Ακολουθήστε μας

Γ' Εθνική

Vid | Λ. Παπανικολάου: “Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα θέλαμε την έδρα μας”

Ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Λάκης Παπανικολάου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας του, αλλά και προβληματισμένος από την αδυναμία στο γκολ, μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Τηλυκράτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση και να επιστρέψουμε στις νίκες. Παρ’ όλα αυτά, στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ότι δεν μπήκαμε ποτέ ουσιαστικά στο παιχνίδι. Ίσως το πάθος και η μεγάλη θέληση να κερδίσουμε μάς στέρησαν το καθαρό μυαλό. Δώσαμε χώρο στον αντίπαλο, αν και δεν ήμασταν εντελώς εκτός του πλάνου που είχαμε σχεδιάσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στα αποδυτήρια κάναμε κάποιες αλλαγές και διορθώσαμε ορισμένα πράγματα. Μπήκαμε πολύ καλά, προηγηθήκαμε και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Πλαγιοκοπήσαμε τον αντίπαλο, όμως δυστυχώς για άλλη μία Κυριακή δεν καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ που θα μας έδινε τη νίκη. Έχουμε πρόβλημα στη δημιουργία και στην τελική προσπάθεια. Δεν σκοράρουμε εύκολα. Το δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το δουλεύουμε.

Αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι ότι δεχτήκαμε ένα απίθανο γκολ από τα 35 μέτρα, στο “γάμα”. Κάτι παρόμοιο είχαμε πάθει και στις Φιλιάτες, όπου χάσαμε παιχνίδι που το είχαμε στα χέρια μας από ένα στατικό. Ξέρουμε τις δυσκολίες, τις λέμε από την αρχή και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.

Η ομάδα και τα παιδιά χρειάζονται στήριξη. Θέλουν τον κόσμο κοντά τους για να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα έχουμε και περισσότερη τύχη, περισσότερη ρέντα, ώστε να κάνουμε πιο εύκολα γκολ και να αποκτήσουμε τις συνήθειες που μας αρμόζουν.

Αν κάνω μια αποτίμηση του πρώτου γύρου, σήμερα ουσιαστικά ξεκίνησε ο δεύτερος, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και τα παιδιά. Αν μας έλεγαν στις 15 Αυγούστου ότι σε 13 παιχνίδια θα έχουμε μόλις μία ήττα, δεν θα το πίστευε κανείς. Κι όμως, αυτά τα παιδιά το έχουν καταφέρει.

Αυτό που μας στεναχωρεί είναι ότι δεν έχουμε κερδίσει κάποια παιχνίδια που, βάσει εικόνας, έπρεπε να τα κερδίσουμε, ειδικά στην έδρα μας. Εκτός έδρας παίρνουμε αποτελέσματα, αλλά στο γήπεδό μας, λόγω άγχους και πίεσης, δεν μπορούμε εύκολα να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Παρ’ όλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση, και αυτό με χαροποιεί.

Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Έχουμε εκτός έδρας ματς με την Πρόοδο Ρογών και την Κυριακή ξανά παιχνίδι στη Σελεύκεια. Υπάρχει κούραση, το γνωρίζουμε από την αρχή, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ρόστερ για να ανταποκριθούμε και θα έχουμε και κάποιες επιστροφές παικτών.

Είμαστε μέσα Δεκεμβρίου και η ομάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Δεν κοιτάζουμε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Αν προκύψει κάτι στον δρόμο μας, ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια με αισιοδοξία».

 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Γ' Εθνική

Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»

Μια ειλικρινή και γεμάτη συναίσθημα τοποθέτηση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Βαγγέλης Στουρνάρας, μετά τη νίκη της ομάδας του στα Τρίκαλα, σε μια αναμέτρηση όπου –όπως ο ίδιος τόνισε– «υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και όχι μόνο το γόητρο». Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη συνολική πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν, κάνοντας παράλληλα και μια σημαντική αναφορά στον πραγματικό στόχο της διοίκησης από την αρχή της χρονιάς.

«Δεν ήταν μόνο το γόητρο – είχαμε πολύ καλό τακτικό πλάνο»

Ο Στουρνάρας αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία του παιχνιδιού και στο πώς κύλησε:

«Τα Τρίκαλα βγήκαν πολύ επιθετικά, είναι γρήγορη ομάδα και ειδικά στα μεσοδιαστήματα κινούνταν πολύ καλά. Είχαμε όμως πάρα πολύ καλό τακτικό πλάνο. Κάναμε καλές πιέσεις στον μπλοκ του κέντρου, βρήκαμε μπάλες, βρήκαμε ευκαιρίες και μία από αυτές ήταν από μια στατική φάση – το γκολ».

Όπως σημείωσε, παρά την πίεση των Τρικάλων στο δεύτερο ημίχρονο, «ενώ μας πίεσε δεν είχε τελικές, δεν θυμάμαι να έχω καταγράψει κάποια». Παράλληλα τόνισε ότι η ομάδα διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και δημιούργησε ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης φάσης με τον Βρέτα «που θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς».


«Η διοίκηση δεν είχε στόχο την άνοδο – εμείς απλώς παίζαμε παιχνίδι με παιχνίδι»

Το πιο χαρακτηριστικό και ουσιαστικό κομμάτι των δηλώσεών του αφορά τον στόχο της ομάδας για φέτος. Σε μια απολύτως ξεκάθαρη τοποθέτηση, ο Στουρνάρας είπε:

«Σίγουρα στον αρχικό σχεδιασμό, όπως έχω πει όλη τη χρονιά, η διοίκηση και οι άνθρωποι δεν είχαν στόχο η ομάδα να βγει. Δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθήσαμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά δίνοντας το 100%»

Υπενθύμισε ότι ανέλαβε τον Ιανουάριο, σε μια δύσκολη στιγμή:

«Όταν ήρθα τον Ιανουάριο η ομάδα ήταν σε κακή στιγμή, προερχόμενη από ένα σκορ 0-3 στο Κύπελλο»

Αναφέρθηκε και στο σερί που ακολούθησε:

«Τον Ιανουάριο δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά μετά είχαμε ένα μεγάλο σερί, 12/12 παιχνίδια. Ό,τι ισοπαλίες φέρναμε τις πανηγύρισε ο αντίπαλος. Τα παιδιά είμαστε όλοι μια γροθιά. Έχουμε δώσει το εκατό τα εκατό σε κάθε προσπάθεια, ό,τι μπορούσαμε. Ίσως η τύχη, ίσως οι στιγμές να ήθελαν να είμαστε μέχρι εδώ. Δώσαμε ό,τι είχαμε και ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίξανε».

Ο προπονητής έδειξε απόλυτο σεβασμό προς την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελασσόνα. Από τη στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα, πρέπει να μπούμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, να το χαρεί και να συνεχίσει στα play-off της τρίτης φάσης. Εύχομαι και στον ΑΟΤ καλή επτυχία και στον συνάδελφο Νίκο Μπαδήμα. Μακάρι πραγματικά να πάρει και το κύπελλο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φίλους και γνωστούς του στην ομάδα, στέλνοντας ευχές για «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».


«Η διοίκηση μπήκε μπροστά – την ευχαριστώ»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη διοίκηση του συλλόγου:

«Θέλω να σταθώ στη διοίκηση του κυρίου Νίκλα. Μπήκε μπροστά και την ομάδα αυτή την έχει αναστήσει. Με ένα σταθερό πλάνο και σύστημα με staff από τη Λαμία, και 29 ποδοσφαιριστές, με παιδιά που έχουν δημιουργηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».


Το σχόλιο για το επίπεδο του πρωταθλήματος

Αναφερόμενος στην ποιότητα της κατηγορίας, σχολίασε:

«Φτάσαμε να κριθούν τα πάντα στην τελευταία αγωνιστική. Μην κοιτάτε τα μπάτζετ – τα Τρίκαλα είχαν υψηλό λόγω εξαγγελίας το καλοκαίρι και νομίζαμε ότι θα είναι φαβορί. Αλλά υπάρχουν ομάδες με μέταλλο, όπως η Ελασσόνα, με παιδιά από την τοπική κοινωνία και χρόνια μαζί. Τα παιχνίδια ήταν τόσο σκληρά και δυνατά ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει μια ομάδα». 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή