Νέα από Ελλάδα
ΠΣΑΠΠ: 4 Έλληνες στη Super League και 7 στη Super League 2


Αύξηση του ελληνικού στοιχείου στις ενδεκάδες θέλει στις επαγγελματικές ομάδες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσοφαιριστών-Ποδοσοσφαιριστριών.
Αναλυτικά η πρόταση του στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο ΠΣΑΠΠ στηρίζει την πρόταση για τη θέσπιση μίνιμουμ αριθμού ποδοσφαιριστών στις ενδεκάδες των επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας, οι οποίοι και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες (4 για το πρωτάθλημα της Super League 1 και 7 για το πρωτάθλημα της Super League 2).
Ο ΠΣΑΠΠ αισθανόμενος ευθύνη απέναντι στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζει την παραπάνω πρόταση, καθώς θεωρεί πως είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτέλεσμα για ένα καλύτερο μέλλον στο ποδόσφαιρο της πατρίδας μας.
Άλλωστε στο παρελθόν οι κορυφαίες πορείες των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιτεύχθηκαν με την συμμετοχή 8, 9 και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και 10 ποδοσφαιριστών στην 11αδα, που διατηρούσαν το δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες.
Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε πως στην περίοδο που ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες επίσημα (30/6) αγωνίστηκαν στην κανονική διάρκεια της πρώτης κατηγορίας 366 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 224 δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες, σε αντίθεση με τις αρχές του 2000, το χρονικό διάστημα δηλαδή που τοποθετήθηκαν οι βάσεις για το έπος του 2004, όπου η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική.
Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2003/04, λίγους μήνες πριν η Ελλάδα φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, αγωνίστηκαν 436 ποδοσφαιριστές και οι 326 είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες.
Το παραπάνω εύρημα αποδεικνύει περίτρανα πως στη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου υπήρχαν – εκτός από σπουδαίοι ποδοσφαιριστές – και οι κατάλληλες βάσεις, που δυστυχώς χρονιά με τη χρονιά συνεχώς γκρεμίζονται.
Μάλιστα η αγωνιστική περίοδος 2021/22 είναι η χειρότερη σε επίπεδο ποσόστωσης στη νέα χιλιετία, αφού μόλις το 38,8% των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην κανονική περίοδο της Super League 1 είχαν και δικαίωμα συμμετοχής στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα!
Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό δεκάδες ποδοσφαιριστές με δικαίωμα συμμετοχής στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, όπου μάλιστα πέτυχαν σπουδαία πράγματα.
Μόνο την τρέχουσα σεζόν 15 εξ’ αυτών κατέκτησαν έστω έναν τίτλο με την ομάδα που αγωνίζονταν, κάτι που αποτυπώνει περίτρανα πως στη χώρα μας υπάρχει πολύ ταλέντο και τεράστιες δυνατότητες που δυστυχώς και για διάφορους λόγους δεν αξιοποιούνται.
Είμαστε σίγουροι πως όλοι οι φορείς αποδέχονται το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν υπάρχει θέληση, παρά τα όποια νομικά εμπόδια προκύπτουν, μπορεί να δοθεί και η λύση που θα φέρει την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εξάλλου ο ΠΣΑΠΠ έχει αποδείξει επανειλημμένως πως βρίσκεται στη διάθεση όλων των κοινωνικών εταίρων και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Αντίπαλοι
Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα


Επεισοδιακό ήταν το ματς της Ελασσόνας στη Λαμία, που έληξε 1-1 και διατηρεί στην κορυφή την ομάδα της Λάρισας, στον Γ΄ όμιλο της Γ΄ Εθνικής, έχοντας την ευκαιρία τη Μ. Τετάρτη (8/4) εντός με τον Αστέρα Σταυρού να πάρει το πρωτάθλημα και να μπει στη γ΄ φάση, διεκδίκησης ανόδου στη Super League 2.
Στο 72΄ υπήρξε διακοπή περίπου 6 λεπτών, με τον προπονητή του ΠΟΕ, Ηρακλή Σαραφίδη να βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, με τους «κυανόλευκους» να καταγγέλλουν ρίψη αιχμηρού αντικειμένου, κάτι σαν πρόκα και να τονίζουν ότι προτίθενται να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων.
«Δέχτηκα επικίνδυνο χτύπημα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο-Έπεσα από τη ζάλη, διαπιστώθηκε κάκωση κεφαλής»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηρακλή Σαραφίδη: «Το αγωνιστικό σκέλος στην αναμέτρηση περνά σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που συνέβη δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο και ξεπερνά κάθε όριο.
Δέχθηκα χτύπημα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο (πρόκα), ένα επικίνδυνο και απαράδεκτο χτύπημα που θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες.
Έπεσα στο έδαφος από τη ζάλη και, παρότι υπήρξε σύσταση από τον ιατρό του αγώνα να διακομιστώ άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, επέλεξα συνειδητά να παραμείνω και να φύγω μετά τη λήξη γιατί δεν έχω μάθει να ενεργώ σαν λιποτάκτης.
Και όλα αυτά ενώ δεν μπορούσα καν να καθοδηγήσω στη συνέχεια του αγώνα την ομάδα μου. Στη λήξη διακομίστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε κάκωση κεφαλής.
Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτών των αλητών που βρωμίζουν με την παρουσία τους τα ελληνικά γήπεδα».
«Να ταυτοποιηθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»
Για να συνεχίσει ο τεχνικός της Ελασσόνας: «Αναμένω από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέπει το ποδόσφαιρο σε χώρο βίας. Ταυτόχρονα, διάβασα σε ορισμένα ανυπόστατα δημοσιεύματα ότι δήθεν προχώρησα σε χειρονομίες προς τους οπαδούς της Λαμίας.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, επί 90 λεπτά δεχόμασταν χυδαίες ύβρεις και το μοναδικό ”έγκλημα” που κάναμε ήταν να πανηγυρίσουμε το γκολ της ισοφάρισης».
«Δίκαια στην κορυφή και αήττητοι εδώ και 15 αγώνες»
Για να καταλήξει ο ίδιος: «Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έβγαλαν αντίδραση, χαρακτήρα και προσωπικότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται δίκαια στην κορυφή και παραμένει αήττητη εδώ και 15 συνεχόμενα παιχνίδια. Έχουμε έναν τελευταίο αγώνα μπροστά μας και θα μιλήσουμε εκεί που μιλάμε πάντα σε αντίθεση με άλλους. Ενωμένοι και μέσα στο γήπεδο».




Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Πλήρης και αποφασισμένος ο ΠΑΣ Λαμία για το ξεκίνημα των Play Offs
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
-




Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Απόδραση με Φράγκο και την Κυριακή έχει “τελικό” / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-1
-




Aud | Πριν το πρώτο σφύριγμα: Οι προπονητές της πρώτης εξάδας μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα Play Offs της Γ’ Εθνικής
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου

















