Νέα
Μια κατηγορία κρίνεται στο “Αθανάσιος Διάκος” / ΠΑΣ Λαμία – Βέροια 20:00


Στο «Αθανάσιος Διάκος» θα διεξαχθεί απόψε το δεύτερο μπαράζ που θα κρίνει το όνομα της 14ης ομάδας που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.
Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τη Λαμία και τη Βέροια που θα συγκρουστούν απόψε (20:00, Cosmote TV) στο «Αθανάσιος Διάκος» και μία εκ των δύο θα είναι η 14η ομάδα που θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στη Super League Interwetten.
Το 2-1 που κέρδισε πριν από μερικές ημέρες η πρώτη στην Ημαθία την καθιστά, και εύλογα, ως το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού, αφού ας μην ξεχνάμε πως στη σειρά βρίσκεται σε ισχύ ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.
Αρα για να «σωθούν» οι γηπεδούχοι τους αρκεί να δεχθούν μέχρι ένα τέρμα (ανεξαρτήτως αποτελέσματος), ενώ οι φιλοξενούμενοι για να έχουν ελπίδες ανόδου θα πρέπει να βρουν μίνιμουμ δύο φορές δίχτυα και… βλέπουμε. Αυτόματα γίνεται ξεκάθαρο πως η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, ενώ τόσο ο Ιταλός τεχνικός όσο και ο Παύλος Δερμιτζάκης που βρίσκεται στον πάγκο της «βασίλισσας» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα (η αποστολή του πρώτου εδώ, του δεύτερου εδώ).
Η Λαμία δεν αναμένεται να αποχωριστεί το 3-5-2 που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο προπονητής της, όμως σε σχέση με το πρώτο ματς ο Νούνιες «παίζει» να πάρει φανέλα βασικού, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Προβυδάκης.
Ετσι η πιθανή της ενδεκάδα απαρτίζεται από τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Τζανετόπουλο, Αντέτζο, Σιμόν στα στόπερ, τον Σαραμαντά στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Προβυδάκη στο δεξιό (υπάρχει το «σενάριο» στα μπακ ο Μαρτίνεθ να πάει αριστερά) τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Νούνιες στον άξονα και τους Καραμάνο, Μανούσο στα φορ.
Η Βέροια από την πλευρά της θα πορευτεί, όπως όλα δείχνουν, σε ακόμη ένα παιχνίδι με το 4-4-2 που έχει καθιερώσει ο προπονητής της και με αυτό στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Βόρειο Ομιλο της Super League 2. Η εκ νέου απουσία του Βελλίδη θα φέρει ξανά τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, στην άμυνα αναμένονται οι Μπουκουβάλας, Δημόπουλος, Μαραγκός, Πεταυράκης από δεξιά προς τα αριστερά, στον άξονα οι Γαβρηιλίδης, Κάτσε, στα άκρα οι Μούργος, Φοφανά, ενώ ο Γιακουμάκης θα βρίσκεται κοντά στο «9άρι» Πασά. Πάντως δεν θα είναι έκπληξη αν ο Κάτσε περάσει αριστερά αντί του Φοφανά και ο Οικονόμου βρεθεί στο «8» (θέση στα στόπερ διεκδικεί και ο Σκόνδρας).
Ρέφερι του «τελικού» θα είναι ο Τόμας Μπόγκναρ από την Ουγγαρία που διεύθυνε πρόσφατα το ματς της Εθνικής μας με την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό (3-0), αλλά και τα φετινά ντέρμπι της Super League ΑΕΚ–Παναθηναϊκός 1-0, Αρης–Παναθηναϊκός 0-0 για την κανονική διάρκεια και τα play offs αντίστοιχα. Ευρύτερα ο 44χρονος διαιτητής «ξέρει» πολύ από Ελλάδα, αφού στο παρελθόν ήταν «άρχοντας» και σε ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός 2-1 (20/12/20), αλλά και σε από μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (με Αντβέρπ πέρσι 2-1 και Σλόβαν Λίμπερετς 2-1 το 2016 αντίστοιχα).
Την ίδια στγμή στο «πόδι» είναι και οι φίλοι των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι όρισαν γενική είσοδο πέντε ευρώ, ενώ όλοι οι μαθητές (γεννημένοι από το 2004 και μετά) θα μπορούν να μπουν δωρεάν στο γήπεδο, όπου μεταξύ άλλων θα βρίσκεται και ο Πίτι. Ο μέχρι και πριν από μερικούς μήνες τεχνικός διευθυντής του club ήρθε από την Ισπανία στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο ματς και με σκοπό να βρεθεί στο πλευρό της Λαμίας.
Στη Βέροια από την πλευρά τους δεν θα είναι μόνοι στον αγώνα-μια κατηγορία, αφού έχει προβλεφθεί όσοι επιθυμούν να μεταβούν δωρεάν με πούλμαν που έχουν ναυλωθεί ειδικά για αυτό το σκοπό και υπολογίζεται πως θα έχουν αρκετό κόσμο στις εξέδρες. Ευρύτερα η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το «Αθανάσιος Διάκος» θα γεμίσει.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Νέα
Pic | Ξανά με τον 12ο παίκτη του ο ΠΑΣ Λαμία


Στο τελευταίο (;) παιχνίδι της σεζόν, με την ελπίδα να έχει και συνέχεια ο ΠΑΣ Λαμία φιλοεξενείται στα Τρίκαλα από τον τοπικό ΑΟΤ αυτή την ώρα.
Οι οργανωμένοι φίλοι των κυανόλευκων, δεν γινόταν να αφήσουν την ομάδα μόνη της σε αυτή την δοκιμασία και έχουν πάρει τη θέση τους, αυτή τη φορά όχι στο πέταλο αλλά στην μεσαία κερκίδα, για να γίνουν ο 12ος παίκτης τους.
Δείτε φώτο:






Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-






Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Παρασκευή 13/3 η κλήρωση για τη 2η και 3η φάση της Γ’ Εθνικής
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Πλήρης και αποφασισμένος ο ΠΑΣ Λαμία για το ξεκίνημα των Play Offs
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
-




Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα
-




Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Aud | Πριν το πρώτο σφύριγμα: Οι προπονητές της πρώτης εξάδας μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα Play Offs της Γ’ Εθνικής
-




Απόδραση με Φράγκο και την Κυριακή έχει “τελικό” / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-1





