Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Έτσι σκοράρουν τα..”πρώτα βιολιά” της Σούπερ Λίγκ

Η αγωνιστική δράση έχει «παγώσει» ελέω κορωνοϊού και έτσι εμείς έχουμε μείνει στατιστικά στην ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1.

Πάντως, ακόμα προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας έχει καταγραφεί ο τρόπος που πέτυχαν τα γκολ τους οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος.

Δείτε τα ενδιαφέροντα στοιχεία:

Οι πρώτοι σκόρερ

(αναφέρεται η ομάδα, τα γκολ φέτος και τα συνολικά στην κατηγορία, αν έχει σκοράρει και σε άλλες σεζόν)

1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός) 17

2. Φεντερίκο Μακέντα (Παναθηναϊκός) 12 (22)

3. Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ) 10 (14)

4. Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) 10 (44)

5. Νέλσον Ολιβέιρα (ΑΕΚ) 9

6. Ζοάο Φιγκεϊρέδο (ΟΦΗ) 9

7. Γιώργος Μανούσος (Ατρόμητος) 9 (35)

Σκόραραν 148 ποδοσφαιριστές.

Τα «χρυσά κεφάλια»

Ζήσαμε τη φτωχότερη σεζόν σε ποσοστό επί του συνόλου, γκολ με το κεφάλι.

Ο Ελ Αραμπί είναι ο πρώτος σκόρερ, αλλά είναι και αυτός που πέτυχε και τα περισσότερα γκολ με το κεφάλι, τέσσερα συνολικά.

Τρία έβαλε ο Μπαράλες, που τον ξέραμε για καλό κεφαλοσφαιριστή, αφού το 2014-15 είχε βγάλει μάτια με τα εννέα γκολ με το κεφάλι! Ο Αργεντίνος έχει βάλει συνολικά στην Ελλάδα 16 γκολ με κεφαλιά από τα 44, που έχει συνολικά

Τρία γκολ με κεφαλιά, από τα τέσσερα όλα και όλα που έβαλε, είχε και ο αμυντικός του Άρη Φραν Βέλεθ. Ειδικότητά του η κεφαλιά.

Συνολικά είδαμε να μπαίνουν 71 γκολ με κεφαλιά, το 15.99% του συνόλου των γκολ. Είναι το μικρότερο ποσοστό στην ιστορία της Super League, αφού το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό ήταν το 16.95% του 2011-12.

Οι πρώτοι σε κεφαλιές

1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός) 4

2. Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) 3

3. Φραν Βέλεθ (Άρης) 3

Σκόραραν 54 ποδοσφαιριστές με κεφαλιά.

Οι ειδικοί στα φάουλ

Για αρκετά χρόνια αναπολούμε τον Δαβουρλή, τον Φρατζέσκο, το Ριβάλντο, το Σαραβάκο και άλλους, για τα θεαματικά γκολ με εκτελέσεις φάουλ. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε πολλά γκολ με φάουλ, αλλά ούτε και παίκτες που να βάζουν πολλά.

Φέτος είδαμε μόλις εννέα, ενώ μόνο ο Χουάν Μουνίθ του Βόλου πέτυχε δύο. Από ένα έβαλαν Μαρκ Φερνάντεθ (Αστέρας Τρίπολης), Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Ντανιέλε Βέρντε (ΑΕΚ), Ρόλαντι Ουγκράι (Ατρόμητος), Στέργιος Δημόπουλος (Βόλος), Ροντρίγκο Γκάλο (Ατρόμητος) και Μανώλης Σάλιακας (Λαμία).

Και στα φάουλ είχαμε ιστορικό χαμηλό στη Super League, με ποσοστό 2.03% επί του συνόλου των γκολ.

Πέναλτι

Τα 66 γκολ από πέναλτι, με ένα ποσοστό 14.86% επί του συνολικού αρθμού των γκολ, είναι αντίθετα το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσα γκολ σε μια σεζόν, ακόμα και με 16 και 18 ομάδες! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 63 γκολ με πέναλτι, από το 2014-15, σε πρωτάθλημα με 18 ομάδες όμως!

Ο Μπαράλες πέτυχε επτά γκολ με πέναλτι και ακολούθησαν Μακέντα και Βαλμπουενά με έξι. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε μόνο με πέναλτι στη σεζόν.

Οι πρώτοι σκόρερ με πέναλτι

1. Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) 7

2. Φεντερίκο Μακέντα (Παναθηναϊκός) 6

3. Ματιέ Βαλμπουενά (Ολυμπιακός) 6

Συχνότητα γκολ σε συμμετοχές

Ο Ελ Αραμπί έβαλε 17 γκολ σε 25 αγώνες, έβαλε δηλαδή 0.68 γκολ σε κάθε αγώνα που έπαιξε. Δεν είναι βέβαια ο πλέον αποτελεσματικός, καθώς ο Αραβίδης και ο Βαγιαννίδης έβαλαν ένα γκολ ανά αγώνα που έπαιξαν. Ο πρώτος έπαιξε δύο αγώνες και έβαλε δύο, ο δεύτερος έπαιξε ένα και έβαλε ένα.

Επτά παίκτες έπιασαν το ποσοστό του ενός γκολ κάθε δύο αγώνες (0.50 γκολ ανά αγώνα).

Τα καλύτερα ποσοστά γκολ ανά αγώνα

Αναφέρεται αριθμός των γκολ ανά αγώνα και το σύνολο των γκολ σε παρένθεση

1. Αραβίδης Χρήστος (Λαμία) 1.00 (2)

2. Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός) 1.00 (1)

3. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός) 0.68 (17)

4. Νέλσον Ολιβέιρα (ΑΕΚ) 0.53 (9)

5. Φεντερίκο Μακέντα (Παναθηναϊκός) 0.52 (12)

6. Θεοχάρης Ηλιάδης (ΑΕΛ) 0.50 (1)

7. Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) 0.50 (10)

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Αντίπαλοι

Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα

Επεισοδιακό ήταν το ματς της Ελασσόνας στη Λαμία, που έληξε 1-1 και διατηρεί στην κορυφή την ομάδα της Λάρισας, στον Γ΄ όμιλο της Γ΄ Εθνικής, έχοντας την ευκαιρία τη Μ. Τετάρτη (8/4) εντός με τον Αστέρα Σταυρού να πάρει το πρωτάθλημα και να μπει στη γ΄ φάση, διεκδίκησης ανόδου στη Super League 2.

Στο 72΄ υπήρξε διακοπή περίπου 6 λεπτών, με τον προπονητή του ΠΟΕ, Ηρακλή Σαραφίδη να βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, με τους «κυανόλευκους» να καταγγέλλουν ρίψη αιχμηρού αντικειμένου, κάτι σαν πρόκα και να τονίζουν ότι προτίθενται να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής της Ελασσόνας διεκομίσθη στο νοσοκομείο και με δηλώσεις στο monobala.gr είναι καυστικός για τις συνθήκες που καταγγέλλει, κάνοντας λόγω για κάκωση κεφαλής, με το φύλλο αγώνα όπως φαίνεται να μην κάνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά για τραυματισμό από ρίψη αντικειμένου στις παρατηρήσεις.

«Δέχτηκα επικίνδυνο χτύπημα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο-Έπεσα από τη ζάλη, διαπιστώθηκε κάκωση κεφαλής»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηρακλή Σαραφίδη: «Το αγωνιστικό σκέλος στην αναμέτρηση περνά σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που συνέβη δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο και ξεπερνά κάθε όριο.

Δέχθηκα χτύπημα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο (πρόκα), ένα επικίνδυνο και απαράδεκτο χτύπημα που θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες.

Έπεσα στο έδαφος από τη ζάλη και, παρότι υπήρξε σύσταση από τον ιατρό του αγώνα να διακομιστώ άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, επέλεξα συνειδητά να παραμείνω και να φύγω μετά τη λήξη γιατί δεν έχω μάθει να ενεργώ σαν λιποτάκτης.

Και όλα αυτά ενώ δεν μπορούσα καν να καθοδηγήσω στη συνέχεια του αγώνα την ομάδα μου. Στη λήξη διακομίστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε κάκωση κεφαλής.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτών των αλητών που βρωμίζουν με την παρουσία τους τα ελληνικά γήπεδα».

«Να ταυτοποιηθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»

Για να συνεχίσει ο τεχνικός της Ελασσόνας: «Αναμένω από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέπει το ποδόσφαιρο σε χώρο βίας. Ταυτόχρονα, διάβασα σε ορισμένα ανυπόστατα δημοσιεύματα ότι δήθεν προχώρησα σε χειρονομίες προς τους οπαδούς της Λαμίας.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, επί 90 λεπτά δεχόμασταν χυδαίες ύβρεις και το μοναδικό ”έγκλημα” που κάναμε ήταν να πανηγυρίσουμε το γκολ της ισοφάρισης».

«Δίκαια στην κορυφή και αήττητοι εδώ και 15 αγώνες»

Για να καταλήξει ο ίδιος: «Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έβγαλαν αντίδραση, χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται δίκαια στην κορυφή και παραμένει αήττητη εδώ και 15 συνεχόμενα παιχνίδια. Έχουμε έναν τελευταίο αγώνα μπροστά μας και θα μιλήσουμε εκεί που μιλάμε πάντα σε αντίθεση με άλλους. Ενωμένοι και μέσα στο γήπεδο».

Πηγή: monobala.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή