Νέα
Στο Περιστέρι για να σπάσει την παράδοση/ Ζωντανή μετάδοση από τον Lamia Polis 87, 7


Σήμερα στις 20:30 στο γήπεδο του Περιστερίου ο ΠΑΣ Λαμία θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague.
Πρόκειται για ακόμη μία δύσκολη αναμέτρηση με έναν αντίπαλο που το καλοκαίρι ενισχύθηκε σημαντικά με μεταγραφές όπως ο Καρλίτος, ο Κοσέλεφ, ο Ουάρντα και ο Κίνι.
Επιπλέον, ο ΠΑΣ δεν έχει καταφέρει έως τώρα να αποσπάσει κάτι περισσότερο από ισοπαλία στην έδρα των Περιστεριωτών κάτι που θα αναζητήσει σήμερα να κάνει, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι μία δύσκολη αποστολή. Αυτό που θα ψάξει η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά στο στο σημερινό παιχνίδι είναι η αντίδραση έπειτα από δυο μέτριες εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Καλλιθέα.
Οι “κυανόλευκοι” έχουν ανάγκη την καλή εμφάνιση για καθαρά ψυχολογικούς λόγους και θα προσπαθήσουν να κάνουν την ζημιά στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία η οποία θα είναι στο σημερινό παιχνίδι “πάνοπλη”.
Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα (0-1 με τον Παναιτωλικό), έμεινε για 3η αγωνιστική δίχως νίκη και 2η δίχως να σκοράρει στο 0-0, εντός, με την Athens Καλλιθέα (14/9).
Το πρόγραμμά της, στο Πρωτάθλημα, συνεχίζει να είναι βατό, μια και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται, στη Φθιώτιδα, τον Πανσερραϊκό. Η συγκομιδή, πάντως, των 5β. σε 4 ματς, είναι ικανοποιητική για τους κυανόλευκους.
Επιπλέον, ο ΠΑΣ δεν έχει καταφέρει έως τώρα να αποσπάσει κάτι περισσότερο από ισοπαλία στην έδρα των Περιστεριωτών κάτι που θα αναζητήσει σήμερα να κάνει, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι μία δύσκολη αποστολή.
Στα αγωνιστικά νέα:
Το καλό νέο για τον Σατσιά είναι η επιστροφή του Βιτλή (Α) στο rotation, μια και, πλέον, είναι έτοιμος. Αντίθετα, έμεινε εκτός ο συμπληρωματικός Ντεντάκης (Α). Δεν χώρεσε ξανά στην προεπιλογή ο Τερεζίου (Ε). Θα συνεχίσει, στη θέση του δεξιού στόπερ, ο νεοφερμένος Σάντμπεργκ (Α), που τα πήγε πολύ καλά στο προηγούμενο παιχνίδι.
Το πλάνο του Σατσιά
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κόστιτς ενώ στην τριάδα της άμυνας θα δούμε τον Κορνέζο, τον Γιαννούτσο και τον Αντράντε.
Σαν φουλ μπακ θα δούμε τον Ραντόνια δεξιά και τον Σαραμαντά αριστερά. Στο κέντρο θα πάρουν θέση ο Νούνιεζ και ο Μπίκοφ ενώ στα άκρα θα βρεθούν ο Φουρτάδο δεξιά και ο Μέκιτς αριστερά. Στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Βλαχομήτρος.
Τα νέα του Ατρόμητου
Εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση, με την αλλαγή προπονητή στον Αστέρα, και πήρε τη νίκη, με 2-1, στην Τρίπολη (14/9). Έτσι άνοιξε λογαριασμό στις νίκες στο φετινό Πρωτάθλημα (1-2-1 ο, έως τώρα, απολογισμός). Το ματς εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Καρλίτος (πρώην Παναθηναϊκού και Λαμίας), ο οποίος έδωσε την ασίστ στο 0-1 του Μανσούρ και πέτυχε το 0-2 στο 23′ (κλέβοντας την μπάλα, εκτός περιοχής, από τον γκολκίπερ Ν. Παπαδόπουλο). Ο Ισπανός είχε 3 ακόμα ευκαιρίες (18′, 34΄ τετ α α τετ, 53′). Ο Ατρόμητος δέχτηκε το γκολ στο 42′ (Μπαρτόλο πέναλτι), με τον Κίνι να κάνει την παράβαση στον Παλάσιος. Πιέστηκε στις στιγμές των Παλάσιος (47′), Άλβαρες (50′) και Καλτσά (80′), όμως ο γκολκίπερ Χουτεσιώτης, με 3 αποκρούσεις, κρίθηκε επαρκής. Καλό ματς έκανε και ο Αθανασίου (Α), στην αριστερή πλευρά. Στις 25/9 μπαίνει στο Κύπελλο, κόντρα στον Λεβαδειακό εκτός. Στη συνέχεια δυσκολεύουν τα πράγματα, μια και έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (29/9).
Αγωνιστικά νέα: Για λόγους τακτικής έμεινε, ξανά, έξω ο Πομόνης (Α). Δεν αναφέρονται άλλα αγωνιστικά προβλήματα για τον κόουτς Π. Γκαρσία, που έχει να παρουσιάσει πλήρη αποστολή. Λογικά θα αρχίσει ο Χουτεσιώτης (Τ), που τα πήγε πολύ καλά στην Αρκαδία και όχι ο Κόσελεβ (Τ, πρώην Λαμίας).
Στόχος του Ατρομήτου είναι δεδομένα να δημιουργήσει ένα σερί νικών και η Λαμία θέλει να είναι το επόμενο του «θύμα». Οι μόλις πέντε βαθμοί που έχουν συλλέξει οι Περιστεριώτες σίγουρα δεν θα ικανοποιούν τον Ουρουγουανό τεχνικό, που ακόμη όμως βρίσκει τα πατήματα του, σε μία νέα ομάδα με πολλές καινούργιες μεταγραφές.
Η προϊστορία
Η Λαμία δεν έχει φύγει ποτέ με το διπλό από την έδρα του Ατρομήτου, σε καμία από τις 10 επισκέψεις της. Το μόνο που έχει καταφέρει η ομάδα της Φθιώτιδας είναι να πάρει μόλις τέσσερις ισοπαλίες, με την προϊστορία να αποδεικνύει ακράδαντα την υπεροχή των γηπεδούχων.
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Ψύλλος, Μπούξμπαουμ και 4ος Τσιάρας )
VAR: Τσοκαλίδης και Κολλιάκος
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ατρόμητος: Χουτεσιότης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου Έντερ, Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Καρλίτος, Μπάκου, Φαν Βερτ.
Λαμία: Κόστιτς, Αντράντε, Σάντμπεργκ, Ρινγκ, Κορνέζος, Ραντόνια, Νούνιες, Μέκιτς, Μπίκοβ, Βλαχομήτρος, Γκουίντο
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Vid | Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Χτίζουμε τη νέα Λαμία»


