Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ομάδες ενημερώθηκαν από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πως δεν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις 5 Μαΐου για τις ακαδημίες.

Η Λίγκα διευκρίνισε ότι θα επιτραπούν οι προπονήσεις μόνο για τις πρώτες ομάδες. Όχι για τις ακαδημίες των ΠΑΕ. Το πότε θα επιστρέψουν οι ακαδημίες στις προπονήσεις αναμένεται να γίνει γνωστό στην επόμενη συνεδρίαση στις 18\5.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ειδικά τη Super League, από την Τρίτη 5/5 επιτρέπεται η προπόνηση μικρών γκρουπ παικτών (6-8 ατόμων) σε ανοιχτά γήπεδα, μόνο στους τομείς της φυσικής κατάστασης, της ενδυνάμωσης και της ατομικής τεχνικής.

Θα εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στη διεθνή εμπειρία άλλων χωρών, και προβλέπεται περιοδικός μοριακός έλεγχος των παικτών, βάσει εκτίμησης κινδύνου.

Αν και το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για το πότε θα καταστεί εφικτή η επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις, γίνεται λόγος για δυνατότητα επανεκκίνησης των διοργανώσεων στο τρίτο στάδιο, περί τα μέσα Ιουνίου, οπωσδήποτε κεκλεισμένων των θυρών.

Οι εξαγγελίες του Λευτέρη Αυγενάκη ικανοποίησαν τη Λίγκα, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος για να ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αν και, όπως υπογραμμίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή, η κατάσταση θα επανεκτιμάται και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το αργότερο έως τις 18 Μαΐου.

Τότε (18/5) θα ξεκαθαρίσει και το θα επιστρέψουν οι ακαδημίες στις προπονήσεις.