Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Αυγενάκης: “Οι εμβολιασμοί φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο τη νέα σεζόν”

Την πεποίθηση του πως θα υπάρξει εξέλιξη για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αυγενάκης: Μετά τη δήλωση του πως μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξει η κουβέντα για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επανήλθε με ένα νέο μήνυμα αναφορικά με το θέμα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε το Καυτανζόγλειο Στάδιο , ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και μίλησε με την πρόεδρο του σταδίου, Καλυψώ Γούλα ενώ εγκαινίασε και το ταρτάν.

Τα έργα συνεχίζονται στο γήπεδο και η ολοκλήρωσή τους είναι μείζονος σημασίας καθώς, όπως τονίστηκε, το γήπεδο αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

«Καταφέραμε να ολοκληρωθεί ένα έργο με πολλές καθυστερήσεις και από αύριο, έπειτα και από τους τεχνικούς ελέγχους, αναμένεται να δοθεί για χρήση. Γίνονται ανά την Ελλάδα περισσότερες από 50 εγκαταστάσεις στίβου, γιατί πιστεύουμε στον αθλητισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την επίσκεψη του στο στάδιο, θέλησε να στείλει μήνυμα προς όλους τους αθλητές:

«Να ευχηθώ να είναι καλότυχοι οι αθλητές που θα βρεθούν εδώ. Θα βάλουμε μπροστά ώστε να γίνουν εδώ μεγάλες διοργανώσεις».

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, όπου και δήλωσε:

«Είχα συνάντηση με ανθρώπους του χώρου και τέθηκε το θέμα στο τραπέζι. Με βάση τους εμβολιασμούς, του χρόνου αναμένεται να υπάρξει κόσμος στο γήπεδο βάση πρωτοκόλλου, αυτό είναι η δική μου εκτίμηση. Με βάση το πλαίσιο που υπάρχει πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε από τη Superleague1 και έπειτα οι υπόλοιπες κατηγορίες».

Παράλληλα μίλησε και για τον ερχόμενο τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο 22 Μαΐου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό:

«Να κερδίσει το ποδόσφαιρο και ο καλύτερος στον τελικό. Μακάρι να είχε κόσμο, αλλά ελπίζουμε στην επόμενη διοργάνωση».

 

 

Πηγή

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Νέα από Ελλάδα

Επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από 3,5 χρόνια ο Φέστα!

Τελευταίος του σταθμός στην χώρα μας ήταν ο ΠΑΣ Λαμία, με τον Σάββα Παντελίδη να τον διαδέχεται τότε!

Σε…παλιά λημέρια επιστρέφει ο Τζιανλούκα Φέστα με τον Ιταλό τεχνικό να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ σε μια περίοδο που ο σύλλογος αναζητά αγωνιστική ανάκαμψη για να προλάβει το τρένο της παραμονής.

Ο Φέστα επιστρέφει στη χώρα μας έχοντας ως τελευταίο σταθμό τον ΠΑΣ Λαμία, από τον οποίο αποχώρησε στις 13 Νοεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Φθιώτιδα, κατέγραψε 26 αγώνες, με απολογισμό 5 νίκες, 9 ισοπαλίες και 12 ήττες. Παρά τα ανάμεικτα αποτελέσματα, κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των μπαράζ απέναντι στη Βέροια, στοιχείο που αποτυπώνει τη μαχητικότητα της ομάδας του σε κρίσιμες στιγμές.

Στη Λάρισα, ο Ιταλός τεχνικός καλείται να διαδεχθεί τον Σάββας Παντελίδης, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς ο Παντελίδης είχε αναλάβει τη Λαμία αμέσως μετά την αποχώρηση του Φέστα τον Νοέμβριο του 2022. Έτσι, οι δύο προπονητές συνδέονται έμμεσα μέσα από μια «σκυταλοδρομία» πάγκων που συνεχίζεται τώρα στη Θεσσαλία.

Η επιλογή του Φέστα από τη διοίκηση της ΑΕΛ δείχνει πρόθεση για έναν προπονητή με εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα και γνώση των απαιτήσεων του εγχώριου ποδοσφαίρου και της ομάδας.

Ο 57χρονος Ιταλός προπονητής έχει ήδη δύο θητείες στην ΑΕΛ (2018-19, 2021), ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης (2021-22) και την Λαμία (2022). Ο Φέστα αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής (24/4) να βρίσκεται στη Λάρισα.

Στους βυσσινί έχει υπάρξει σε 2 διαφορετικές περιόδους και συνολικά 48 παιχνίδια,  14 νίκες, 14 ισοπαλίες, 20 ήττες. 

Από την άλλη ο Σάββας Παντελίδης στο πάγκο των βυσσινί έκατσε για 17 ματς, με απολογισμό 3 νίκες, 7 ισοπαλίες, 7 ήττες!

Το ζητούμενο πλέον είναι αν θα καταφέρει να μετατρέψει αυτή την εμπειρία σε αγωνιστική συνέπεια και αποτελέσματα, οδηγώντας την ιστορική ομάδα της Λάρισας σε τροχιά επιτυχιών.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η νέα εποχή στον πάγκο της ΑΕΛ ξεκινά με προσδοκίες, αλλά και πίεση για άμεσα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή