Ακολουθήστε μας

Match Center

Kύπελλο: Χαλαρά στην επόμενη φάση οι κυανόλευκοι / Αλμωπός Αριδαίας – ΠΑΣ Λαμία 0-2

Published

on

Με μία γκολάρα του Κώστα Προβυδάκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά και το πρώτο γκολ του Μαρμεντίνι σε επίσημο αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικότατου Αλμωπού Αριδαίας και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με σκορ 0-2 και πρωταγωνιστές του δύο σκόρερ Προβυδάκη και Μαρμεντίνι, η Λαμία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφήνοντας εκτός τον Αλμωπό Αριδαίας.

Έτσι ξεκίνησε η Λαμία

Ο Φέστα όπως αναμενόταν ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας με αρκετές αλλαγές. Ο Γκαραβέλης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Προβυδάκης αγωνίστηκε δεξιά, ο Σαραμαντάς αριστερά ενώ για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς είδαμε τον Τζανετόπουλο με τον Μπενίτεζ να απαρτίζουν το κεντρικό αμυντικπο δίδυμο.

Στο κέντρο βρέθηκαν ο Σλίβκα με τον Νούνιες ενώ πιο μπροστά τους βρισκόταν ο Μαρμεντίνι. Στα άκρα της επίθεσης αριστερά ξεκίνησε ο Ρόμανιτς και δεξιά ο Ασκόφσκι. Στο κέντρο της επίθεσης θέση πήρε ο Πέτρος Γιακουμάκης.

Το ματς:

Πιο δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα μπήκε ο Αλμωπός, ο οποίος είχε και την διάθεση αλλά και το κίνητρο να πιέσει ψηλά έτσι ώστε να ξαφνιάσει την ομάδα της Λαμίας.

Μετά τα πρώτα λεπτά, η Λαμία ισορρόπισε το παιχνίδι, πήρε την μπάλα στα πόδια και δημιουργούσε αυτή το παιχνίδι με τον Μαρμεντίνι και τον Ασκόφσκι να έχουν την περισσότερη ώρα τη μπάλα.

Η αλλαγή κατοχής στο παιχνίδι, έφερε τον ΠΑΣ στο προσκήνιο και στο 11΄έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Τζανετόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης, ο οποίος είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού σήμερα, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ξεπερνώντας και το πρώτο τέταρτο στο ματς, η Λαμία συνέχιζε να ανεβάζει τον ρυθμό της, να πιέζει ακόμη περισσότερο τον Αλμωπό, με στόχο το γκολ στο πρώτο μέρος που θα βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές να «λυθούν» και να παίξουν με λιγότερο άγχος.

Και το γκολ ήρθε! Και μάλιστα ήταν μία γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη. Ο πλάγιος μπακ της Λαμίας στο 26΄ του αγώνα ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ για την ομάδα του και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 0-1.

Το πρώτο μισάωρο στα Γιαννιτσά πέρασαν με τον ΠΑΣ Λαμία να έχει ανοίξει το σκορ, να έχει κερδίσει ήδη 4 κόρνερ ενώ είχε την καθολική κατοχή της μπάλας. Από την άλλη η ομάδα της Αριδαίας, μετά το καλό πρώτο πεντάλεπτο αρκέστηκε στο ρόλο του «κομπράσου», ενώ στο 25΄και στο 30΄παίκτες του Αλμωπού αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τσακαλίδη.

Παρόλο αυτά… οι πάντα επικίνδυνοι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο… και αντέδρασαν!

Στο 38΄ο Αλμωπός προσπάθησε και έφτασε σε θέση βολής, όμως η ενέργεια των επιθετικών των γηπεδούχων σταμάτησε από παρέμβαση του Αργεντινού στόπερ της Λαμίας, Όλιβερ Μπενίτεζ.

Ότι δεν έκανε στο 38΄του αγώνα ο Αλμωπός, το πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, βρίσκοντας δίχτυα με τον Γιουκούδη, όμως ο διαιτητής του αγώνα μαζί με τον βοηθό ακύρωσαν σωστά το τέρμα ως οφ-σάιντ.

Το 0-1 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον ΠΑΣ δίκαια βρισκόταν μπροστά στο σκορ…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να μπαίνει πιο δυνατά, να προσπαθεί ήδη από τα πρώτα λεπτά να σκοράρει και δεύτερο γκολ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας τη νίκη και την πρόκριση.

Στο 60΄λοιπόν ο Μαρμεντίνι βρίσκει δίχτυα εκτελώντας σωστά τον Ντόκιτς με δυνατό πλασέ για το 0-2 των «κυανόλευκων».

Μετά και από το 0-2 η Λαμία έριξε κάπως τον ρυθμό της, χωρίς βέβαια να δώσει δικαίωμα στον Αλμωπό να πάρει την κατοχή και να απειλήσει. Οι αλλαγές του Φέστα έδωσαν φρεσκάδα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν ορισμένες καλές ευκαιρίες για να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα δεν είχαμε κάποια αλλαγή στο σκορ, η Λαμία παρουσιάστηκε σοβαρή σε ένα ακόμη παιχνίδι, μείωσε αισθητά τα λάθης της και δίκαια πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Dokic, Παρασκευάς, Σέχου, Τσιμπούκας, Γιαλαμούδης, Έππας, Πέλκας, Κολλαρας, Πόποβιτς, Γιουκούδης, Πέττας

Αναπληρωματικοί: Τέντζερης, Σουλιώτης, Ασλμπάνολογλου, Rivas, Παπαδόπουλος, Κέρθι, Τσίπουρας, Κώνστας, Μανωλάκης

ΠΑΣ Λαμία (Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Nunez, Γιακουμάκης, Slivka, Marmentini, Benitez, Ashkovski, Romanic

Αναπληρωματικοί: Τρόπουλος, Μανούσος, Καραμάνος, Simon, Bejarano, Μπάμπης, Κοντονίκος, Κορνέζος, Τσούκαλος

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.

Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης

ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή