Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Εκτός συμφωνίας η Λαμία!!!

Ως απάντηση στη συνάντηση της Super League με την COSMOTE TV, νωρίτερα η NOVA διέρρευσε ότι έχει ήδη υπογράψει με 6 ομάδες για την επόμενη σεζόν, ενώ με άλλες 2 βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών!

Το SDNA αποκαλύπτει ποιες είναι οι ομάδες που έχουν συμφωνήσει με το κανάλι της Κάντζας!
Μία από αυτές είναι φυσικά ο ΠΑΟΚ που είχε ήδη συμβόλαιο για του χρόνου και ήταν γνωστό.
Η δεύτερη μεγάλη ομάδα που έχει συμφωνήσει με τη NOVA είναι ο Ολυμπιακός!
Οι υπόλοιπες είναι: ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Λάρισα και ο Λεβαδειακός!
Αυτές είναι 7 ομάδες και υπάρχει ακόμη μία η οποία συζητάει με το συνδρομητικό κανάλι και φέρεται να βρίσκεται κοντά στο να δώσει τα χέρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ομάδα αυτή είναι η ΑΕΚ!
Επαφές υπάρχουν και με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι συζητήσεις με τους «πράσινους» έχουν ιδιαιτερότητες λόγω διοικητικής αβεβαιότητας.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το SDNA, τελικός στόχος της NOVA είναι να υπογράψει σε πρώτη φάση με 10 ομάδες, οι οποίες κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν το πολύ 12, αφού άλλωστε η θέση του συνδρομητικού καναλιού είναι ότι το πρωτάθλημα της Super League δεν μπορεί γενικά να έχει περισσότερες από 12 ομάδες.
Εκτός διαπραγμάτευσης με τη NOVA αυτή τη στιγμή, είναι ο Πλατανιάς που υποβιβάζεται, η Κέρκυρα, η Λαμία και ο Απόλλωνας που για το κανάλι θεωρούνται αντι-εμπορικές ομάδες, ο Παναιτωλικός που φέρεται να μην έχει καλές σχέσεις με τη NOVA, καθώς και ο Ατρόμητος και η Ξάνθη που επίσης θεωρούνται αντι-εμπορικές αλλά μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον υπό διαφορετικές προϋποθέσεις. Πάντως με τις προαναφερόμενες ΠΑΕ δεν υπάρχει καμία εν εξελίξει διαπραγμάτευση.
Κλειδί ασφαλώς, είναι να πάρει το κανάλι της Κάντζας το τελικό «ναι» από την ΑΕΚ (που συζητά με άλλα δεδομένα από αυτά που ίσχυαν για εκείνη τα τελευταία χρόνια) και ακολούθως το τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό.
Βέβαια, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο αφορά και το ποιες ομάδες θα ανέλθουν από την Football League, αφού αν είναι ο Άρης και ο ΟΦΗ θα μιλάμε για ομάδες με υψηλή εμπορικότητα. Επαναλαμβάνουμε πάντως πως η NOVA θέλει συνολικά 10 ομάδες, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν και 12.
Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται να έχουμε του χρόνου ένα πρωτάθλημα όπου το 70% των ομάδων να είναι στη NOVA και όλοι οι υπόλοιποι να είναι ξεκρέμαστοι, αφού μοιάζει αδύνατο η COSMOTE TV να ενδιαφερθεί για ένα προϊόν με 4-5 ομάδες που θα είναι και αντι-εμπορικές.
Με αυτά τα δεδομένα επίσης, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κεντρική διαχείριση την επόμενη σεζόν, παρά τα όσα διέρρεε η λίγκα μετά την συνάντησή της με στελέχη της COSMOTE TV…

Πηγή:sdna.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Απόψεις

ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου

Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.

Γράφει ο Νίκος Μώκος

Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.

Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.

Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.

Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.

Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.

Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.

Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή