



Match Center
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
Με γκολ των Βρέττα και Φράγκου στο 5ο και 60ο λεπτό αντίστοιχα, ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Λευκάδα απέναντι στον Τηλυκράτη, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, ένταση και φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να αξιοποιούν το εκρηκτικό τους ξεκίνημα και τους γηπεδούχους να μένουν με την πικρία πως άξιζαν κάτι παραπάνω.
Το ματς με μια ματιά
Μόλις στο 2’, ο ΠΑΣ Λαμία έδειξε τις διαθέσεις του: ο Φράγκος βρέθηκε σε θέση βολής και με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Γαλάνη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 5’, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ. Ο Φράγκος συνδυάστηκε άψογα με τον Βρέττα και εκείνος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γαλάνη για το 0-1, βάζοντας από νωρίς σε θέση οδηγού τη Λαμία.
Ο Τηλυκράτης προσπάθησε να αντιδράσει, με τους Ράπτη και Ζδράβο να ανεβάζουν ρυθμούς, όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων έδειξε σταθερότητα. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο. Στο 44’, ο Μορφάκης βρέθηκε απέναντι από τον Στάγκο αλλά έχασε το τετ-α-τετ, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Στην εξέλιξη της φάσης, οι Λευκαδίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουφιώτη, με τον διαιτητή να δείχνει τελικά κίτρινη κάρτα στον Τεγούση για διαμαρτυρίες.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τηλυκράτης μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει και πίεσε από νωρίς. Στο 50’, ο Κεχαγιάς δοκίμασε μια έξυπνη λόμπα, η μπάλα έφτασε στον Μορφάκη, ο οποίος σούταρε απευθείας, όμως ο Στάγκος έπεσε σωτήρια και μπλόκαρε με υπερένταση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Η πίεση συνεχίστηκε και στο 57’ ο Μορφάκης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αυτή τη φορά με κεφαλιά-ψαράκι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Λαμίας.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 60’, ο ΠΑΣ Λαμία βρήκε το δεύτερο τέρμα. Ο Φράγκος εκμεταλλεύτηκε γρήγορη αντεπίθεση, ξέφυγε από την άμυνα των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Γαλάνη για το 0-2, «παγώνοντας» τις εξέδρες.
Η ομάδα του Παπανικολάου είχε και άλλες ευκαιρίες για τρίτο γκολ, με σημαντικότερη στο 68’, όταν ο Βρέττας πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Τηλυκράτης προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 69’ ο Ζδράβος με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία, χάνοντας ίσως την καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος.
Οι γηπεδούχοι έμεινα και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζδράβου στο 87′.
Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι Λευκαδίτες έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, αλλά η Λαμία αμύνθηκε με πειθαρχία και διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμα, πανηγυρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα.
Οι ενδεκάδες
Τηλυκράτης Λευκάδας : Γαλάνης, Τσιεγγελίδης, Τεγούσης, Μορφάκης, Τσούτσης, Ράπτης, Σκιαδάς, Γαλάνης, Κούρτης, Ζδράβος, Κεχαγιάς (76 Χονδρογιάννης)
ΠΑΣ Λαμία : Στάγκος, Σέντης, Γιώτης, Κουφιώτης, Τρούμπουλος, Καποδίστριας, Φράγκος, Ντότης (59′ Ματθαίου), Βρέττας (72′ Ζαλοκώστας), Τσιάκας(59′ Tσάτσος), Λιοπύρης (89′ Γεωργούσης)










Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Αυτοκτονία με ανατροπή στη Κέρκυρα / Λευκίμμη – ΠΑΣ Λαμία 3-2
Ανώτερη η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο – Μεγάλη ανατροπή της Λευκίμμης στο δεύτερο


Την ήττα με 3-2 γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμία εκτός έδρας από την ΑΕ Λευκίμμης, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος), σε ένα ματς που είχε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα για την ομάδα της Φθιώτιδας.
Ανώτερη η Λαμία στο πρώτο μέρος
Η Λαμία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ, δείχνοντας ξεκάθαρα ανώτερη από τη Λευκίμμη στο πρώτο ημίχρονο.
Στο 30’, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Βρέττα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Αλτάνη, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ άνοιξε το σκορ (0-1). Η υπεροχή των φιλοξενούμενων επιβεβαιώθηκε στο 39’, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντότη, ο Κουφιώτης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 0-2.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να έχει τον απόλυτο έλεγχο, δημιουργώντας την αίσθηση πως κρατούσε στα χέρια της ένα πολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο.
Εξαφανίστηκε στο δεύτερο – Ολική ανατροπή για τη Λευκίμμη
Η εικόνα άλλαξε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λευκίμμη να μπαίνει αποφασισμένη και τη Λαμία να χάνει τη συνοχή και την έντασή της.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 48’ με τον Παππά (1-2) και συνέχισαν να πιέζουν, βρίσκοντας την ισοφάριση στο 67’ με τον Παπαγεωργίου (2-2).
Στο 70’ ο Πανταζής απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Στάγκο να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ στο 73’ η Λευκίμμη κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κουφιώτη. Ο Παπάς ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Στάγκος απέκρουσε, κρατώντας προσωρινά την ισοπαλία.
Παρά την απόκρουση, η ανατροπή ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα, όταν ο Πανταζής με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-2, σε ένα διάστημα όπου η Λαμία δεν κατάφερε να αντιδράσει ουσιαστικά.
Συνθέσεις:
ΑΕ Λευκίμμης:
Κουναλάκης, Βάσιλιτς, Μπάλος, Μοτσοβίλα, Βασιλάκης Ι., Πανταζής, Πουλημένος, Τσιάβος, Βάρελης, Παπαγεωργίου, Παπάς
ΠΑΣ Λαμία:
Στάγκος, Καποδίστριας, Ματθαίου Ν. (70’ Σεντής Ο.), Κουφιώτης, Τρούμπουλος, Λάππας (60’ Μαργαρίτης Ρ.), Φράγκος (80′ Τσόφλιος), Ντότης, Βρέττας, Τσιάκας (80′ Διαμαντής), Αλτάνης (70’ Φυτόπουλος)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | To μάρς πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ Λαμία
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




Επιστρέφει στον ΠΑΣ Λαμία ο Ντούβας
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




Ριφιφί (Το) / Γράφει ο Νίκος Μώκος
-




ΠΑΣ Λαμία: Τέλος η ανοχή!
-




Live από τα Τρίκαλα: Η εξέδρα της Λαμίας!
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία
-




Ποδαρικό στο 2026 με…αποκλεισμό / ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού 0-3
-






Ήττα με υπογραφή Τσίντζα / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 1-0
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




Γ’ Εθνική: Έσωσε το βαθμό και έπιασε κορυφή ο Αστέρας Σταυρου / Τα αποτελέσματα
-




Ο Τουλούμης ορίστηκε στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία
-




VID | Στουρνάρας: “Η Λαμία έχει δύο ήττες για τους ίδιους εξωαγωνιστικούς λόγους”
-




Έτσι θα δείτε το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού / Τα εισιτήρια του αγώνα

















