Ακολουθήστε μας

Ροή Ειδήσεων

Vid | Λαμία : Σήμερα δικάζονται οι… 6 για τα καπνογόνα στην ταράτσα! Οι δικηγόροι τους μας εξηγούν τι ισχύει και τι όχι – “Το τσουβάλιασμα και τα παράλογα του νόμου….”

Οι δύο νομικοί 4 εκ των 6 συλληφθέντων, κ.κ Γιώργος Κατσαδήμας και Λεωνίδας Σταθόπουλος μίλησαν στον Lamia Polis 87.7 και χαρακτηρισαν το νόμο όχι απλά αυστηρό αλλά και αντισυνταγματικό, δίνοντας μάλιστα και παραδείγματα που αποδεικνύουν όπως λένε, το παράλογο του πράγματος…

Σήμερα Τετάρτη δικάζονται οι 6 συλληφθέντες φίλαθλοι της ΑΕΚ, που κατηγορούνται για την χρήση καπνογόνων, σε ταράτσα κτιρίου απέναντι από το ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος”. Οι δικηγόροι τεσσάρων από τους συλληφθέντες ανάμεσα τους και στρατιώτεςκ.κ Γιώργος Κατσαδήμας και Λεωνίδας Σταθόπουλος μίλησαν σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του LamiaPolis 87,7
Οι δύο νομικοί, χαρακτήρισαν τον νόμο όχι απλά αυστηρό αλλά και αντισυνταγματικό, δίνοντας μάλιστα και παραδείγματα που αποδεικνύουν όπως λένε, το παράλογο του πράγματος…

Τι είπαν για την αυριανή δίκη

“Η κατηγορία η οποία αφορά όλους τους συλληφθέντες είναι ότι κρατούσαν αναμένα καπνογόνα με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Στην ταράτσα βρέθηκαν 5 καπνογόνα τα οποία πέρασαν από χέρι σε χέρι για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Καταγράφηκαν από τις κάμερες αρχικά και προσήχθησαν 60 άτομα όσοι βρίσκονταν δηλαδή στην ταράτσα και εν τέλη συνελήφθησαν 6 τους οποίους είχε καταγράψει κάμερα”.

Δεν επρόκειτο για κάποια οργανωμένη μετακίνηση οπαδών η φιλάθλων ήταν μεμονωμένα άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία ζήτησαν άδεια από τον ιδιοκτήτη προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την ταράτσα του σπιτιού μιας και η αναμέτρηση γίνονταν και κεκλεισμένων των θυρων. Δεν έριξαν καπνογόνο πουθενά δεν κινδύνευσε κανείς δεν γνώριζε επίσης κανείς ότι αυτό μπορεί να τον στείλει στη φυλακή με το νέο αθλητικό νόμο. Εάν αυτά τα ίδια παιδιά καθόντουσαν στην ίδια ταράτσα χωρίς διακριτικά με το σήμα της ΑΕΚ θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι απλώς γιορτάζουν τα γενέθλια του φίλου τους. Αλλά επειδή επρόκειτο για αθλητικό γεγονός δικάζονται με τον νέο αθλητικό νόμο όπου αν καταδικαστεις φυλακίζεσαι χωρίς το δικαίωμα έφεσης. Αυτά είναι παράλογα…”.

Καταδίκη σημαίνει κατευθείαν φυλακή

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο οι ποινές κυμαινονται από τρεις μήνες έως και 5 χρόνια χωρίς αναστολή, δηλαδή εκτητέα. Πρόκειται για ένα νόμο όχι μόνο αυστηρό αλλά και αντισυνταγματικό. Αφού είναι ο μοναδικός νόμος που δεν σου δίνει το δικαίωμα έφεσης προκειμένου να διεκδικήσεις την ελευθερία σου. Κάτι που δεν γίνεται ούτε για τα βαριά κακουργήματα ήδη έχουν γίνει κινήσεις νομικών προκειμένου να προσβάλλουμε το νέο αθλητικό νόμο στο συμβούλιο της επικρατείας.

“Το τσουβάλιασμα και τα παράλογα του νόμου….”

