Σήμερα θα αρχίσω από κάτι επίκαιρο. Θα αρχίσω από τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά. Εν μέσω πανδημίας και οδηγιών αυτοπροστασίας το ΚΚΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Απεργία εν μέσω lockdown! Τι σόι απεργία ήταν αυτή με κλειστά τα πάντα δεν μπορώ να καταλάβω. Όπως επίσης δεν μπορώ να καταλάβω και τον συμβολισμό της όλης κίνησης. Βάζω «συν» στην κυβέρνηση που δεν τους διέλυσε να τους κάνει και ήρωες. Σε μια Δημοκρατία όλες οι πολιτικές φωνές είναι απαραίτητες, ειδικά στις μέρες που ζούμε. Αντίθετα οι φανφάρες και οι επιδείξεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ούτε στον τόπο, ούτε στους πολίτες, ούτε στην δημοκρατία την ίδια.
Aπό το LamiaNow.gr
Αυτό που συμβαίνει με τις μάσκες μου θυμίζει τον αείμνηστο Παπαγιαννόπουλο στην ταινία «για ποιον χτυπάει η κουδούνα», όταν αναρωτιέται «τώρα μπαίνω ή βγαίνω». Κάπως έτσι είμαστε κι εμείς οι σύγχρονοι Παπαγιαννόπουλοι με τις μάσκες: «τώρα την φοράω ή δεν την φοράω»;
Πάντως οι μάσκες και όλος ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτές δεν είναι η μοναδική «κίτρινη κάρτα» που έλαβε η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα. Μια δεύτερη κίτρινη την πήρε με τα περιβόητα voucher των επιστημόνων τα οποία και αναγκάστηκε να τα αποσύρει άρον άρον.
Είχα γράψει σε προηγούμενο «καβρό» ότι η τριάδα Τσιόδρα-Χαρδαλιά και Κοντοζαμάνη μου θυμίζει την ταινία ο «ο καλός, ο κακός και ο άσχετος» με μια μικρή παράφραση. Επειδή τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται, στην θέση του Κοντοζαμάνη βάλτε τον Βρούτση. Πολύ λίγος για αυτό που κλήθηκε να διαχειριστεί στην καλύτερη περίπτωση.
Και για να κλείσω με την πολιτική να κάνω μια ερώτηση: το προηγούμενο διάστημα (και για πολλούς συνεχίζει ακόμα) σχεδόν όλη η Ελλάδα μπήκε σε αναστολή εργασίας και πήρε 800 ευρώ. Οι βουλευτές μας τι απολαβές είχαν το ίδιο διάστημα;
Όμως «κίτρινες κάρτες» είχαμε κι άλλες, εκτός κυβέρνησης αυτή την φορά. Πολλές κίτρινες πήρε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την όλη του στάση έναντι της κυβέρνησης όσον αφορά τα εκκλησιαστικά ζητήματα. Μάλιστα, οι «κακές οι γλώσσες» λένε ότι κάποιοι Μητροπολίτες του έχουν ζητήσει να ξεκινήσει από μόνος του την διαδικασία της διαδοχής και με τον τρόπο αυτό να αποφύγει εξελίξεις που θα πλήξουν κι άλλο το κύρος της εκκλησίας.
Εσωτερική αντιπολίτευση από ιερείς λένε οι κακές οι γλώσσες ότι απέκτησε και ο Φθιώτιδος Συμεών που αποδείχθηκε «βασιλικότερος του βασιλέως», ειδικά όταν σταμάτησε τις καμπάνες ακόμα και την Μεγάλη Παρασκευή αλλά και στα διάφορα μικροεπεισόδια που εκτυλίχτηκαν ειδικά τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδος σε διάφορες ενορίες (άσχετα αν δεν είδαν όλα το φως της δημοσιότητας).
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ανοίγουν και πάλι τις αίθουσές τους για τους μαθητές με τα «απαραίτητα» μέτρα προστασίας (μάσκες & αποστάσεις δηλαδή). Στα διαλείμματα θα κάνουν αγκαλίτσες και φιλάκια και στην αίθουσα θα το παίζουν Ζορό!
Οι τράπεζες παίρνουν τηλέφωνο τους επιχειρηματίες για να τους πούνε το «εργαλείο» του δανείου της τράπεζας επενδύσεων με την απαλλαγή των τόκων των 2 πρώτων ετών. Το επιτόκιο που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 8% και τις προσημειώσεις φυσικά δεν τα μαρτυράνε. Ποντάρουν στο «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» αλλά το πιθανότερο είναι να εγγραφούν κι άλλα «κόκκινα δάνεια» και να χαθούν περιουσίες.
Το διάστημα της αυστηρής καραντίνας μειώθηκαν τα εγκεφαλικά και τα καρδιολογικά προβλήματα λένε οι αναφορές των νοσοκομείων. Το επόμενο διάστημα που θα ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά φοβάμαι ότι θα γεμίσουν και πάλι τα νοσοκομεία από επιχειρηματίες που θα παθαίνουν εγκεφαλικό ή έμφραγμα όταν θα συνειδητοποιούν ότι πλέον δεν μπορούν να ανοίξουν ξανά από τα συσσωρευμένα χρέη…
Με τόσους «αθλητές» που προπονούνται καθημερινά στους δρόμους, πεζόδρομους και πλατείες το σίγουρο είναι ότι θα σαρώσουμε τα μετάλλια στην επόμενη Ολυμπιάδα! Τόσος κόσμος με αθλητική περιβολή (και φρέντο ανά χείρας) δεν είχε ξαναεμφανιστεί!
ΚΑΒΡΟΣ*
(καβρός= ο κάβουρας που τις μέρες του κορωνα-ιού, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και πάλι τις δαγκάνες του!!)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagramγια να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Η ποδοσφαιρική κοινότητα της Φθιώτιδας βυθίστηκε στη θλίψη στο άκουσμα της είδησης για τον ξαφνικό χαμό του Θανάση Παπακώστα, ενός ανθρώπου που για δεκαετίες υπηρέτησε με αφοσίωση το τοπικό ποδόσφαιρο και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του.
Επί χρόνια υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Φθιώτιδας, ενώ η ενεργή του παρουσία στα διοικητικά όργανα επιβεβαίωνε τη βαθιά του αγάπη για τον χώρο. Γνωστός για την καλοσύνη, την ηρεμία και το πάντοτε ζεστό χαμόγελό του, ο Θανάσης είχε κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.
Παράλληλα, στην επαγγελματική του ζωή ως τραπεζικός υπάλληλος, ήταν πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει και να στηρίξει τους πολίτες, γεγονός που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εικόνα ενός ανθρώπου προσιτού και αξιαγάπητου.
Το πρωί της Πέμπτης, η ΕΠΣ Φθιώτιδας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, αποτίοντας φόρο τιμής στην πολυετή προσφορά του στην τοπική διαιτησία και το φθιωτικό ποδόσφαιρο. Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στην πορεία του τόσο σε εθνικές όσο και σε τοπικές κατηγορίες, αλλά και στη συμμετοχή του στον Σύνδεσμο Διαιτητών και την Επιτροπή Διαιτησίας.
«Καλό Παράδεισο φίλε Θανάση…», καταλήγει η ανακοίνωση, αποτυπώνοντας το συναίσθημα της απώλειας για έναν άνθρωπο που είχε γίνει κομμάτι του ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος της περιοχής.
Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 20 Μαρτίου, στις 15:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Μεγάλη Βρύση Λαμίας, όπου συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα τον αποχαιρετήσουν.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagramγια να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.