Στην αντίδραση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του μετά την προηγούμενη δύσκολη εβδομάδα, αλλά και στη φιλοσοφία με την οποία χτίζεται η νέα ομάδα της Λαμίας, στάθηκε ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος μετά τη νίκη με 4-1 επί του Φωκικού.
Ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία υπογράμμισε πως η επιλογή να στηριχθεί η ομάδα σε νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αποτελεί συνειδητή απόφαση, με στόχο να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα μπορεί να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις μιας υψηλότερης κατηγορίας. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η έλλειψη εμπειρίας αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν, επισημαίνοντας πως αυτό γίνεται μέσα από κάθε παιχνίδι.
Ο Ζαχαρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, τονίζοντας πως αυτή τη φορά οι ποδοσφαιριστές του ανταποκρίθηκαν καλύτερα και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού, ενώ έδειξαν την απαιτούμενη αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκαν.
«Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Όπως έχω πει, οι ποδοσφαιριστές μας είναι νεαροί. Φέτος επιλέξαμε συνειδητά να επενδύσουμε σε νέα παιδιά. Καμία από τις επιλογές μας δεν ήταν τυχαία. Πήρα το ρίσκο, γιατί θέλουμε να χτίσουμε τη νέα Λαμία, μια ομάδα με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να σταθούν και σε μια επόμενη κατηγορία.
Το τίμημα αυτής της επιλογής είναι ότι δεν έχουμε ακόμη την απαραίτητη εμπειρία. Στο προηγούμενο παιχνίδι πληρώσαμε ξεκάθαρα την απειρία μας. Αυτή τη φορά, όμως, δουλέψαμε πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία και τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να αντιδρούν καλύτερα μέσα στο παιχνίδι.
Η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ματς ήταν ότι τότε δεν ήμασταν καλοί στην αμυντική μετάβαση. Σήμερα ήμασταν καλοί και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού, είχαμε την κατοχή και δείξαμε καλύτερη συνολική εικόνα.
Είμαι πολύ χαρούμενος για την αντίδραση των παιδιών. Αυτό που συζητήσαμε και δουλέψαμε στις προπονήσεις βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Όταν δεχθήκαμε γκολ, δεν καταρρεύσαμε, αλλά αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για μια νεανική ομάδα που χτίζει την εμπειρία της μέσα από τα παιχνίδια.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Είναι παιδιά που δουλεύουν καθημερινά, έχουν ταλέντο και εξαιρετικό χαρακτήρα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι προπονητής τους.
Σήμερα χαιρόμαστε τη νίκη, αλλά από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά και τον σχεδιασμό για το επόμενο παιχνίδι με το Σχηματάρι. Δεν αλλάζει κάτι στον στόχο μας. Σε κάθε ματς χτίζεται η εμπειρία και προχωράμε βήμα-βήμα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-




ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι διαιτητές του ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Νέας Αρτάκης
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-




Κυανόλευκος και επίσημα ο Θωμάς Αρσενίδης
-




ΑΟ Νέας Αρτάκης: Ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία με υψηλές βλέψεις και ενισχυμένο ρόστερ
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ
-




ΠΑΣ Λαμία – Νέα Αρτάκη: Πρεμιέρα στο Κύπελλο με φόντο την πρόκριση
-




Κυανόλευκα μάτια στο Αστέρας Σταυρού – Κατσαντώνης Αγράφων






































