Αφιερώματα
ΠΑΣ Λαμία – Φωκικός: Το παρελθόν, η τελευταία μονομαχία και το ραντεβού της Κυριακής!


Με αφορμή την αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Φωκικό, την Κυριακή, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, το Lamiara.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τις δύο τελευταίες φορές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες.
Η τελευταία επίσημη συνάντησή τους στην έδρα της Λαμίας πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της τότε Football League, με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν μια σημαντική νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Mάριο Γκούρμα στο 72ο λεπτό.
Η νίκη της Λαμίας με «λυτρωτή» τον Γκούρμα
Το παιχνίδι διεξήχθη στο ΔΑΚ Λαμίας, μπροστά σε περίπου 2.500 θεατές, με τον ΠΑΣ να αναζητά την επιστροφή στις νίκες, έχοντας πλέον τον Παύλο Δερμιτζάκη στην τεχνική του ηγεσία.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας ευκαιρίες απέναντι σε έναν Φωκικό που έδωσε έμφαση στην αμυντική του λειτουργία. Η Λαμία πίεζε, ωστόσο το γκολ δεν ερχόταν, ενώ στο 66’ είδε τον Φατιόν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Η λύση ήρθε τελικά στο 72ο λεπτό. Ο Βασιλόγιαννης έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Γκούρμα με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Τσερκέζι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.
Στα τελευταία λεπτά, ο Φωκικός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η Λαμία κράτησε το προβάδισμά της, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιενκά έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Η νίκη έδωσε σημαντική ώθηση στους «κυανόλευκους», οι οποίοι στράφηκαν στη συνέχεια στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ.
Το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι το 2018
Η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων που προκύπτει από το διαθέσιμο αρχείο πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2018, αυτή τη φορά σε φιλικό αγώνα στην έδρα του Φωκικού.
Η αναμέτρηση είχε εορταστικό χαρακτήρα για τους γηπεδούχους, καθώς συνδυάστηκε με την απονομή του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φωκίδας. Ο ΠΑΣ Λαμία, με τον Λάκη Παπανικολάου στον πάγκο και με αρκετούς ποδοσφαιριστές από τις ομάδες Κ20 και Κ17 στη σύνθεσή του, επικράτησε με 3-0.
Ο Φράγκος άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό με ωραίο σουτ, ενώ στο 77’ ο Καρβέλης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κωστίκας ευστόχησε από την άσπρη βούλα, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Βάντερσον, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
Στο συγκεκριμένο φιλικό, θετικές εντυπώσεις άφησαν οι Μαυράδας και Κωστίκας, με τη Λαμία να ολοκληρώνει με επιτυχία την παρουσία της σε μια αναμέτρηση που είχε περισσότερο εορταστικό παρά αγωνιστικό χαρακτήρα.
Φωκικός: Αλεξανδρής, Κοτσάνι,Σγουρός, Κυρίτσης, Κουρελής, Κουβέλης, Κωτίτσης, Τσώκος, Μεγάλος, Δήμου, Κασάπας
Στο δεύτερο αγωνίστηκαν και οι: Χριστοδούλου, Μπιμάι, Πελτέκης, Κροκέτος, Λικομέντι, Λίκα, Βίνιας, Ζαχαρόπουλος, Μπένγκα
ΠΑΣ Λαμία: Μαυράδας, Καραγιάννης Χ, Μητσόπουλος, Αντωνίου, Φούντας, Μπουλούλης, Καρακούσης, Κωστίκας, Φράγκος, Τσούκαλος, Λαμπρόπουλος
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Σκιαθίτης, Καρβέλης,Παπαλεξης, Σταθαράς, Νικολακούλης, Μπουσάι , Βάντερσον.
Φιέστα μεν, νίκη δε για τους κυανόλευκους / Φωκικός – ΠΑΣ Λαμία 0-2
Κυριακή, νέο κεφάλαιο στην ιστορία των δύο ομάδων
Ο ΠΑΣ Λαμία και ο Φωκικός ετοιμάζονται πλέον να συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.
Εννέα και πλέον χρόνια μετά την τελευταία επίσημη αναμέτρησή τους στο ΔΑΚ Λαμίας και περισσότερα από οκτώ χρόνια μετά το φιλικό του 2018, οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες, γράφοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Αφιερώματα
Αποκάλυψη! Ο Πιτσιόλο επιστρέφει στην Ελλάδα 20 χρόνια μετά!


Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που περνούν από μια ομάδα και ξεχνιούνται γρήγορα.
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που, παρά το σύντομο πέρασμά τους, καταφέρνουν να κερδίσουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κόσμου.
Ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα ο Αγκουστίν Πιτσιόλο.
Ο Αργεντινός μέσος φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας τη σεζόν 2006-07 και μπορεί η παρουσία του να μην κράτησε πολύ, όμως η αγωνιστικότητά του, το πάθος που έβγαζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως ο εξαιρετικός χαρακτήρας του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους της ομάδας.
Και μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από τότε, όμως ο Πιτσιόλο δεν ξέχασε ποτέ τη Λαμία.
Αντιθέτως, παρακολουθούσε διαχρονικά την πορεία της ομάδας και διατηρούσε το ενδιαφέρον του για όσα συνέβαιναν στην πόλη και τον σύλλογο.
Άλλωστε, είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί του απευθείας από την Αργεντινή, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική συνομιλία με εικόνα και ήχο μέσω του Τρίο Μπελκάντο, όπου μοιράστηκε τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά του για τη Λαμία.
Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά το πέρασμά του από τα γαλανόλευκα, ο Αγκουστίν Πιτσιόλο επιστρέφει στην Ελλάδα.
Αυτή τη φορά όχι για επαγγελματικούς λόγους, αλλά με αφορμή ένα προσωπικό ταξίδι που τον φέρνει ξανά κοντά σε έναν τόπο που τον σημάδεψε.
Και φυσικά, από το πρόγραμμά του δεν θα μπορούσε να λείπει η Λαμία, μια πόλη που, παρά τη σύντομη παραμονή του, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μνήμη και την καρδιά του.
Η επίσκεψή του αποτελεί μια όμορφη αφορμή για να ξανασμίξει με παλιούς φίλους, να θυμηθεί στιγμές από μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική περίοδο και να διαπιστώσει από κοντά πόσο έχει αλλάξει η ομάδα και η πόλη όλα αυτά τα χρόνια.
Φυσικά, εμείς ανυπομονούμε να τον συναντήσουμε από κοντά και να τον φιλοξενήσουμε στην εκπομπή «Διπλό Μαρκάρισμα» του Lamia Polis 87,7, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις ιστορίες του από τη Λαμία του τότε, αλλά και τις σκέψεις του για τη σημερινή πορεία της ομάδας και το μέλλον.
Άλλωστε μη ξεχνάμε, πώς μιλώντας μας πριν λίγα χρόνια, είχε αποκαλύψει πως ακολουθεί την προπονητική, εκφράζοντας την κρυφή του επιθυμία κάποια στιγμή να επιστρέψει στον σύλλογο.
Ποιος ξέρει. Ίσως αυτό το ταξίδι να αποτελέσει το εφαλτήριο!
Καλώς να ορίσεις ξανά στη Λαμία, Αγκουστίν!
Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ….
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-




ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Χωρίς τον ΠΑΣ Λαμία το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας – Οι 25 ομάδες της κλήρωσης
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




ΠΑΣ Λαμία: Πρόβα τζενεράλε με Άρη Αγίου Κωνσταντίνου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι διαιτητές του ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Νέας Αρτάκης
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-




Κυανόλευκος και επίσημα ο Θωμάς Αρσενίδης
-




ΑΟ Νέας Αρτάκης: Ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία με υψηλές βλέψεις και ενισχυμένο ρόστερ
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ























