι ώστε να έχει αντίπαλο τον νεαρό ακραίο μπακ των Ιωαννίνων.

Ο καλός ρυθμός και το παιχνίδι πάνω-κάτω που είδαμε στα πρώτα λεπτά έδωσαν τη θέση τους στα σκληρά μαρκαρίσματα και το ψηλό παιχνίδι. Αυτό δυστυχώς δεν έδινε την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές να αναπτυχθούν σωστά με το θέαμα να είναι αρκετά κακό.

Σε μία κόντρα επίθεση της Λαμίας με τον Καραμάνο να έχει τη μπάλα, ο Έλληνας φορ προσπάθησε να βρει τον Ντέλετιτς που ανέβαινε δίπλα του, όμως ο Εραμούσπε του τράβηξε τη φανέλα, τον έριξε κάτω με αποτέλεσμα να καταλήξει η φάση με σουτ του πρώτου. Όμως, αντί ο διαιτητής Παπαπέτρου να γυρίσει τη φάση πίσω και να δώσει φάουλ και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των Ιωαννίνων, άφησε το ματς να εξελιχθεί. Από το VAR, ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Ένα σουτ του Μαρτίνεθ στο 37΄, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν, ήταν η καλύτερη φάση που είχε να παρουσιάσει η Λαμία μετά τη φάση του 3΄με το σουτ του Τζανδάρη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας δύο φάσεις και ένα γκολ, ενώ από την άλλη η Λαμία που μπήκε δυνατά στο ματς χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία στο 3΄με τον Τζανδάρη, άλλαξε εντελώς το πρόσωπό της μετά το τέρμα που δέχθηκε, έδειξε να αιφνιδιάζεται και δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να πιέσει και να απειλήσει ορθολογικά την αντίπαλη άμυνα.

 

To έφερε στα ίσια ο Τζανετόπουλος – Πήγε να γίνει μοιράιος


Η Λαμία μπήκε στην επανάληψη με συνταγή…πρώτου ημιχρόνου έχοντας την πρώτη καλή στιγμή, όμως αυτή την φορά στάθηκε πιο αποτελεσματική φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια  στο 47′ δια….κεφαλής Τζανετόπουλου  ο οποίος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντέλετιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-1! Ένα γκολ που είναι το πρώτο της καριέρας του σε επίπεδο Super League!

Η αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννενα ήταν άμεση αφού ένα λεπτό αργότερα από εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη, ο σκόρερ της Λαμίας, πήγε να γίνει μοιραίος καθώς πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Επασί. Μια φάση που παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα μας.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν συνεχώς την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννενα με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα και να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αργύρης Γιαννίκης έριξε στη μάχη τους Σάλιακα και Παμλίδη ανακατεύοντας την τράπουλα αφού έβλεπε πως τα πράγματα για την ομάδα του δεν κυλούσαν όπως ο ίδιος θα είχε σχεδιάσει.

Ανασταλτικός παράγοντας στις επιθέσεις των δύο ομάδων ήταν σαφώς οι άμυνες τους, που αμφότερες δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους να φτάσουν στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνούν χωρίς ουσία για τις δύο ομάδες.

Στο 62ο λεπτό Παμλίδης και Μιλιντσεάνου έπαιξαν το 1-2, ο πρώτος έκανε και το σουτ με τον Επασί να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Πήρε ρυθμό το ματς – Απάντησε στα δοκάρια με τον Ντέλετιτς η Λαμία


Από το 65ο λεπτό το ματς πήρε φωτιά με τις δύο ομάδες να αφήνουν χώρους και τις φάσεις να διαδέχονται εκατέρωθεν η μία την άλλη. Μία από αυτές ήταν και αυτή του 73ου λεπτού όπου η Λαμία απάντησε στα δοκάρια σε μία κλασσική ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο προβάδισμα. Ο Ντέλετιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ μετά από κεφαλιά του Καραμάνου, πλάσαρε τον Λοντίγκιν που έκανε έξοδο, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του ΠΑΣ Γιάννενα να απαντήσει στις ευκαιρίες με τον Παμλίδη να σουτάρει από τη γωνία της μικρής περιοχής και τον Επασί να λέει “όχι” και πάλι.

 

Το αίμα του πίσω ο Ντέλετιτς!


Το δοκάρι του Ντέλετιτς στο 73′ δεν έδειξε να επηρεάζει τον Σέρβο εξτρέμ, τον πείσμωσε θα έλεγε κανείς και ήταν αυτός που στο 82′ έδωσε το προβάδισμα στην Λαμία παίρνοντας το αίμα του πίσω για το δοκάρι. Η χρυσή αλλαγή του Μιχάλη Γρηγορίου, Θοδωρής Βασιλακάκης ήταν αυτός πού έβγαλε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την κάθετη στον Μίλος Ντέλετιτς ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα, την έφερε μπροστά και αυτή τη φορά δεν αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-2!

Ένα σουτ του Κάστρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν ήταν ικανό να αλλάξει τον ρους της αναμέτρησης με το 1-2 να είναι το τελικό σκορ και την Λαμία να φεύγει με τρεις πόντους που την φέρνουν μία αγωνιστική πριν την  παραμονή της στην κατηγορία!

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή