Τοπικές Ειδήσεις
Λαμία – κορωνοϊός: Σε επιφυλακή / Τι πρέπει να κάνουν όσοι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα – Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας – BINTEO


Ηέντονη κοινωνική δραστηριότητα της οικογένειας – που τέσσερα από πέντε μέλη της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό- ανησυχεί τον δήμο Λαμιέων που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ.
Η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της οικογένειας οδηγεί σε πολλά σημεία τόσο εντός της πόλης όσο και σε περίχωρα όπου ζουν συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας ενώ και η επαγγελματική δραστηριότητα του ζευγαριού περιελάμβανε συναντήσεις με σημαντικό αριθμό ατόμων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές πόρτα πόρτα έχουν ενημερώσει τους γείτονες τόσο της οικογένειας, όσο και τους γείτονες των συγγενικών τους προσώπων, που είχαν δεχθεί αυτές τις ημέρες, επισκέψεις της οικογένειας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αυτοπεριοριστούν για το κρίσιμο διάστημα.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υγείας Παναγιώτη Στασινό, η οικογένεια φέρει αυξημένο ιικό φορτίο (αυξημένο κίνδυνο μεταδοτικότητας του ιού) παρ’ όλα αυτά προς το παρόν, δεν έχει καταγραφεί άλλο κρούσμα από το περιβάλλον τους. Να σημειωθεί όμως ότι τα συμπτώματα εμφανίζονται 3 με 5 ημέρες μετά την επαφή.
Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την οικογένεια θα πρέπει να θερμομετρούνται και να παρακολουθούν την θερμοκρασία τους τακτικά και παράλληλα να μην έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα ώστε να μην επεκταθεί περισσότερο η διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Ροή Ειδήσεων
Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα


Η ποδοσφαιρική κοινότητα της Φθιώτιδας βυθίστηκε στη θλίψη στο άκουσμα της είδησης για τον ξαφνικό χαμό του Θανάση Παπακώστα, ενός ανθρώπου που για δεκαετίες υπηρέτησε με αφοσίωση το τοπικό ποδόσφαιρο και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του.
Επί χρόνια υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Φθιώτιδας, ενώ η ενεργή του παρουσία στα διοικητικά όργανα επιβεβαίωνε τη βαθιά του αγάπη για τον χώρο. Γνωστός για την καλοσύνη, την ηρεμία και το πάντοτε ζεστό χαμόγελό του, ο Θανάσης είχε κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.
Παράλληλα, στην επαγγελματική του ζωή ως τραπεζικός υπάλληλος, ήταν πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει και να στηρίξει τους πολίτες, γεγονός που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εικόνα ενός ανθρώπου προσιτού και αξιαγάπητου.
Το πρωί της Πέμπτης, η ΕΠΣ Φθιώτιδας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, αποτίοντας φόρο τιμής στην πολυετή προσφορά του στην τοπική διαιτησία και το φθιωτικό ποδόσφαιρο. Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στην πορεία του τόσο σε εθνικές όσο και σε τοπικές κατηγορίες, αλλά και στη συμμετοχή του στον Σύνδεσμο Διαιτητών και την Επιτροπή Διαιτησίας.
«Καλό Παράδεισο φίλε Θανάση…», καταλήγει η ανακοίνωση, αποτυπώνοντας το συναίσθημα της απώλειας για έναν άνθρωπο που είχε γίνει κομμάτι του ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος της περιοχής.
Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 20 Μαρτίου, στις 15:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Μεγάλη Βρύση Λαμίας, όπου συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα τον αποχαιρετήσουν.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Κ-16: Τη Κυριακή στις 17:30 η απονομή στους πρωταθλητές
-




Pics | Φιέστα τίτλου για την αήττητη Κ16 του ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία: Ολοκλήρωσε τη σεζόν, ατομικά προγράμματα, διοικητικές εξελίξεις και φιέστα Κ16
-




Γυναικεία Ομάδα: Φινάλε στη σεζόν με λευκή ισοπαλία
-




Αποκάλυψη! Ο Πιτσιόλο επιστρέφει στην Ελλάδα 20 χρόνια μετά!
-




Mεταγραφικά: “Σειρήνες” για Ντότη και Στάγκο
-




Γ’ Εθνική 2026-2027: Στα χέρια των ομάδων η νέα προκήρυξη
-




Ανακοίνωση με αιχμές από τους οργανωμένους φιλάθλους της Λαμίας – Ζητούν δημόσιες απαντήσεις από τη διοίκηση
-




62 χρόνια ΠΑΣ Λαμία: Μια ζωή γεμάτη ιστορία, πάθος και περηφάνια
-




Ποδοσφαιρική νοσταλγία και θέαμα στο φιλικό των Βετεράνων Άρη Αγίου Κωνσταντίνου – Α.Σ. Λαμία









