



Γ' Εθνική
Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
Ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Βαγγέλης Στουρνάρας, μίλησε μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την προσπάθεια της ομάδας, αλλά και τον προβληματισμό του για την έλλειψη αποτελεσματικότητας.
«Καταρχάς, θέλω να πω ότι είμαστε μια ομάδα που δεν “κλέβει” παιχνίδια και δεν παίζει για το 0-0. Τα παιδιά δίνουν την ψυχή τους, όπως έκαναν και στο σημερινό παιχνίδι.
Θεωρώ ότι είμαστε η μοναδική ομάδα στον όμιλο που παίζει τόσο ορθολογικό ποδόσφαιρο. Δημιουργούμε πολλές τελικές φάσεις, όμως για κάποιο λόγο –ίσως συγκυριακό– δεν έρχεται το γκολ. Κάποιες φορές λένε ότι είναι θέμα τύχης· ίσως να μας λείπει αυτό το “άστρο”.
Ωστόσο, όλος ο οργανισμός, οι παίκτες και ο κόσμος της ομάδας, δίνουμε το 200%. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν υπάρχει προσπάθεια.
Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος, υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίσεις πάση θυσία. Το επόμενο παιχνίδι είναι ένα από αυτά – ένα “must win”. Έχουμε τρία ματς ακόμα, εννέα διαθέσιμους βαθμούς και πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό για να πάρουμε τη νίκη, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Παρά την ένταση, το παιχνίδι ήταν καθαρό.
Αγωνιστικά, ήμασταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ορθολογικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος βασίστηκε περισσότερο στις μεταβάσεις και στις στατικές φάσεις, όμως περιορίστηκε σημαντικά.
Εμείς κερδίσαμε αρκετά κόρνερ και φάουλ, αλλά δεν τα εκμεταλλευτήκαμε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε ενόψει της συνέχειας.»
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού: Οι φετινές αναμετρήσεις πριν το νέο ντέρμπι


Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Αστέρα Σταυρού για τα playoffs της Γ’ Εθνικής, αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα των δύο ομάδων στις φετινές μεταξύ τους συναντήσεις. Σε τρία παιχνίδια μέσα στη σεζόν, πρωτάθλημα και κύπελλο, οι δύο αντίπαλοι έχουν μοιραστεί νίκες και εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική και την ανταγωνιστικότητα του συγκεκριμένου ζευγαριού.
Η αρχή έγινε στις 23 Νοεμβρίου, όταν ο ΠΑΣ Λαμία πέρασε νικηφόρα από τον Σταυρό με 0-2. Οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν ένα ώριμο και αποτελεσματικό πρόσωπο, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά. Η αποβολή παίκτη του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο άλλαξε τις ισορροπίες, με τη Λαμία να εκμεταλλεύεται την αριθμητική υπεροχή και να φτάνει σε μια δίκαιη επικράτηση. Καθοριστική ήταν η συμβολή των Βρέττα και Φράγκου, που πρωταγωνίστησαν τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση.
Μεστό διπλό με… υπογραφή Βρέττα και Φράγκου / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-2
Ωστόσο, στο παιχνίδι Κυπέλλου Φθιώτιδας στις 3 Ιανουαρίου, η εικόνα ήταν διαφορετική. Ο Αστέρας Σταυρού πήρε εμφατική νίκη με 0-3 στο «Αθανάσιος Διάκος», εκμεταλλευόμενος την αποτελεσματικότητά του και τις αδυναμίες της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν ουσιαστικοί, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους, κυρίως από στατικές φάσεις, φτάνοντας σε μια ευρεία νίκη και την πρόκριση.
Ποδαρικό στο 2026 με…αποκλεισμό / ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού 0-3
Η τρίτη συνάντηση, στις 15 Φεβρουαρίου για το πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1 στη Λαμία. Ο Αστέρας προηγήθηκε νωρίς, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αποτελεσματικότητά του στις στημένες φάσεις, ενώ ο ΠΑΣ Λαμία αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Ντότης ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χαρίζοντας στην ομάδα του έναν βαθμό που αποδείχθηκε καθοριστικός για την είσοδο στα playoffs.
Ισοπαλία στο ΔΑΚ και σφράγισε τα play offs/ ΠΑΣ Λαμία – Αστ. Σταυρού 1-1
Ο μέχρι τώρα απολογισμός αποτυπώνει την ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο ΠΑΣ Λαμία έχει δείξει ότι μπορεί να επιβληθεί όταν ελέγχει τον ρυθμό και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του, ενώ ο Αστέρας Σταυρού παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν βρίσκει χώρους και αξιοποιεί τις στατικές φάσεις. Τα δεδομένα αυτά προμηνύουν ακόμη μία αμφίρροπη και απαιτητική αναμέτρηση στη συνέχεια των playoffs.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Βρέττας στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Σίγουρα μας άγχωσε η κουβέντα περί ανόδου”
-




Λάππας στον Lamia Polis 87,7: «Η κλήρωση θα γίνει κανονικά – Η επικύρωση “κολλά” σε 2ο και 5ο όμιλο, όλα ανοιχτά για πρωτιά στον 3ο»
-




Γ’ Εθνική – 3ος Όμιλος: «Φωτιά» για την 6η θέση – Όλα τα σενάρια πριν την κρίσιμη 26η αγωνιστική
-




Γ’ Εθνική: Η τελευταία αγωνιστική, οι εκκρεμότητες για την κλήρωση και το παραλίγο “μπάχαλο” με τις έδρες!
-




Μοιρασιά στην Άρτα και φωτιά στη μάχη της εξάδας / Aναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1
-




Vid | Στουρνάρας: “Περιμένουμε την κλήρωση και συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας”
-




Στα Play Offs o Τηλυκράτης / Η τελική βαθμολογία
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




Γ’ Εθνική: Την Παρασκευή στις 13:00 η κλήρωση των Play Offs
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




Pic | Είδε Ανθούπολη – Αναγέννηση Άρτας ο Στουρνάρας
-




Χωρίς δύο στην Άρτα ο ΠΑΣ Λαμία – “Κίτρινος πυρετός” και για τους γηπεδούχους
-




Γυναικεία Ομάδα: Εκτός έδρας ήττα στο Γαλάτσι
-




Παρασκευή 13/3 η κλήρωση για τη 2η και 3η φάση της Γ’ Εθνικής
-




Vid | Τα highlights του Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1
-




Pic | Πήραν θέση στη κερκίδα οι οργανωμένοι του ΠΑΣ Λαμία
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»


