Ο νομοθέτης προσπάθησε να φτιάξει ένα νόμο προκειμένου να καταπολεμήσει και να εξαλείψει τη βία όμως τα τσουβάλιασε όλα και μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Για παράδειγμα όταν κάποιος κρατήσει για μερικά δευτέρολεπτα ένα καπνογόνο ακόμη και σε έναν ιδιωτικό χώρο ή ακόμη και χιλιόμετρα μακριά από την αθλητική εκδήλωση πανηγυρίζοντας στιγμιαία το γκολ της ομάδος του ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να καταδικαστεί και να μπει φυλακή.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

Πού ακριβώς βρίσκεται ο κίνδυνος και βιαιότητα στην περίπτωση αυτή; Για να καταλάβετε το παράλογο του πράγματος σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο ακόμη και αν παίζει για παράδειγμα στην Αθήνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και μία παρέα παιδιών που παρακολουθεί το ματς από το ραδιόφωνο σε μία παραλία της Σαντορίνης εάν κάποιος ανάψει καπνογόνο για να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του και καταγραφει σε μία φωτογραφία τότε θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Εδώ τσουβαλιάζεται μία κατάσταση επειδή δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν.

Γνωρίζετε ότι εάν σε ένα καφενείο βλέπουν έναν αγώνα δύο παρέες αντίθετης ομάδας και μπει ένα γκολ η υπάρξει μια έντονη φάση να διαμαρτυρηθεί ο ένας να ακολουθήσει καυγάς και ίσως να πιαστούν στα χέρια, εάν έρθει η αστυνομία οι συλλεφθέντες θα δικαστούν με το νεο αθλητικό νόμο και κινδυνεύουν με φυλάκιση. Εάν οι ίδιες παρέες στο ίδιο καφενείο διαπληκτιστούν και ίσως πιαστούν στα χέρια για τα πολιτικά εκεί ίσως ενδεχομένως να υπάρξει μία μήνυση όπου θα πάει ο καθένας να δικαστεί και αν καταδικαστεί τελικα θα πάρει αναστολή. Αν μία παρέα ανάψει καπνογόνο σε μία πολιτική εκδήλωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το νόμο. Αν ανάψει κανείς βεγγαλικά σε γάμο, σε πάρτι, σε καρναβάλι ή οπου αλλού, στη χειρότερη να καταδικαστεί με βάση το γράμμα του νόμου με μία απλή ποινή αναστολής. Αν αυτό συμβεί με αφορμή μία οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή εκδήλωση με αθλητικό υπόβαθρο είτε στο γήπεδο είτε σε άσχετο χώρο, μπαίνεις μέσα“.

Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να κυλήσει στην πράξη η εφαρμογή αυτή του νόμου. Καταρχάς υπάρχει άγνοια. Ακόμη και εμείς που είμαστε εξειδικευμένοι νομικοι στον τομέα του αθλητισμού ψάχνουμε κάθε μέρα τη τροποποιήσεις το νόμου. Τι ισχύει και τι άλλαξε.

Ειναι δυνατόν να ξέρει ο έλληνας πολίτης ή φίλαθλος τι ακριβώς ισχύει. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει ένα παιδί των 18 ετών που πήρε έξοδο από το στρατόπεδο και αντί να πάει να πιει καφέ πήγαι να δει έστω και από μακριά την αγαπημένη του ομάδα και πανηγύρισε κρατώντας για μερικά δευτερόλεπτα ενα καπνογόνο, ότι αυτό θα μπορούσα να τον στείλει φυλακή; Και τώρα αναρωτιέται. Μα τι έκανα; “

Εχουμε διαπιστώσει ότι μέχρι σήμερα τα δικαστήρια δείχνουν μία απροθυμία στην εφαρμογή του νόμου και αυτό είναι προς τιμή των δικαστών. Το τι νομοθετεί ο καθένας στη βουλή από οποιαδήποτε παράταξη είναι θέμα της βουλής και της νομοθεσίας. Τα δικαστήρια όμως καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί κάποιος να δικάζεται για διπλό κακούργημα π.χ για διακίνηση ναρκωτικών και να αφήνεται ελεύθερος και να κλείνονται στη φυλακή παιδιά που πανηγυρίζουν ένα γκολ έστω με καπνογόνο”.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Lamia Polis 87.7

ΠΑΣ Λαμία: Εγγυητής ο Παπαϊωάννου – Οι προϋποθέσεις και τα αισιόδοξα μηνύματά του για την επιστροφή στη Super League | Vid

Μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο ΠΑΣ Λαμία, η τοποθέτηση του Πανουργιά Παπαϊωάννου το πρωί της Πέμπτης (16/7) στον LAMIA POLIS 87.7 και τον Πάνο Κατσώνη αποτελεί ίσως την πιο αισιόδοξη είδηση για την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη διοίκηση. Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι θα συνεχίσει να βοηθά, να αναζητεί λύσεις και χορηγίες και να συνεισφέρει και οικονομικά, εφόσον υπάρξει ένα σοβαρό και ρεαλιστικό σχέδιο.

Αυτό είναι, επί της ουσίας, το μήνυμα που έστειλε μέσα από τη συνέντευξή του στον Πάνο Κατσώνη και στον LAMIA POLIS 87.7.

