



Match Center
Vids | Χρειάζεται δουλειά και ενίσχυση / Γκρόνινγκεν – ΠΑΣ Λαμία 4-1
Στο 2ο φιλικό προετοιμασίας του ο ΠΑΣ Λαμία έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και ενίσχυση για να καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός στο φετινό πρωτάθλημα, με την Γκρόνινγκεν να πιέζει ψηλά στο πρώτο ημίχρονο δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην άμυνα και πετυχαίνοντας 4 γκολ! Kαλύτερη εικόνα στην επανάληψη με τις αλλαγές από τους κυανόλευκους.
Οι κυανόλευκοι για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξαν με την απόδοσή τους απέχουν πολύ από αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο νέος προπονητής. Και μπορεί το σκορ στα φιλικά να μην λέει απολύτως τίποτα μιας και η ουσία είναι στο να βγαίνουν στο χορτάρι αυτά που δουλεύονται στις προπονήσεις, ωστόσο τα πολλά λάθη ανασταλτικά δεδομένα προβληματίζουν το τεχνικό επιτελείο καθιστώντας ίσως επιβεβλημένη την απόκτηση ακόμη ενός στόπερ!
Αγωνιστικά ο Μαρίνος Σατσιάς παρέταξε την ομάδα με τους Raton, Τερεζίου, Andrade, Γυφτομήτρο, Κορνέζο, Ντεντάκη, Nunez, Mekic, Lake, Σιμόνι και Τσιάκας προτιμώντας και στο 2ο φιλικό ένα σύστημα 3-5-2.
Oι Ολλανδοί προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιόχαν Χόουβ έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από ωραίο συνδυασμό Μέντες και Φαν Μπέργκεν και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους.
To 2-0 ήρθε στο 14′ με τον Βαν Μπέργκεν να πασάρει στον Σρέντερς ο οποίος έκανε κίνηση στη πλάτη του Κορνέζου, και πλάσαρε εύστοχα τον Ρατόν.
14’ GOAL! 0-2! ????
Van Bergen geeft mee aan Schreuders, die koel afrondt.#LAMGRO pic.twitter.com/wgrPMMqMOU
— FC Groningen (@fcgroningen) July 27, 2024
H συνεχής πίεση ψηλά της Γκρόνινγκεν δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των κυανόλευκων με τους Ολλανδούς να φτάνουν στο 3-0 στο 29ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σρέντερς.
29’ GOAL! 0-3! ????
FC Groningen zet heel fel en hoog druk, en speelt met veel lef en durf aan de bal.
Dit resulteert in de tweede goal van Jorg Schreuders! #LAMGRO pic.twitter.com/rj65sxW2DX
— FC Groningen (@fcgroningen) July 27, 2024
Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό ο Γυφτομήτρος έπασε άτσαλα πάνω στον Χόουβ ανατρέποντάς τον εντός περιοχής με τον Μπακούνα να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 4-0.
41’ GOAL! 0-4! ????
Johan Hove wordt neergelegd in de zestien, en Leandro Bacuna benut de strafschop.#LAMGRO pic.twitter.com/xKq5gxeBFX
— FC Groningen (@fcgroningen) July 27, 2024
Στην επανάληψη ο Μαρίνος Σατσιάς προχώρησε σε αλλαγές περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Αθανασακόπουλος, Γιαννούτσος, Βλαχομήτρο, Furtado αντί των Ντεντάκη, Nunez, Σιμόνι και Τσιάκας.
Στο 47ο λεπτό οι κυανόλευκοι απείλησαν με τον Αθανασακόπουλο να σουτάρει και τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι της εστίας του Βάεσεν ο οποίος μπλόκαρε στη συνέχεια.
O ΠΑΣ Λαμία προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του στην επανάληψη και στο 54′ μείωσαν σε 4-1. Οι πράσινοι έκαναν λάθος σε εκτέλεση πλαγίου, οι κυανόλευκοι το εκμεταλλεύτηκαν με την οξυδέρκεια του Μέκιτς και σκόραραν με τον Φουρτάδο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο ανεπίσημο γκολ στη σεζόν!
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Σουρδής, Σαραμαντάς, Νικολόπουλος, Καψάλης, Μαργαρίτης, Δοϊρανλής στη θέση των Raton, Τερεζίου, Andrade, Κορνέζος, Mekic, Lake .
Στο 75ο λεπτό ήταν η σειρά της Γκρόνινγκεν να σημαδέψει το δοκάρι με τον Φαν Μπέργκεν με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και τη Λαμία να απαντά με νέο δοκάρι ένα λεπτό μετά έπειτα από μακρινό σουτ.
To 4-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τους κυανόλευκους να συνεχίζουν την προετοιμασία τους. Επόμενο φιλικό την Τρίτη 30/7 με τη Σπάρτα Ρότερναμ στις 15:00 ώρα Ελλάδας!
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Μοιρασιά στο “Αθανάσιος Διάκος” / ΠΑΣ Λαμία – Τηλυκράτης 1-1
Ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) είχε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Τυληκράτη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, φάσεις και ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος».


Ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) είχε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Τυληκράτη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, φάσεις και ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος».
Δυνατό ξεκίνημα από τον Τυληκράτη
Ο Τυληκράτης μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Γεωργιάδη ο Μορφάκης σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ Λαμία. Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της άμυνας, ο Κεχαγιάς επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στάγκου.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν και στο 16’ ο Κεχαγιάς δοκίμασε εκ νέου την τύχη του με σουτ στην κίνηση, χωρίς όμως να βρει στόχο.
Ανέβασε ρυθμό η Λαμία και πίεσε
Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τη Λαμία ήρθε στο 37’, όταν ο Διαμαντής έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε τον αντίπαλό του και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, όμως η άμυνα του Τυληκράτη πρόλαβε να απομακρύνει πριν ο Φράγκος εκτελέσει από πλεονεκτική θέση.
Στο 39’ οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Φυτόπουλο να εκτελεί φάουλ και τον Τρούμπουλο να παίρνει την κεφαλιά, η οποία κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ, περνώντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από την εκτέλεση του κόρνερ με πάσα, ο Ντότης σούταρε απευθείας, με τον Γαλάνη να αποκρούει με δυσκολία.
Προβάδισμα για τη Λαμία στο ξεκίνημα του β’ μέρους
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Λαμία κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Στο 48’ ο Δημήτρης Τσιάκας, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους και με δεξί σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Γαλάνη, γράφοντας το 1-0.
Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας ευκαιρίες στο 50’ με κεφαλιά του Βρέττα από φάουλ του Φυτόπουλου και στο 55’ με σουτ του ίδιου παίκτη που κατέληξε στα σώματα.
Η απάντηση του Τυληκράτη και το εντυπωσιακό γκολ ισοφάρισης
Ο Τυληκράτης δεν έμεινε αμέτοχος και στο 59’ ο Περιστέρης κινήθηκε ανάμεσα στα στόπερ της Λαμίας, σούταρε, αλλά ο Στάγκος αντέδρασε σωστά. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έκανε το γύρισμα από δεξιά για τον Σδράβο, ο οποίος με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ.
Η ισοφάριση ήρθε στο 64’ με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Περιστέρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, «παγώνοντας» το ΔΑΚ, για το 1-1.
Φινάλε με χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι δύο ομάδες αναζήτησαν το νικητήριο γκολ. Στο 80’ ο Σδράβος σέντραρε και βρήκε τον Περιστέρη σε καλή θέση, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό. Στο 85’ ο Ζαλοκώστας δοκίμασε σουτ που πέρασε άουτ.
Στις καθυστερήσεις η Λαμία άγγιξε τη νίκη. Στο 90+2’ ο Νίκος Ματθαίου εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Γαλάνη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο Ραφαήλ Μαργαρίτης έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά. Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε στο 90+7’, όταν σε νέα εκτέλεση φάουλ του Ματθαίου, ο Τσιάκας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Πλήγμα για το γυναικείο ΠΑΣ Λαμία: Ρήξη χιαστών για τη Βάσω Οικονόμου
-




“…Περάσανε τα χρόνια και παρά τις αλλαγές είσαι ακόμα εκείνο το παιδί που αντέχει…”
-




Η επανασπορά της ντροπής και το στημένο περιβάλλον της Αγιάς
-




Pics & Vids | 12ος παίκτης από την αρχή ως το φινάλε!
-




Γυναικεία ομάδα: Εκτός έδρας νίκη για τις κυανόλευκες
-




Pics | Σε εξαιρετική κατάσταση του γηπέδου του Σταυρού
-




«Η Λαμία οφείλει να πρωταγωνιστεί και επιβάλλεται να τη σεβαστούν»
-




Σε οικογενειακό κλίμα το δείπνο του ΠΑΣ Λαμία – Παρών ο Δήμαρχος Λαμιέων
-




Vid | Παπαινικολάου: “Κάθε παιχνίδι είναι μάχη – Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώνουμε τις κλειστές άμυνες”
-




Νίκη και ξανά κορυφή με πρωταγωνιστή τον Φράγκο / ΠΑΣ Λαμία – Αναγέννηση Άρτας 2-0
-




Ανθούπολη: Νίκη – πρόκριση στο Κύπελλο πριν τον ΠΑΣ Λαμία
-




Vid | Αλλοίωση αποτελέσματος με σφραγίδα Πέτσα
-




Εντός έδρας στραβοπάτημα / ΠΑΣ Λαμία – Αναγέννηση Σχηματαρίου 0-0
-




Πένθος στη Λαμία: Απεβίωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Καρανικόλας
-




Συνάντηση με άρωμα παλιάς Λαμίας στο παιχνίδι της Αγιάς
-




Στον “αέρα” η έδρα του Ανθούπολη – ΠΑΣ Λαμία!
-




Vid | Λ. Παπανικολάου: “Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος”
-




Την καταδίκασαν στη πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα / Ανθούπολη – ΠΑΣ Λαμία 1-0
-




Με το βλέμμα στην κορυφή: Η Λαμία υποδέχεται την Αναγέννηση Σχηματαρίου
-




Μεστό διπλό με… υπογραφή Βρέττα και Φράγκου / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-2















