Κύπελλο
Χάβος: “Θα μιλήσουμε με την διοίκηση μετά το τέλος του πρωταθλήματος…”
Ο τεχνικός της Λαμίας, Μάκης Χάβος μιλάει στο gazzetta.gr για την απόλυτα επιτυχημένη χρονιά της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ δίνει τις απαντήσεις του σε… κραυγές, ψιθύρους και σενάρια!
Η σεζόν ολοκληρώνεται την Κυριακή και υπό συνθήκες η Λαμία δεν αποκλείεται να… πανηγυρίσει τον άτυπο τίτλο της «πρώτης επαρχιακής ομάδας». Σενάριο που θα γίνει πράξη, αν η ομάδα του Μάκη Χάβου φύγει νικήτρια το Σάββατο από την Ριζούπολη κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα Σμύρνης και την επόμενη ημέρα, ο Παναιτωλικός ηττηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Παναθηναϊκό.
Όπως κι αν έχει το μόνο σίγουρο είναι πως η Λαμία προφανώς και βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία «ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς» με τα όσα πέτυχε. Μια ομάδα που ξεκίνησε την σεζόν, αν όχι ως το απόλυτο φαβορί, σίγουρα ένα από τα «πρώτα» για υποβιβασμό στην Football League! Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
Ο σύλλογος της Φθιώτιδας όχι μόνο πέτυχε… δια περιπάτου τον βασικό στόχο της παραμονής, αλλά «τρύπησε το ταβάνι» των φιλοδοξιών ακόμη και του πιο ένθερμου οπαδού του. Βρέθηκε στην πρώτη 8άδα στην βαθμολογία της Super League, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδος έγινε ο… φονέας των «αιωνίων» καθώς έστειλε πρόωρα… σπίτια τους, τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην είχε την ίδια τύχη με τον 3ο εκπρόσωπο του πρώην ΠΟΚ, την ΑΕΚ, ώστε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, αλλά προφανώς και είναι μια ιστορική σεζόν.ωρίς ιδιαίτερη σκέψη, η καλύτερη στην ιστορία της Λαμίας.
Με το πρόσημο να είναι κάτι παραπάνω από θετικό, εύκολα κανείς θα μπορούσε να θεωρεί ως αυτονόητο ότι ο Μακεδόνας τεχνικός και την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι κάτοικος Λαμίας. Μια σειρά από… μπαράζ δημοσιευμάτων, λίγες ώρες μετά τον επαναληπτικό της Μεγάλης Πέμπτης με την Ένωση, γκρίζαρε λίγο το τοπίο της επόμενης μέρας.
Μετά το ρεπό του Πάσχα, οι παίκτες επέστρεψαν στις προπονήσεις το απόγευμα της Τρίτης και φυσικά τόσο ο Χάβος, όσο και οι συνεργάτες του ήταν παρόντες. Το Gazzetta.gr επικοινώνησε με τον έμπειρο τεχνικό, προκειμένου να καταθέσει την δική του άποψη σχετικά με την συνεργασία του με τη Λαμία, αλλά και για απαντήσει στα διάφορα σενάρια που τον… φέρουν ως υποψήφιο για τον πάγκο άλλων ομάδων της Super League.
-Kόουτς, Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Στο φινάλε της Μεγάλης Εβδομάδας, γράφτηκαν κάποια πράγματα όσο αφορά την συνεργασία σας με την ομάδα της Λαμίας. Επειδή μετά την άκρως πετυχημένη φετινή χρονιά οι πάντες θεωρούν αυτονόητη τη συνέχιση της συνεργασίας, θέλετε να μας πείτε τι ισχύει;
«Χρόνια Πολλά. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Έκανα κάποιες πρόχειρες συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας και καταλήξαμε πως όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα, να ξαναμιλήσουμε. Το ακριβές είναι πως δεν συζήτησα ποτέ με την διοίκηση για τους όρους της συνεργασίας μας ενόψει της καινούργιας χρονιάς. Αυτό ισχύει τόσο για τα οργανωτικά, όσο για τα λειτουργικά, αλλά και για τα οικονομικά ζητήματα»!
-Επειδή η πορεία της ομάδας ειδικά στον 2ο γύρο, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος αποτελεί από όλους σημείο αναφοράς, θα μας πείτε όταν αναλάβατε τις τύχες της Λαμίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ποιος ήταν ο στόχος για την φετινή σεζόν;
«Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπήρχαν με δεδομένο ότι υποβιβάζονται απευθείας 3 ομάδες στη Football League και η τέταρτη από το τέλος πάει σε αγώνα μπαράζ, είναι ξεκάθαρο πως πρώτος στόχος ήταν να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Αυτό ήταν το βασικό μέλημα το δικό μου, των συνεργατών μου και των παικτών. Πάνω σε αυτό το πλάνο δουλέψαμε όλη την χρονιά σκληρά, δουλέψαμε καθημερινά στις προπονήσεις και νομίζω πως το πετύχαμε.
Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα κατάφερε να πιάσει και μαθηματικά αυτόν τον στόχο παίζοντας πιστεύω κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο. Καταφέραμε και κάναμε τον κόσμο της πόλης να έρθει στο γήπεδο μαζικά και να στηρίξει την ομάδα. Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σεζόν. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην πορεία καταφέραμε να φτάσουμε στους 4 του κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας σε διπλούς αγώνες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Παράσημο για την ιστορία της Λαμίας και αυτό».


