Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στις 25 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα και για τις 30 Μαρτίου προσδιορίζεται ο νέος νόμος * Πιθανότατα να τελειώσει γρηγορότερα ο Περέιρα από αρχιδιαιτητής

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τη Δευτέρα (10/2) θα βρίσκεται στη Ζυρίχη για το δεύτερο κύκλο επαφών του, αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, πραγματοποιώντας συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΦΙΦΑ, αλλά τώρα αρχίζουν και τα… ουσιαστικά.

Η «καυτή πατάτα» της… μπάλας, που έχει πέσει στην κυβέρνηση μετά και τις δικές της λανθασμένες κινήσεις (με αφετηρία τις γκάφες Αυγενάκη) και το «φωτογραφικό» νόμο σωτηρίας του ΠΑΟΚ ελέω της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη ξεκινά να… καθαρίζεται.

Έτσι την Κυριακή (9/2) έγινε γνωστό με πιο αναλυτικό τρόπο το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα οι κομβικές ημερομηνίες και σημεία είναι 4!

-Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τότε θα υπογραφεί η συμφωνία για τη σύναψη Μνημονίου για το ελληνικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

-Την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα εκπνεύσει το δεκαήμερο για την εφαρμογή των προτάσεων επί της συμφωνίας του Μνημονίου.

-Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, που θα προβλέπει τις νέες ρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο.

-Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου οι συμφωνημένες αλλαγές θα γίνουν νόμος του κράτους με την ψήφιση τους και θα υποχρεώνουν την ΕΠΟ να τις ενσωματώσει στους κανονισμούς της.

Στα βασικά ζητήματα, που θα προκύπτουν θα είναι η πλήρης ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας, στην οποία κουμάντο θα κάνουν ξένοι παράγοντες απευθείας από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς. Μάλιστα πιθανότατα ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα να τελειώσει γρηγορότερα, αν και τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι νομοθετικές διατάξεις δεν θα είναι έτοιμες…

Από εκεί και πέρα, το άλλο μεγάλο θέμα είναι η διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ με… γενναία αύξηση χιλιάδων αντιπροσώπων.

Πηγή:a-sports.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αντίπαλοι

Στο μικροσκόπιο του Ολυμπιακού Βόλου το Λαμία–Τρίκαλα! Παρών ο Σάκης Τζήμας

Aρκετά μεγάλο ενδιαφέρον είχε η χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τα Τρίκαλα με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 2-2 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, καθώς στις κερκίδες έδωσε το «παρών» και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τζήμας, με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και… ειδική αποστολή.

Για την παρουσία του εξέδωσε ανακοίνωση ο Ολυμπιακός Βόλου αναφέροντας τα κάτωθι:

Σε ένα ματς που κυριάρχησαν το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες εντός αγωνιστικού πλαισίου, ΠΑΣ Λαμία και Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για τη Γ’ Εθνική. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά από δύο λάθη βρέθηκαν να χάνουν 0-2, με τους Τρικαλινούς να “αυτοκτονούν” στη συνέχεια, αφού ισοφαρίστηκαν, ενώ στη συνέχεια λίγο έλειψε και να χάσουν το ματς.

Στις κερκίδες βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τζήμας με ειδική αποστολή, τόσο για να δει με τους συνεργάτες του νεαρούς παίκτες της Λαμίας αλλά και το Φυτόπουλο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που σκόραρε μάλιστα.

Συνομίλησε με παράγοντες του ΠΑΣ Λαμία και της τοπικής ΕΠΣ δείχνοντας ενδιαφέρον για δύο παίκτες που του άρεσαν πολύ. Ο κ. Τζήμας θέλει ήδη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά εντάσσοντας στο ρόστερ από τον Ιανουάριο παίκτες αξίας και αφήνοντας για την άνοιξη μόνο τις τελευταίες… πινελιές για την επόμενη άνοδο.

Δεν έπαψαν φυσικά και οι φωνές που μιλούσαν για διπλό σκοπό του ισχυρού άνδρα στο συγκεκριμένο ματς, με τον δεύτερο να ήθελε να λύσει τις διαφορές με κάποιους που ήθελαν τον Ολυμπιακό να διαλύσει, επηρεάζοντας παίκτες και όχι μόνο.

Δικαιωμένος σε όλα τα επίπεδα κοιτάζει την επόμενη ημέρα για την ομάδα στέλνοντας άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα ότι με τον Ολυμπιακό Βόλου πλέον δεν μπορεί να παίζει κανείς. Άλλωστε το έχει πει πολλές φορές: “Αυτά που ήξεραν οι πολέμιοι του Ολυμπιακού να τα ξεχάσουν. Πλέον θα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα”.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή