Γ' Εθνική
Γ’ Εθνική: Η αποχώρηση του Θεσπρωτού αλλάζει τις ισορροπίες / Κερδισμένος ο ΠΑΣ Λαμία


Σημαντικές εξελίξεις προκύπτουν στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, επηρεάζοντας άμεσα και τον ΠΑΣ Λαμία, μετά τη διευκρινιστική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αλλά και την αποχώρηση του Θεσπρωτού από το πρωτάθλημα.
Αρχικά, στον ΚΑΠ και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν προβλεπόταν διαδικασία αφαίρεσης βαθμών ή μη προσμέτρησης αποτελεσμάτων από ομάδα που θα αποχωρούσε ή θα κατέλαβε την τελευταία θέση.
Ωστόσο, με την υπ’ αριθ. 23/30.10.2025 απόφαση, η ΕΠΟ ξεκαθαρίζει πως για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1 έως 6 και θα συμμετάσχουν στο Ειδικό Πρωτάθλημα, δεν θα προσμετρηθούν οι βαθμοί και η διαφορά τερμάτων από τα μεταξύ τους παιχνίδια με την ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση του ομίλου, εξέλιξη για την οποία πρώτο το “Διπλό Μαρκάρισμα” του Lamia Polis 87,7 σας ενημέρωσε την Tετάρτη 7 Ιανουαρίου.
Στον φετινό 3ο όμιλο, ο οποίος απαρτίζεται από 13 ομάδες, η τελευταία θέση ανήκει πλέον στον Θεσπρωτό, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα λόγω σοβαρών οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων.
Η Λαμία… βγαίνει κερδισμένη
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης εξάδας, ο ΠΑΣ Λαμία ευνοείται από αυτή την εξέλιξη. Και αυτό γιατί στα δύο παιχνίδια απέναντι στον Θεσπρωτό είχε απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία, συγκεντρώνοντας συνολικά 4 βαθμούς.
Αντίθετα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα είχαν πετύχει δύο νίκες απέναντι στον Θεσπρωτό, δηλαδή είχαν αποκομίσει το απόλυτο των 6 βαθμών.
Έτσι, με τη διαγραφή των αποτελεσμάτων, από τον ΠΑΣ Λαμία θα αφαιρεθούν 4 βαθμοί ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες θα αφαιρεθούν 6 βαθμοί (πλην της Αναγέννησης Σχηματαρίου που θα της αφαιρεθούν 3)
Γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι η Λαμία χάνει λιγότερους βαθμούς σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της και, κατ’ επέκταση, βγαίνει κερδισμένη στη μάχη της εξάδας.
Νέα δεδομένα στη βαθμολογία
Μετά την αποχώρηση του Θεσπρωτού ο όμιλος συνεχίζεται με 12 ενεργές ομάδες, η βαθμολογία αναπροσαρμόζεται και η μάχη για τις θέσεις 1-6 γίνεται ακόμα πιο σκληρή και αμφίρροπη
Στον ΠΑΣ Λαμία επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας παραμένει σταθερό και ανταγωνιστικό. Παρά τις αλλαγές, ο στόχος δεν διαφοροποιείται: είσοδος στην εξάδα και διεκδίκηση του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματος
Όλα αυτά θα συμβούν με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας συνεπώς δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι άμεσα, τουλάχιστον ως προς τον βαθμολογικό πίνακα!
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Γ’ Εθνική: Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής


Με τη 2η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 2ο όμιλο, με τον Κηφισσό Κάτω Τιθορέας να ξεχωρίζει, καθώς πέτυχε τη δεύτερη νίκη του και βρίσκεται μόνος στην κορυφή.
Στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», ο Αστέρας Σταυρού γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Καραγκναρά στο 52ο λεπτό.
Στη Θήβα, ο Κηφισσός Κάτω Τιθορέας πραγματοποίησε νέα ανατροπή, επικρατώντας με 4-1 του ΑΟ Θήβα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24’ με τον Τσέκα, όμως ο Αντωνίου με δύο γκολ στο 52’ και το 55’ ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Μακρόπουλος στο 90’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
Στο Λουμίδειο, ο ΑΟ Καρύστου πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Νέα Αρτάκη, στο πρώτο ευβοϊκό ντέρμπι της φετινής σεζόν. Ο Δούμας άνοιξε το σκορ στο 63’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρέτσος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Ταμυναϊκού με τον Φωκικό στο Τσαρπάλειο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, χωρίς όμως να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους.
Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ανάμεσα στον Κατσαντώνη Αγράφων και την Αναγέννηση Σχηματαρίου. Για τους γηπεδούχους, ο βαθμός ήταν ο πρώτος στην κατηγορία.
Ο ΠΑΣ Λαμία είχε ρεπό.
Τα αποτελέσματα:
- Αστέρας Σταυρού – Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 0-1
- Ταμυναϊκός – Φωκικός 0-0
- ΑΟ Θήβα – Κηφισσός 1-4
- Κατσαντώνης Αγράφων – Αναγέννηση Σχηματαρίου 0-0
- ΑΟ Καρύστου – Νέα Αρτάκη 2-0
- Ρεπό: ΠΑΣ Λαμία
Η επόμενη αγωνιστική (10-11/10):
- Διαγόρας Αγίας Παρασκευής – ΑΟ Θήβα
- Φωκικός – Κηφισσός
- ΠΑΣ Λαμία – Ταμυναϊκός
- ΑΟ Καρύστου – Αστέρας Σταυρού
- Νέα Αρτάκη – Κατσαντώνης Αγράφων
- Ρεπό: Αναγέννηση Σχηματαρίου
Η Βαθμολογία (Δείτε Εδώ)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Γυναικεία Ομάδα: Σήμερα στις 20:30 η πρώτη της νέας σεζόν
-






Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Στο μικροσκόπιο οι «νέοι»: Τσέλα και Αρσενίδης προ των πυλών – Θετικές εντυπώσεις από τους Γάλλους
-




Ξεκίνησε η προετοιμασία των γυναικών του ΠΑΣ Λαμία
-




Συνεχίζει στην Αγία Νάπα της Κύπρου ο Βρέττας / Το αποχαιρετηστήριο μήνυμα στον ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-




ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




ΠΑΣ Λαμία: Πρόβα τζενεράλε με Άρη Αγίου Κωνσταντίνου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος
-




Χωρίς τον ΠΑΣ Λαμία το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας – Οι 25 ομάδες της κλήρωσης
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Vid| Ζαχαρόπουλος : “Ικανοποιημένος από την διάθεση – έχουμε αρκετή δουλειά”
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Πρώτο δείγμα θετικό! ΠΑΣ Λαμία – Αίαντας Σούρπης 5-0
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-






Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Επιβεβαίωση! Στον ΠΑΣ Λαμία ο Δημήτρης Ράμμος
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική




