-Μετά από αυτή την σεζόν, που έχει την σφραγίδα σας, είναι λογικό είτε σε μορφή σεναρίων, είτε πραγματικότητας να έχετε προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Ήδη έστω κι ως φήμη έχει γραφτεί. Θα κάνετε κάποιο σχόλιο;
«Ποτέ, όσο βρίσκομαι στον πάγκο της Λαμίας και έχουμε σε εξέλιξη αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν συζήτησα με άλλη ομάδα. Αυτό είναι βέβαιο και ούτε θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο όσο είμαι προπονητής στην ομάδα της Λαμίας γιατί τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μου».
-Το Σάββατο στην Ριζούπολη πέφτουν οι τίτλοι τέλους για την Λαμία, φέτος. Κάνοντας ένα πρώτο… ταμείο είστε ευχαριστήμενος από το πως εξελίχθηκε η χρονιά για την ομάδα σας;
«Όπως είπατε, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να κλείσουμε την χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή την ωραία σεζόν ακόμη πιο ψηλά βαθμολογικά. Με την ευκαιρία θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας. Οι πάντες έδωσαν και την ψυχή τους. Έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια όλη την χρονιά και τίποτε δεν μπορεί να είναι τυχαίο από αυτά που πέτυχαν με το σπαθί τους. Όμως δεν θα μπορούσα στα συγχαρητήρια να ξεχάσω και τον φίλαθλο κόσμο της Λαμίας που στήριξε την προσπάθεια της ομάδας σε κάθε παιχνίδι με την έντονη παρουσία του στο γήπεδο. Μας έδωσε ώθηση μεγαλύτερη και μας έκανε ακόμη περισσότερο υπεύθυνους και προσηλωμένους στον στόχο μας»
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Κύπελλο
Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία


