Ακολουθήστε μας
 

Χωρίς κατηγορία

Νίκη με πολλά γκολ και αν…. /Έτσι προκρίνεται ο ΠΑΣ Λαμία…

Ημέρα…Κυπέλλου η σημερινή για τον ΠΑΣ Λαμία ο οποίος φιλοξενείται στις 15:00 από τον Απόλλων Λάρισας. Στόχος η νίκη με ευρύ σκορ και συνδυασμό αποτελέσματος στο άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΝΠΣ Βόλο που διεξάγεται την ίδια ώρα.

Η Λαμία θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της αφού ο Μάκης Χάβος επέλεξε να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι έχουν…τραβηξει φέτος το κουπί και τους θέλει φρέσκους για το ματς με τον έτερο Απόλλων, την προσεχή Κυριακή.


Σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι από το lamiaragate3.gr σχετικά με τα σενάρια της πρόκρισης της ομάδας μας στην επόμενη φάση του θεσμού κάτι που θα αναλύσουμε και πιο κάτω….

Όσον αφορά στα πλάνα του Μακεδόνα τεχνικού για την αρχική 11αδα, σε αυτήν θα υπάρχουν αλλαγές και η πιο πιθανή κατάρτιση της είναι με τον Νίκο Μέλισσα κάτω από τα δοκάρια, τους Βάντερσον, Αναστασιάδη, Καρυπίδη και Βασιλαντωνόπουλο (ή Σκόνδρα) στην άμυνα, Μπουλούλης και Πινιώτης (αν δεν βρεθεί εκεί ο Σκόνδρας) στα χαφ, τον Θάνο Καραγκούνη σε ρόλο επιτελικού, και τους Τσούκαλο, Ρόμανιτς και Μπαράλες πιθανότατα στην επιθετική γραμμή…

Τα σενάρια της πρόκρισης…

Η ισοπαλία της 2ης αγωνιστικής των ομίλων με τον ΝΠΣ Βόλο σε συνδυασμό με την ήττα της 1ης αγωνιστικής από την ΑΕΚ, έχουν φέρει την ομάδα μας στην 3η θέση με 1 βαθμό και πλέον θα ψάξει μια επιβλητική νίκη, σε περίπου ένα μήνα από τώρα, απέναντι στον Απόλλων Λάρισας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και με δεδομένα πως Λαμία και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο μεταξύ τους παιχνίδι, θα μετρήσει η διαφορά των γκολ στη φάση των ομίλων. Αν και πάλι προκύψει ισοβαθμία, θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση, ενώ αν ούτε από εκεί βγει άκρη, θα μετρήσει η καλύτερη άμυνα. Σε περίπτωση που και πάλι υπάρξει ισοβαθμία τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβαθμούν…

Για να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα δεδομένα, έχουμε την μέχρι στιγμής βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΠΣ Βόλος 4 (6-2)

ΑΕΚ 3* (2-1)

ΠΑΣ Λαμία 1 (2-3)

Απόλλων Λάρισας 0* (1-5)

Αρχικά για να περάσει η Λαμία στην επόμενη φάση θέλει νίκη στην Λάρισα την τελευταία αγωνιστική και ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ με συνδυασμό τερμάτων…Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα την αφήνει εκτός συνέχειας…

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Βόλου έχει διαφορά 4 τερμάτων (6-2), ενώ η Λαμία βρίσκεται στο -1 (2-3). Αν υποθέσουμε πως η ΑΕΚ επικρατήσει με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0) επί του Βόλου, η Λαμία θα θέλει νίκη με περισσότερα από 4 γκολ στον Απόλλων Λάρισας. Στη περίπτωση που η ΑΕΚ νικήσει 1-0 και η Λαμία 4-0, Βόλος και ΠΑΣ θα έχουν ακριβώς την ίδια διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα και κατά συνέπεια θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ… Τρελό αλλά όχι απίθανο σενάριο.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο

Αν η ΑΕΚ φτάσει σε μια ευρεία νίκη απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο, όσα περισσότερα γκολ πετύχει η Ένωση, τόσα λιγότερα θα έχει να επιτεύξει ο ΠΑΣ Λάμία απέναντι στον Απόλλων Λάρισας, ώστε να έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων…

Στόχος η παραμονή…

Σε κάθε περίπτωση για να κρατά την τύχη (όσο αυτό είναι δυνατό) στα χέρια της, η Λάμία θα παίξει σε ένα μήνα στην Φιλιππούπολη με στόχο 4 και πλέον γκολ, αν θέλει να συνεχίσει στον θεσμό.

Αλλά τονίζουμε και πάλι πως το κύπελλο δεν είναι προτεραιότητα για την ομάδα αυτή τη στιγμή και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μάχη για την παραμονή στην Super League…

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο Άρθρο 20, παρ.5-12 για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας:

5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που [51] ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των

βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

6. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.


7. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες που έχει η κάθε ομάδα.

8. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακαςμε κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

9. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύ πτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

10. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

11. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.

12. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:

α)Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90 ́ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση [52] ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της επόμενης παραγράφου (13) του παρόντος άρθρου.

β)Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90 ́ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5 έως 10 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χωρίς κατηγορία

Κ-19: Εκτός έδρας ήττα για τους κυανόλευκους / Μήνυμα συμπαράστασης στον Βρέττα

Η Κ19 του ΠΑΣ Λαμία φιλοξενήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκό στο αθλητικό κέντρο Γ. Καλαφάτης γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-0.

Οι Πράσινοι του Ανδρέα Ντρένοβα κυριάρχησαν στο γήπεδο απ’ το πρώτο λεπτό και έφτασαν στη νίκη με δύο γκολ του Λάζαρη κι ακόμα ένα του Ορμενάι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών είχε πάρει ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων! Μόλις στο 2′ ο Λάζαρης άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Σκαρλατίδη, ενώ στο 10′ και πάλι ο Λάζαρης ήταν εύστοχος από κάθετη πάσα του Ορμενάι φτάνοντας τα 13 γκολ στη σεζόν. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 38′ απ’ τον Ορμενάι μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Λιατίφη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κυανόλευκοι του Λάκη Παπανικολάου, πριν την έναρξη της αναμέτρησης φωτογραφήθηκαν κρατώντας τη φανέλα του Γιώργου  Βρέττα ο οποίος υπέστη μερική ρήξη χιαστών και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Παναθηναϊκός: Παναγάκος, Σκαρλατίδης, Δουβίκας (60′ Νότας), Λιναρδάκης, Μπεβάρδος, Βαγιαννίδης, Λιατίφης (60′ Τακεσιάν), Ορμενάι (60′ Παπαποστόλου), Ρομάνο (60′ Καραγκούνης), Γεωργουλάκης, Λάζαρης (60′ Τόμπρας).

Λαμία: Μοσχίδης, Σαββάκης, Νικολόπουλος, Γυφτομήτρος, Γιωργαλής, Τσάτσος, Καψάλης, Μαργαρίτης, Τετριμέλης, Καλόγηρος, Τσιάκας.

 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα περαστικά της και γρήγορη ανάρωση στον νεαρό αθλητή του ΠΑΣ Λαμία

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή