Ροή Ειδήσεων
Ολοκληρώθηκε η δίκη! Ομόφωνα αθώοι οι φίλοι της ΑΕΚ για τα καπνογόνα στην ταράτσα! (Video-Δηλώσεις)


Αθώοι κρίθηκαν οι φίλοι της ΑΕΚ που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη Κυριακή μετά το πέρας της αναμέτρησης του ΠΑΣ Λαμία με την ΑΕΚ.
Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων αλλά και την κατάθεση του εκπροσώπου του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας ο οποίος περιέγραψε την εξέλιξη της προσαγωγής και τα όσα συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΑΚ “Αθανασιος Διάκος” ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση τους θεωρώντας δικαιολογημένη την άγνοια του νόμου που ορίζει ότι η χρήση πυρσών και καπνογόνων δεν απαγορεύεται μόνο εντός των γήπεδων αλλά και εκτός αυτών ακόμη και αν πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους.
Μάλιστα όπως τόνισε ο αστυνομικός – εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ : “Η πρόσβαση των φιλάθλων στην ταράτσα έγινε παρουσία της αστυνομίας η οποία έδειξε ανοχή μιας και πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και υπήρχε άδεια από τον ιδιοκτήτη” και όπως συνέχισε κατά την διάρκεια της κατάθεσης του : “Σε όλη την διάρκεια του αγώνα οι φίλοι της ΑΕΚ δε δημιούργησαν πρόβλημα και τα καπνογόνα άναψαν μόνο 4 φορές σε κάθε γκολ“.
Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ και όπως καταγράφει το lamianow.gr “... ακόμη και όταν τους ζητήθηκε να κατέβουν από την ταράτσα και να προσαχθούν ήταν όλοι απόλυτα συνεργάσιμοι και μέχρι και την σύλληψη κανένας δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα”.
Στο δικαστήριο κατάθεσε και ο υπεύθυνος της λέσχης φίλων της ΑΕΚ που κλήθηκε ως μάρτυρας, ξεκαθάρισε πως ήρθαν σε συννενόηση με τον ιδιοκτήτη της ταράτσας και πως η Αστυνομία τους επέτρεψε να ανέβουν στο οίκημα.
Επίσης άλλος φίλος της ΑΕΚ τόνισε “…εγώ ρώτησα έναν άνδρα των ΜΑΤ αν ξέρει που μπορώ να πάω να δω τον αγώνα και μου υπέδειξε την ταράτσα που βρίσκονταν οι υπόλοιποι φίλοι της Ένωσης”.
Στις απολογία τους οι κατηγορούμενοι ένας-ένας επικαλέστηκαν το γεγονός πως υπήρξε αρχικά σύγχυση για το αν ή όχι θα γίνει ο αγώνας, πως είχαν εισιτήρια με ονοματεπώνυμο και πήγαν μεμονωμένα στο γήπεδο και αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία κι άλλων φίλων της Ένωσης στην ταράτσα κτηρίου, ανέβηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα δικαστήρια Λαμίας βρέθηκαν και φίλοι της ΑΕΚ προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 6 συλληφθέντες.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Στις 31 Ιουλίου μαθαίνουν το πρόγραμμα τους οι ομάδες της Γ’ Εθνικής


Η 31η Ιουλίου θα είναι η ημέρα των κληρώσεων για τις διοργανώσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2026-27.
Σύμφωνα με πληροφορίες του goal-trikala την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις της Γ’ Εθνικής, του Κυπέλλου Ελλάδας και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη του αγωνιστικού σχεδιασμού για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις τρεις διοργανώσεις.
Οι κληρώσεις αναμένεται να δώσουν το πρώτο επίσημο στίγμα της νέας σεζόν, καθώς οι ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους και το πρόγραμμα των υποχρεώσεών τους στις εγχώριες διοργανώσεις.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Στη λίστα του Ρήγα Φεραίου ο Λάκης Παπανικολάου
-




Φίλαθλοι: Στο πλευρό των παικτών οι οργανωμένοι του ΠΑΣ Λαμία: «Δώστε άμεσα απαντήσεις»
-




Aud | Διπλό Μαρκάρισμα»: Όλο το μεταγραφικό ρεπορτάζ για Κηφισσό, Αστέρα Σταυρού και ΠΑΣ Λαμία
-




Vid | ΠΑΣ Λαμία: Κατατέθηκε ο φάκελος συμμετοχής στη Γ’ Εθνική – Ξεκινά ο σχεδιασμός της νέας σεζόν
-




ΠΑΣ Λαμία: Εγγυητής ο Παπαϊωάννου – Οι προϋποθέσεις και τα αισιόδοξα μηνύματά του για την επιστροφή στη Super League | Vid
-




Μεταγραφικά: Στον Φωκικό από τον ΠΑΣ Λαμία ο Φυτόπουλος
-




Διπλό Μαρκάρισμα: Αποχωρεί από τον ΑΠΣ Κηφισσό ο Ηλίας Τουρκοχωρίτης – “Ματιές” από ΠΑΣ Λαμία και ΑΟ Θήβας
-




ΠΑΣ Λαμία: Οι ποδοσφαιριστές «φωνάζουν» για τα δεδουλευμένα και την επόμενη μέρα
-




Στις 31 Ιουλίου μαθαίνουν το πρόγραμμα τους οι ομάδες της Γ’ Εθνικής
-




Γ’ Εθνική 2026-2027: Αυτός είναι ο όμιλος των ομάδων της Φθιώτιδας