Την Παρασκευή η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών – Στην κληρωτίδα Αστέρας Σταυρού, ΑΠΣ Κηφισσός και ΠΑΣ Λαμία
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Marriott η κλήρωση της 1ης και 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2026-2027, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στις ομάδες της Φθιώτιδας που θα μπουν στη «μάχη» της διοργάνωσης.
Στην κληρωτίδα θα βρίσκονται ο Αστέρας Σταυρού, ο ΑΠΣ Κηφισσός και ο ΠΑΣ Λαμία, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο 9ο γκρουπ, μαζί με ομάδες από τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία.
Οι τρεις εκπρόσωποι της Φθιώτιδας θα διεκδικήσουν την πρόκριση απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Α.Ο. Θήβα, ο Α.Ο. Νέας Αρτάκης, ο Ταμυναϊκός, ο Φωκικός, η Αναγέννηση Σχηματαρίου και η Α.Ε. Μαλεσίνας, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γκρουπ.
Το 9ο γκρουπ της κλήρωσης
- Α.Ο. Αγράφων «Ο Κατσαντώνης»
- Αναγέννηση Σχηματαρίου
- Απόλλων Ευπαλίου
- Αστέρας Σταυρού
- Α.Ο. Θήβα
- Α.Ο. Καρύστου
- ΑΠΣ Κηφισσός
- Κιθαιρών
- ΠΑΣ Λαμία
- Α.Ε. Μαλεσίνας
- Α.Ο. Νέας Αρτάκης
- Α.Ε. Προποντίς Χαλκίδας
- Ταμυναϊκός Αλιβερίου
- Φωκικός
Συνολικά, στην 1η φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν 130 ομάδες από τη Γ’ Εθνική και οι Κυπελλούχοι ή φιναλίστ των ΕΠΣ που δήλωσαν συμμετοχή. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 14 γεωγραφικά γκρουπ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα προκύψουν 68 ομάδες που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της 2ης φάσης, από την οποία θα διαμορφωθούν οι 64 ομάδες που θα συνεχίσουν στην 3η φάση του θεσμού.
Η διαδικασία της κλήρωσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Hellenic Football Family της ΕΠΟ στο YouTube, με καλεσμένο τον προπονητή του Α.Ο. Τρικάλων, Νίκο Μπαδήμα, του περσινού Κυπελλούχου Ερασιτεχνών.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΠΑΣ Λαμία – Στον Σαρωνικό Αναβύσσου οι Τρούμπουλος και Στάγκος
-




Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα εντός έδρας με Κατσαντώνη Αγράφων για τον ΠΑΣ Λαμία – Στις 27/9 η σέντρα
-




ΠΑΣ Λαμία: Υπάρχει επόμενη μέρα! Παραμένει ο κορμός και ξεκινά η νέα εποχή
-




Διπλό Μαρκάρισμα: Εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΠΑΣ Λαμία – Ποιοι βρίσκονται στο επίκεντρο
-




Στον Ανδρούτσο Γραβιάς ο Τσάτσος / Επιβεβαίωση για το Διπλό Μαρκάρισμα
-




Μεταγραφικά: Στον Κηφισσό Κάτω Τιθορέας ο Λάππας – Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




Vid | Επιβεβαίωση για Διπλό Μαρκάρισμα: Στη Δόξα Μασχολουρίου ο Τσόφλιος
-




Μεταγραφική επιβεβαίωση για το «Διπλό Μαρκάρισμα»: Στην Κόρινθο ο Ντότης
-




Μεταγραφικά: Στην Κύπρο και τον Αχυρώνα – Ονήσιλο ο Δημοσθένης Λιοπύρης
-




Από τη Λαμία στον ΑΟ Σκιάθου ο Αποστόλου
-




Γ’ Εθνική: Όλες οι αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα – Κλήρωση, σέντρα και νέο σύστημα playoffs
-




ΠΑΣ Λαμία: Η νέα σεζόν ξεκινά – Τη Δευτέρα η πρώτη ανοιχτή προπόνηση
-




Kύπελλο Ερασιτεχνών: Με AO Nέας Αρτάκης ο ΠΑΣ Λαμία στην Α’ Φάση – Αναλυτικά τα ζευγάρια
-




Το «αντίο» του Βασίλη Τρούμπουλου στον ΠΑΣ Λαμία: «Κρατάμε τα καλά και προχωράμε. Ευχαριστώ για όλα»
-




Εποχή Ζαχαρόπουλου στον ΠΑΣ Λαμία / Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




ΠΑΣ Λαμία: Τέλος και ο Τσιάκας – Συνεχίζει στο Αιγάλεω
-




Τίτλοι τέλους και για τον Βασίλη Γιώτη στον ΠΑΣ Λαμία – Το συγκινητικό «αντίο»
-





Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία
-




Pics & Vid | Ξεκίνησε το χτίσιμο ο ΠΑΣ Λαμία
-




Φιλικά: Κυριακή στις 18:00 το ΠΑΣ Λαμία – Αίαντας Σούρπης





