Μια κοινή προσπάθεια με το όνομα της Λαμίας μπροστά

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της περιοχής, σε μια περίοδο κατά την οποία τόσο η Λαμία όσο και ο Σταυρός βρίσκονται στη Γ΄ Εθνική.

Η παρουσία δύο ομάδων του ίδιου Δήμου στην ίδια κατηγορία, με ξεχωριστούς προϋπολογισμούς και κοινή δεξαμενή παικτών και χορηγών, δεν δημιουργεί από μόνη της τις προϋποθέσεις για επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία θεωρεί ότι οι άνθρωποι των ομάδων πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να εξετάσουν τη δυνατότητα μιας κοινής και ισχυρότερης προσπάθειας.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουν μαζί και να συζητήσουν», ανέφερε, μιλώντας για τις διοικήσεις των δύο ομάδων.

Έθεσε, παράλληλα, μία βασική προϋπόθεση για ένα εγχείρημα που θα έχει ως στόχο τις μεγαλύτερες κατηγορίες:

«Σίγουρα θα πρέπει να είναι η ονομασία της Λαμίας μπροστά. Δεν το συζητάμε αυτό».

Η Λαμία διαθέτει ήδη το όνομα, την αναγνωρισιμότητα και την ποδοσφαιρική ιστορία που δημιουργήθηκε μέσα από την πολυετή παρουσία στη Super League. Αυτό το κεφάλαιο δεν πρέπει να χαθεί, αλλά να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί η νέα προσπάθεια.

Η συνεργασία δεν σημαίνει απαραίτητα κατάργηση των τοπικών ομάδων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους. Μπορεί να περιλαμβάνει τη διατήρηση των ακαδημιών και των ομάδων βάσης, αλλά και τη συγκέντρωση των βασικών δυνάμεων γύρω από μια ομάδα με το όνομα της Λαμίας μπροστά και με πραγματική προοπτική ανόδου.

«Να πάρει κάποιος το τιμόνι και εγώ θα είμαι ο πρώτος μηχανικός»

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε ότι για να προχωρήσει μια νέα προσπάθεια πρέπει κάποιοι άνθρωποι να αναλάβουν την ευθύνη και να μπουν μπροστά. «Πρέπει κάποιοι να μπουν μπροστά. Εδώ όλοι μόνο για κριτική είναι»σημείωσε.

Και χρησιμοποίησε μία χαρακτηριστική φράση για να περιγράψει τον ρόλο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει:

«Να πάρει κάποιος το τιμόνι και εγώ θα είμαι ο πρώτος μηχανικός».

Η συγκεκριμένη δήλωση αποτυπώνει με σαφήνεια τη στάση του. Δεν επιθυμεί και δεν γίνεται βάσει νόμου μιας και είναι και δήμαρχος να είναι εκείνος που θα κρατήσει το τιμόνι της διοίκησης. Δηλώνει, όμως, έτοιμος να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους που θα αναλάβουν, να αντιμετωπίζει μαζί τους τα προβλήματα και να στηρίζει την προσπάθεια με την εμπειρία, τις γνωριμίες, τις παρεμβάσεις και τις οικονομικές του δυνατότητες.

Θα στηρίξει οικονομικά

Στο ευθύ ερώτημα για το εάν θα βρίσκεται δίπλα σε ένα νέο εγχείρημα που θα έχει σκοπό την επάνοδο στην Super League, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απάντησε επίσης ευθέως.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστρέψει σε θέση διοίκησης:

«Δεν θα είμαι ξανά στην διοίκηση».

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αποσύρεται ή ότι γυρίζει την πλάτη στην ομάδα. Το αντίθετο.

«Εγώ θα είμαι εκεί να βοηθάω. Θα βάζω πλάτη», ανέφερε.

Η στήριξη στην οποία αναφέρεται δεν περιορίζεται σε συμβουλές ή δημόσιες δηλώσεις. Ο ίδιος εξήγησε ότι ήδη βοηθά τις ομάδες με προσωπικές παρεμβάσεις και με την εξασφάλιση χορηγιών. «Και τώρα, αυτή τη στιγμή, με διάφορες παρεμβάσεις δικές μου και χορηγίες, έχουν οι ομάδες ενίσχυση»είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η συμβολή του σε μια σοβαρή προσπάθεια δεν θα είναι μόνο ηθική ή επικοινωνιακή:

«Όχι μόνο φυσικά ή με λόγια».

Η απάντησή του επιβεβαιώνει ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει ουσιαστική οικονομική στήριξη, όπως έκανε επί σειρά ετών, χωρίς όμως να επιστρέψει στο μοντέλο στο οποίο ένας άνθρωπος χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται μόνος του τα πάντα.

«Αν κάνουν ένα, θα κάνω άλλα δέκα εγώ»

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου θέτει μία σαφή και λογική προϋπόθεση: για να συνεχίσει να βοηθά, πρέπει να βλέπει και από τους υπόλοιπους πραγματική προσπάθεια. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την ομάδα οφείλουν να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο πλάνο, να αναζητήσουν χορηγούς, να εξασφαλίσουν πόρους και να αναπτύξουν δράσεις που θα ενισχύσουν οικονομικά το εγχείρημα.

«Οι ομάδες πρέπει κάποια στιγμή να προσπαθούν να βρουν πόρους, να βρουν χορηγούς, να προχωρήσουν σε διάφορες δράσεις», τόνισε.

Αμέσως μετά, έδωσε ίσως την πιο καθαρή απάντηση για τη δική του συμμετοχή:

«Αν βλέπω και κάνουν ένα, θα κάνω άλλα δέκα εγώ».

Πρόκειται για μία φράση με ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο πρώην μεγαλομέτοχος δηλώνει ότι όχι μόνο θα βρίσκεται κοντά στην προσπάθεια, αλλά είναι έτοιμος να ενισχύσει πολλαπλάσια ό,τι θα κάνουν οι άνθρωποι που θα μπουν μπροστά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: φέρτε ένα σοβαρό σχέδιο, δουλέψτε, αναζητήστε πόρους και εκείνος θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο της συνέντευξης είναι ότι, σύμφωνα με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, οι άνθρωποι της Λαμίας και του Σταυρού βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία.

«Η αλήθεια είναι ότι οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή είναι σε καλή συνεργασία»ανέφερε.

Όπως εξήγησε, η επικοινωνία είναι απαραίτητη και για να αποφεύγεται ένας αχρείαστος ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τους ίδιους ποδοσφαιριστές, ο οποίος οδηγεί στην αύξηση των οικονομικών απαιτήσεων χωρίς να ωφελεί συνολικά το ποδόσφαιρο της περιοχής.

«Πρέπει να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή»σημείωσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι από τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα κοντά στις δύο ομάδες διαπιστώνει θετική στάση: «Από αυτό που γνωρίζω, υπάρχει κοινή διάθεση συμπόρευσης από αυτούς που τρέχουν τώρα τις ομάδες».

Οι αποφάσεις, βέβαια, δεν μπορούν να ληφθούν από έναν μόνο πρόεδρο ή παράγονταΘα πρέπει να συμμετάσχουν οι διοικήσεις, οι φίλαθλοι και οι τοπικές κοινωνίες, ώστε το νέο εγχείρημα να έχει αποδοχή και γερές βάσεις.

Η επιστροφή περνά μέσα από ένα ρεαλιστικό πλάνο

Η επιστροφή του ΠΑΣ Λαμία στις μεγάλες κατηγορίες δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στο συναίσθημα ή στην ιστορία της ομάδας. Χρειάζεται ρεαλιστικό οικονομικό σχέδιο, ισχυρή διοίκηση, χορηγικό δίκτυο, ακαδημίες, συνεργασία και συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων.

Σε αυτή την προσπάθεια, η παρουσία του Πανουργιά Παπαϊωάννου έχει ιδιαίτερη σημασία.

Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από πολλούς τι χρειάζεται για να ανέβει μια ομάδα από τις χαμηλές κατηγορίες στη Super League. Είναι ο πρώην μεγαλομέτοχος που χρηματοδότησε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και στήριξε την πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του συλλόγου. Διαθέτει εμπειρία, επαφές και οικονομική δυνατότητα να συμβάλει ουσιαστικά.

Κυρίως, όμως, δηλώνει ότι δεν έχει απομακρυνθεί.

Δεν θα είναι στη διοίκηση και δεν πρόκειται να αναλάβει μόνος του ολόκληρο το εγχείρημα. Θα είναι, όμως, παρών. Θα βοηθά, θα αναζητεί λύσεις και χορηγίες και θα συνεισφέρει οικονομικά, αρκεί να διαπιστώνει ότι απέναντί του υπάρχει μια σοβαρή και συλλογική προσπάθεια.

Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα για τον κόσμο του ΠΑΣ Λαμία: Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είναι εδώ. Συνεχίζει να στηρίζει και δηλώνει έτοιμος να στηρίξει ακόμη περισσότερο μια κοινή προσπάθεια, με το όνομα της Λαμίας μπροστά και με ένα ρεαλιστικό σχέδιο επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

Δημοφιλή